Nieuw

Het gaat om de kop van Macron – demonstranten roepen op tot een bestorming van zijn residentie

© YouTube

Voor zaterdag hebben de betogers in Frankrijk opgeroepen tot een bestorming van de residentie van de president – het Elysée-paleis.

Na drie weken van protesten blazen de “Gele Hesjes” nu de hoorn voor jacht op de Franse president Emmanuel Macron: voor zaterdag roepen ze op tot een bestorming van zijn officiële residentie, het Elysée-paleis. De protesten zijn niet langer alleen gericht op hoge belastingen en de kosten van levensonderhoud. Het gaat om de kop van de president. De crisis in Frankrijk is ook een waarschuwing voor de EU.é

Als een wildvuur verspreidt zich op de sociale netwerken de oproep van een “Gele hesjes” activist om te protesteren voor het Elysée-paleis. Op de vraag van een televisiejournalist wat de activisten daar van plan zijn, zei vrachtwagenchauffeur Eric Drouot: “We gaan naar binnen.”

Het is de oorlogsverklaring aan een staatshoofd dat zich al tien dagen in zwijgen hult. Bij een van zijn zeldzame openbare optredens – een bezoek aan een prefectuur die bij de demonstraties werd afgefakkeld – werd Macron uitgejoeld. Zijn populariteitswaarden zijn in vrije val, in een nieuw onderzoek komt hij slechts 18 op procent.

Die “vent denkt dat hij God is”, zegt een boze activist die een brandstof-opslagplaats in Le Mans ten zuidwesten van Parijs blokkeert. Hij zou zelfs voorstander zijn van het onthoofden van Macron. Een “Gele Hesjes” delegatie eist dat men op vrijdag persoonlijk door Macron wordt ontvangen. “Het land staat aan de rand van opstand en burgeroorlog”, waarschuwt en.

In Frankrijk zijn het niet alleen de jaren van frustratie over stijgende belastingen, dalende pensioenen en hoge werkloosheid. De rebellerende protesten worden gedreven door de haat jegens een president die herhaaldelijk werd aangewakkerd door zijn arrogante uitspraken – bijvoorbeeld toen hij een werkloze berispte dat hij “alleen maar de straat hoefde over te steken” en al een baan zou vinden. Of toen hij de Fransen belachelijk maakte als “koppige Galliërs”.

En die ook niet tot symbolische toegevingen bereid is: zoals de herinvoering van de vermogensbelasting – waarvan de afschaffing de voormalige investeringsbankier in de ogen van velen tot de “president van de rijken” maakte. Macron had tijdens zijn verkiezingscampagne beloofd om de sociale ongelijkheid te verminderen, klaagt een 66 jarige activist die op een pensioen van 700 euro leeft en een weg blokkeert bij Metz. “Het tegenovergestelde is het geval.”

Van deze crisis profiteren de krachten van de uiterste rechter – en linkerzijde. De politicus Marine Le Pen adviseerde Macron al: “Praat met de Gele Hesjes, verstopt u zich niet in de Elysée”.

Als het staatshoofd volgende week naar de EU-top in Brussel reist, kan hij zich nauwelijks meer presenteren als een “bolwerk tegen populisten”, zegt Brussel’s communicatieonderzoeker Nicolas Baygert. Ook zijn hervormingsbeleid staat op de rand van de afgrond. Het “probleem” Macron is voor Europa opgelost, jubelt reeds de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, van de Lega.

Toen Macron’s grote rolmodel Charles de Gaulle in mei 1968 met soortgelijke opstanden werd geconfronteerd, had hij volgens historicus Danielle Tartakowsky door zijn strijd tegen de nazi’s “historische legitimiteit”. De Gaulle slaagde erin het tij te keren en de verkiezingen te winnen. “Macron heeft deze historische legitimiteit niet”, benadrukt de historicus.

Ook de “Gele Hesjes” hebben geen enkele legitimiteit buiten de peilingen die hen verzekeren van de sympathie van een goede 70 procent van de bevolking. Of zij erin zullen slagen een “Gele Lijst” op te stellen voor de aangekondigde Europese verkiezingen is onzeker. Echter, meer en meer ontevredenheid volgt de zelfverklaarde “volksopstand”: Middelbare scholieren, boeren en vakbondsmensen.

De linkse oppositie heeft opgeroepen tot een motie van wantrouwen tegen Macron volgende week. Het heeft geen kans vanwege de absolute meerderheid van de president. De “Gele Hesjes” hebben al de motie van wantrouwen op straat gewonnen.

Bron:

Es geht um Macrons Kopf – Demonstranten rufen zum Sturm auf seinen Amtssitz auf

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8473 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

14 Comments on Het gaat om de kop van Macron – demonstranten roepen op tot een bestorming van zijn residentie

 1. Like

 2. Like

 3. Wakkere Joost // december 6, 2018 om 23:07 //

  Ik heb vernomen op een andere site dat arabieren en linkse Antifa de boel
  proberen te hyjacken voor hun eigen doeleinden.
  Oppassen dus.
  Als ik zo,n arabier tegenkomt die dit probeert te hyjacken dan sla ik hem hoogst
  persoonlijk zijn kop eraf.Ze hebben hier buiten te blijven zo en zo komt al deze ellende
  door hun.En we willen er niet nog meer.
  Je ziet ze proberen zelfs hier op te parasiteren en om er beter van te worden ten kosten van de
  autochtone ons dus.Als Europa schoongeveegd word dan betekend dit dus voor hun
  opflikkerstralen.
  De koppen er af van de elite en links en de mohammedanen en communisten
  en valse kerklijders.
  Ik heb gezegd.

  Liked by 4 people

 4. antiislamnu // december 6, 2018 om 23:35 //

  Naar mijn idee is de daadwerkelijke woede oorzaak van de armoede de enorme invasie van asielparasieten.
  Maar nog steeds durft niemand dit te benoemen maar let op als dadelijk de juiste persoon op het juiste moment dit durft uit te spreken dan breekt echt de pleuris uit .
  Burgeroorlog is voor Frankrijk allang voorspeld en ook hier in Nederland hoor je regelmatig dat dit niet goed gaat en als dit zo doorgaat we een burgeroorlog tegemoet gaan.
  Zie nu ook het verdrag van marakech zeer ruime meerderheid wil dit niet en weer heeft denhaag dikke scheit aan zijn burgers.
  Dus ook hier komt er eens een einde aan de vernederende behandeling van de Nederlandse bevolking.

  Liked by 4 people

 5. Von Puffelen // december 7, 2018 om 00:18 //

  Maricon kan het franse huurlingen/vreemdelingenlegioen invliegen, daar zit geen enkele fransoos in.

  Liked by 1 persoon

 6. De kutten van Rutte dragen een steeds verder reikende geur van bederf om zich heen. Zou hij zelf niet in de gaten hebben dat de uiterste houdbaarheids datum verstreken is? Of zullen wij net als in Parijs hem er persoonlijk aan moeten gaan herinneren?

  Like

 7. De enorme invasie van asielparasieten,die miljarden kost en de gewone burger kan barsten het is gewoon genocide, op een smerige vuile manier Europa staat aan de voor avond van een burger oorlog .Die linkse opposite moet zijn smoel houden, vuile landverraders je komen hier niet mee weg! Geheel Europa gaat een zware tijd tegemoet.

  Liked by 2 people

 8. Eindelijk gaat de burgeroorlog beginnen, eerst Macron eruit.
  Maar waarom hebben de gele hesjes vorig jaar op die zak gestemd, terwijl Le Pen voor het grijpen lag.
  Het blijft onduidelijk wie ze zijn en wat ze willen, beseffen ze wel dat iedere migrant 60 000 euro/hoofd/jaar kost ?

  Liked by 2 people

 9. tim pietersen // december 7, 2018 om 14:53 //

  rutte rot op

  Like

 10. Het gaat zeker om de kop van Macron, en wanneer deze rolt, kunnen we verder kijken naar de volgende die moet rollen. (Merkel)
  Maar zij zijn inderdaad nuttige idioten, en dat gaat zeker op voor Macron.
  Het zal nog even zoeken worden naar de kop van de slang, maar hij zal gevonden worden.

  Like

 11. @Akka, mijn gok is dat niemand van die gele hesjes op Macron hebben gestemd.
  Vandaar de nationale woede.

  Like

 12. Die flikker is niet gekozen, maar met fraude aan de macht gekomen mensen! Dat mis ik soms wel eens in de verhalen. Dat is hier ook al jarenlang het geval, zo al niet sinds de tweede wereldoorlog. We zijn jarenlang bedonderd en ik hoop dat idd als het gebeurt wat moet gebeuren het zich op het eind naar eveneens idd, Macron, Merkel en de huidige kliek (soros)aan de galg ook TOTAAL tegen die moslims en derdewereld ratten keert! Antifa allemaal oppakken en omleggen en de rest in een deal naar werkkampen in Siberisch Rusland. Mooie oplossing.

  Like

 13. ben ik mee eens , hans. Ik heb nooit echt in “democratische” verkiezing gelooft

  Like

 14. Beste von Puffelen. Het vreemdelingen legioen kan wel invliegen, echter de generaals hebben hun motie van wantrouwen ingeleverd bij Macron en de hoogste in rang ook gezegd dat hij het leger niet zal inzetten. Nu wordt die EU politie ingezet, echter blijft dat ook niet eeuwig duren met hun 900 tot 2300 man. Macron zal echt niet afwachten in zijn gouden kooitje en zal zijn vlucht, alla Ceauscesco, gepland hebben. Hopend voor hem valt hij niet in de handen van de gele vestjes. Met hun guillotine.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s