Nieuw

VK geeft reiswaarschuwingen voor kerstmarkten in Europa, inclusief Duitsland, Frankrijk

De Britse regering heeft Britse burgers gewaarschuwd “waakzaam te blijven” op drukke plaatsen, waaronder kerstmarkten, terwijl ze in Duitsland, Frankrijk en acht andere landen van de Europese Unie zijn.

Het Foreign and Commonwealth Office, dat verantwoordelijk is voor het promoten van Britse buitenlandse belangen, heeft hun reisadvies maandag bijgewerkt, waarbij de overgrote meerderheid van de kerstmarktwaarschuwingen zich in West-Europese landen bevinden die getroffen zijn door de migrantencrisis en het recente islamitische terrorisme.

De waarschuwing voor Duitsland luidt: “Er is een algemene dreiging door terrorisme.

“Tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode kan er meer beveiliging zijn, ook op kerstmarkten en andere grote evenementen die grote menigten kunnen aantrekken”.

“Je moet waakzaam blijven en het advies van de lokale autoriteiten volgen.”

De waarschuwing voor Frankrijk voegt daaraan toe dat “Als gevolg van de voortdurende bedreigingen van islamitische terroristische groeperingen tegen Frankrijk en de recente Franse militaire interventie tegen Daesh (voorheen ISIL genoemd), heeft de Franse regering het publiek heeft gewaarschuwd bijzonder waakzaam te zijn en haar veiligheidsmaatregelen versterkt”.

Andere landen waar de FCO waakzaamheid op de kerstmarkten heeft gewaarschuwd, zijn Oostenrijk, België, Tsjechië, Denemarken, Italië, Nederland, Polen en Zweden.

Er was een waarschuwing om waakzaam te zijn tijdens de kerstperiode in Spanje, maar er was geen specifieke vermelding van kerstmarkten. De overige zestien EU-landen – vooral in Oost-Europa – hadden dergelijke waarschuwingen niet.

Het FCO stelt dat de informatie voor zijn reisadvies afkomstig is van “een aantal bronnen, waaronder lokale kennis van onze ambassades in het buitenland en in sommige gevallen informatie verzameld door de inlichtingendiensten”.

Lees verder >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on VK geeft reiswaarschuwingen voor kerstmarkten in Europa, inclusief Duitsland, Frankrijk

 1. antiislamnu // december 5, 2018 om 21:16 //

  Like

 2. Zijn de kerstmarkten in het geislamiseerde engeland dan wel veilig?

  Like

 3. Von Puffelen // december 6, 2018 om 16:34 //

  Het is eenvoudiger om een negatief reisadvies voor heel europa te geven behalve het oosten.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s