Nieuw

Zweden (zucht): 100.000 euro voor kunst voor kevers en wurmen

De Cultuurbrug, een instantie binnen het overheidsbureau De Kunstenaarsraad, heeft dit jaar een bedrag van bijna 1,1 miljoen euro toegekend aan diverse kunstprojecten. Een van de projecten is om kunst te maken die bezichtigd kan worden door kevers, wurmen en planten.

De Cultuurbrug is in 2010 begonnen als een commissie binnen de Rijksonderzoeksdienst met de taak om de overheid een langdurig en effectief platform voor te stellen voor de toekenning van subsidies aan innovatieve culturele projecten. Sinds oktober 2015 is de Cultuurbrug een speciaal besluitvormingsorgaan in de Kunstenaarsraad.

Dit jaar heeft de Cultuurbrug in totaal 10.776.000 SEK (1.077.600 euro) aan bijdragen toegekend aan 14 kunstprojecten. In totaal werden 115 aanvragen ontvangen.

Een project in de Kunsthal North Kvarken in Nordmaling in Västerbotten, kreeg 1.030.000 SEK (103.000 euro) aan subsidies voor kunst voor vogels, hommels, kevers, wormen en paddenstoelen. Het project zal vier kunstenaars uitnodigen, maar niet om de levensvormen af te beelden, maar in plaats daarvan zullen ze de kunst verbeelden, schrijft de Cultuurbrug.

Bron:

En miljon kronor till konst för daggmaskar och skalbaggar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8646 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Zweden (zucht): 100.000 euro voor kunst voor kevers en wurmen

 1. Weet je wat ik zie als ik gedronken heb?
  Allemaal beestjes, zoveel beestjes om me heeeen

  Like

 2. Republikein // december 5, 2018 om 01:17 //

  Zucht uit me’n reet is een vette scheet.

  Like

 3. Zoals bekend misschien ben ik van de kunst, en tegelijkertijd spuug ik er op. Zo kreeg ik geen subsidie ondanks aandringen van 2 directeuren van Het Fonds, nadat ik de vrouwelijke directrice voor rotte vis uit had gemaakt (zoek stukkie zelf maar op).

  Ik heb dus nooit subsidie gehad, en er lange tijd wel van geleefd. Het kan. Ondanks dat bijna elke ‘kunstenaar’ een valse concurrent is omdat die wel subsidie krijgt. je moet wel een eigenwijs stuk … wezen om er dan tegen in te blijven gaan.

  Anyways. Ik wou een geintje vertellen. Ik zat ooit op een kunstakademie (na een jaar hield ik het voor gezien, omdat ik eindelijk niet meer leerplichtig was) en vanzelfsprekend moest je daar ook werkstukjes inleveren.

  Nou had ik de mazzel dat ik een heel atelier cadeau gekregen had (de story of my life), mijn studentenkamertje grensde namelijk aan een afgedankte melkfabriek (IJsselallee 32, je kunt het vast googelen).

  En zoals dat met afgedankte fabriekspanden gaat (ik hou er van), was het niet helemaal vliegdicht, dus de duiven scheten er lustig in het rond. Enneh, het was eerlijk gezegd toeval, ik had een stukje laken in een hoek laten slingeren. En steeds scheten die duiven daar op. En na een jaartje leverde dat een magnifieke structuur, textuur, en compositie. Op sommige plekken was het wel een centimeter dik. Bruingroen, bruingeel, wit, kalk, noem maar op. Ik had er niks aan gedaan.

  Maar op een dag was het tijd om weer wat in te leveren, en daar hield ik me niet echt mee bezig, ik volgde mijn eigen programma. Dus ik moest snel ff iets hebben, en toen heb ik dat doek met duivenstront ingelijst. Ik ben dan wel weer zo dat ik dat keurig netjes doe, dus een prachtige lijst, en glas, en vastgezet voor de eeuwigheid met een of andere spuitlijm.

  Ruime voldoende. ongeëvenaarde structuur enzovoorts (en ik had ze niet verteld wat het was).

  Sterker nog, het ding hangt tot op de dag van vandaag bij mijn moeder in de gang.

  😀

  Like

 4. Ik heb er geen 100.000 euro voor gehad.

  Kan wel. Moet je bereid zijn ‘verhaaltjes’ te vertellen voor de verkoop. Heb het van dichtbij gezien, ken zat mensen die het doen, en ik kots er op.

  Van jullie en mijn geld doen ze dat.

  Like

 5. Jack vanderVeen // december 5, 2018 om 08:46 //

  Luie negerkunst of negerkunst.
  Men gaat liggen ergens aan de rand van het bos, je dode schoonmoeder is nog interessanter en men bespaart begrafeniskosten, en de rest gaat vanzelf.
  Daarna nog even pinnen en zelfs het het mij toegezonden subsudiegeld heb ik op zak.
  Mijn schoonmoeder biologisch afgevoerd en nog geld toe.

  Like

 6. Ik ga even mijn naam in blokletters in de WC schijten en er een foto van maken.
  Zouden ze daar ook een ton voor willen betalen?? 😉

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s