Nieuw

Het broeit in Duitsland: Vertrouwelijke analyse van de Duitse Binnenlandse Veiligheidsdienst waarschuwt voor “woede en haat jegens de politiek”

© Pixabay

Onmiddellijk na de onrust in Chemnitz heeft het Bundesamt für Verfassungsschutz (Binnenlandse Veiligheidsdienst) een vertrouwelijke analyse opgesteld, die nu is doorgespeeld aan “FOCUS”. Daarin waarschuwt het instituut voor een steeds diepgaander verlies van vertrouwen in de politiek en de staat als geheel. De naricht van Hans-Georg Maaßen wordt zo nog brisanter.

In Frankrijk waren het de door de regering onder president Emmanuel Macron opgelegde milieubelastingen die de lont in het kruitvat stak. Sindsdien zijn honderdduizenden Fransen de straat op gegaan in deels gewelddadige protesten. Of en hoe lang Macron in het zadel kan blijven is niet te voorzien. De protestbeweging blijft vastbesloten om het aftreden van de president en het hele kabinet af te dwingen.

Zoals “FOCUS Online” meldt, borrelt het ook in Duitsland onder de oppervlakte. Het feit dat er in augustus in Chemnitz dagenlang demonstraties plaatsvonden nadat een 35-jarige bezoeker van het festival naar verluidt door twee asielzoekers uit Syrië en Irak was neergestoken, had blijkbaar ook de Binnenlandse Veiligheidsdienst hun ogen doen openen.

Een rapport, dat alleen voor intern gebruik bestemd is, en in het bezit is gekomen van FOCUS, heeft als titel “Radicaliseringseffecten in verband met strafbare feiten gepleegd door migranten aan de hand van het voorbeeld van wat er in Chemnitz is gebeurd”. Zijn conclusie is dat het wantrouwen van veel burgers in de staat en zijn instellingen steeds diepgaander en fundamenteler wordt. Er wordt verklaard dat incidentele gebeurtenissen voldoende kunnen zijn om geweld uit te lokken of zelfs de bereidheid van sommige delen van de bevolking om het recht in eigen hand te nemen.

Volgens de analyse “werpen de gebeurtenissen in Chemnitz de schijnwerpers op een mogelijke politieke onbalans in de Bondsrepubliek, die in delen van de bevolking nu uitgroeit tot woede en haat tegen de politiek en haar vertegenwoordigers”. Intussen is er in Duitsland een “politiek klimaat” ontstaan waarin “een daad van geweld door migranten voldoende is om een groot aantal aanhangers te mobiliseren, ook degenen die zich op geweld richten”.

Ontevredenheid heeft invloed op belangrijke beleidsterreinen

De “extreem geladen stemming” in Chemnitz wordt door de Binnenlandse Veiligheidsdienst niet gezien als een geïsoleerd fenomeen dat zich specifiek beperkt tot de gebeurtenissen daar, maar als een uitdrukking van een fundamentele verandering in het algemene politieke klimaat.

Wat in Chemnitz op gang was gekomen, wees erop dat “de ontevredenheid in delen van de bevolking en bepaalde regio’s over het huidige beleid ten aanzien van centrale kwesties intussen een kritiek punt had kunnen bereiken”. Tussen de regels door verklaart de Binnenlandse Veiligheidsdienst dat de korte afstand tussen de Duitse media en de gevestigde politiek dit nog verder versterkt.

Volgens FOCUS is er “een diepgeworteld wantrouwen tegen gevestigde politici, hun beleid en de media die hen steunen, die velen nu als een regelrechte vijand beschouwen”.

Dit kwam niet in de laatste plaats tot uiting in de sociale media. De toename van “haatzaaiende berichten”, waarbij “agressieve bedreigingen worden geuit tegen politieke besluitvormers en gewelddadige fantasieën worden verspreid tegen vijandbeelden zoals migranten en politieke tegenstanders”, is niet verborgen gebleven voor de inlichtingendienst. De uitgebreide verwijderingspraktijk op Facebook suggereert dat het aantal niet-gerapporteerde woedende opmerkingen aanzienlijk hoger had kunnen liggen. De gebeurtenissen in Chemnitz zouden echter hebben kunnen geleid tot een situatie  – en dat zou nieuw wezen – waarin de woede van de sociale media “op straat” zou zijn overgebracht.

Maaßen wilde tot gebruik van gezond verstand oproepen – en werd daarvoor gestraft

Het feit dat de analyse onmiddellijk na de rellen in Chemnitz werd opgesteld en dus op een moment dat Hans-Georg Maaßen nog voorzitter van de Binnenlandse Veiligheidsdienst was, toont eens te meer aan hoe hij de gebeurtenissen in Chemnitz in een heel bijzonder licht benaderde.

Zo blijkt zijn waarschuwing tegen de behandeling van extreemlinkse verenigingen als ‘Antifa Zeckenbiss’ als serieuze bronnen, die tot doel had een verdere vervreemding van de bevolking van het politiek-mediale complex tegen te gaan, heel plausibel.

De laatstgenoemde gaf er echter de voorkeur aan om het nep-nieuws op basis van de zogenaamde “jacht op buitenlanders” in Chemnitz als zijn eigen nieuws aan te nemen en op deze manier het publieke debat af te leiden van het potentieel voor geweld van illegale immigranten naar de zogenaamde bedreiging die rechts-extremisme voor de gemeenschap zou vormen. Voor zijn moedige tussenkomst in het belang van de rede en de sociale vrede werd Maaßen gestraft met ontslag.

Deze benadering heeft de woede en haat van steeds grotere delen van de bevolking ten opzichte van de politiek verder doen toenemen.

Minder angst voor “rechts” dan voor het onvermogen van de rechtsstaat om op te treden

In tegenstelling tot de gevestigde partijen en de media van de “democratische consensus” beschouwen delen van de bevolking dit echter niet als de topprioriteit van het politieke beleid. “Rapporten over de terroristische dreiging van islamisten, de integratieachterstand van immigranten of de praktijk van het uitzetten van afgewezen asielzoekers” zouden velen in het land veel meer zorgen baren dan de instroom van rechtse partijen en demonstraties.

Volgens het rapport zijn veel mensen in Duitsland onzeker en betwijfelen zij “de effectiviteit van constitutionele processen en overheidsmaatregelen op het gebied van veiligheid”. Zij hebben de indruk dat de staat “de uitdagingen zoals misdaad en immigratie niet meer beheerst, net zoals andere indirect gerelateerde problemen”. Incidenten zoals die in Chemnitz werden vaak aangegrepen om “politieke beslissingen uit het verleden in principe te bekritiseren en de afdwingbaarheid van de rechtsstaat in twijfel te trekken”.

De vraag rijst hoe lang de gevestigde politici en de met hen in solidariteit verbonden media  in staat zullen zijn om met succes ontwikkelingen zoals die in Frankrijk tegen te gaan door publiekelijk kritiek op de gegeven ontwikkelingen te delegitimeren als “haatzaaien” en “agitatie”.

Bron:

Es brodelt in Deutschland: Vertrauliche Verfassungsschutz-Analyse warnt vor „Wut und Hass auf die Politik“

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8494 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

11 Comments on Het broeit in Duitsland: Vertrouwelijke analyse van de Duitse Binnenlandse Veiligheidsdienst waarschuwt voor “woede en haat jegens de politiek”

 1. De bezem moet zeer grondig door alle instituties die volledig gekaapt zijn door de nazaten van hippies en marxisten. Niet alleen in Duitsland, maar in talloze Europese landen. De trap zal van bovenaf compleet schoongeveegd moeten worden.

  Liked by 1 persoon

 2. Als enige loop ik in dit 3.500 koppige dorp met het gele hesje. Ik wordt daarbij aangekeken als een paria of men haalt onverschillig de schouders op. Er schijnt geen éénheid bij de Nederlanders te zijn , de samen staan we sterk bindings-drang, waar is die?. Lopen we samen naar de slachtbank of worden we samen slagvaardig? Landgenoten zijn jullie niet trots op ons Nederland ? laten jullie je echt alles afnemen ? De toekomt is wat je toekomt… bankzitters… lamballen en ik leef voor de lol types . Je voorouders draaien zich om in hun graf. Stop met het kopen van die ziekmakende bekvulling die men voeding durft te noemen en die ziekelijke koopverslaving … stop ermee . Waar blijft het volgende schaap ? Kom over de dam !!!

  Liked by 2 people

 3. Joey France // december 5, 2018 om 21:33 //

  “Zij hebben de indruk dat de staat “de uitdagingen zoals misdaad en immigratie niet meer beheerst, net zoals andere indirect gerelateerde problemen”. Wat vriendelijk toch.
  Misdaad, immigratie en indirecte problemen zijn door de zelfverklaarde elite gewenst, opzettelijk aangestuurd en uitgelokt, als je hun gedram hoort moet je echt niet meer twijfelen. Met Mutti Merkel aan het hoofd.
  Wat een afgang voor een nochtans ooit intelligente vrouw.

  Like

 4. Complimenten voor Frauke 👍erg hé dat er zoveel mensen niets willen doen en denken ach zover komt het niet dat is wat de Social media wilt alles stilhouden denk dat 80% niet weet wat er allemaal speelt in Europa of het interesseert ze niet zal mijn tijd wel duren egoïsme ten top onze kinderen en kleinkinderen hebben geen toekomst meer dus mensen massaal de straat op met of zonder gele hesjes maar laten we laten zien dat we het niet meer pikken is ons land en waard om voor te vechten zeker voor onze kinderen en kleinkinderen.

  Liked by 1 persoon

 5. tim pietersen // december 5, 2018 om 22:08 //

  landverraders

  Liked by 1 persoon

 6. Vergeet nooit dat er altijd pioniers moeten zijn die alles allang doorhebben en dat het volk nog niet meedoet. Dan ben je dus te vroeg en sta je in je eentje te vechten tegen. Frauke ondervindt dat aan den lijve. Vechten tegen werkt niet. Kijk naar Gandhi, die liet ook geweldloos protesteren, of beter: hij gaf aan wat hij wèl wilde en ging zijn eigen gang toen de britten de zoutverkoop verbood. Aftreden van de huidige regering is geen oplossing als je geen mensen hebt die het beter kunnen. Die moeten gedragen worden door het volk en dat gebeurt nog niet. Dan leggen ze het loodje à la Pim niet-zo-fortuin-LIJK.

  Like

 7. Duchesne // december 6, 2018 om 08:40 //

  Misschien is het tijd regering compleet uit te sluiten in wat je doet. Zonder een aantal rollen touw en bomen en krukjes veranderd er niets, een teek vertrekt pas als ze volgevreten is en niet omdat je vraagt of het ding wil vertrekken.
  Onze nieuwe burgers, het goud der natie, die nemen enkel uit onze wereld en binnen hun paralelle wereld vullen ze aan wat ze nodig hebben met handel en arbeid……

  Misschien is er iemand die een beter idee heeft maar ik heb niks gehoord. Als er mensen zijn met plannen om te emigreren, kijk even op project Exodus hier op Fenix bovenaan….
  Je leven opmaken in frustratie en onmacht is zonde, er is zoveel meer….

  ….en gezien het bijna gods onmogelijk is mensen te mobiliseren als het om zaken van leven en dood gaat….als ze graag slaven willen zijn, het hoeft niet jou lot te zijn.

  Like

 8. Fraude en Josina geweldig dat er vrouwen zijn die zo denken.
  Ook ik doe mijn stinkende best om de mensen wakker te schudden.
  Maar bijna tot niets bereikt.
  De NLer blijkt bereid te leven als slaven onder bewind van de islam.
  Wij gingen naar protesten en stonden op het Malieveld met 60!!! mensen en over de honderd man politie. die stonden geamuseerd niets te doen.
  Toen zei mijn man dit is de laatste keer ik doe dit niet weer.
  Wij zijn bezig met de mogelijkheid van emigreren,
  Ja met pijn in mijn hart en vele tranen moet ik bekennen dat ik het opgeef.
  Ik wil ook nog een stukje leven gewoon zonder stres en angst.

  Dan kom ik bij Duchesne ja zo is het, je hoeft niet te kiezen slaaf te zijn en dat doen wij dan ook niet.
  Laat de regering zijn geliefde pamper volk maar gaan regeren.

  Liked by 1 persoon

 9. Weer sorry ben emotioneel en maak fouten,
  Frauke.

  Liked by 1 persoon

 10. Horatius // december 6, 2018 om 13:33 //

  Staan we aan de vooravond van een revolutie die zich gaat verspreiden over geheel West-Europa? Er zijn inderdaad enige aanwijzingen dat een groot gedeelte van de autochtone bevolking het meer dan zat is dat hun toekomst en van hun nageslacht wordt geregeld door een politieke elite die eigenlijk verdacht klein van omvang is.

  Merkel, Macron, Juncker, Timmermans en op de achtergrond de filantroop George Soros die een belangrijk aandeel heeft in de financiering van de huidige asielchaos.
  En dan nog wat linkse goedmensen die collaboreren met de politieke, dus radicale islam.

  Er worden zonder enige vorm van raadpleging (b.v. via een referendum) zeer belangrijke beslissingen genomen die de toekomst van Europa radicaal zullen veranderen en dan wel in uiterst negatieve zin. Als men voortdurend wordt geconfronteerd met moord en doodslag, roof, harde intimidatie, aanrandingen en verkrachtingen gepleegd door islamisten, immigranten en afgewezen asielzoekers en de politie staat min of meer machteloos en de politieke elite dekt het toe via censuur en diverse protocollen, gaat men ten einde raad het recht in eigen handen nemen.

  Dat kan zijn door zich preventief te bewapenen of het organiseren van demonstraties die vervolgens uitdraaien op grootschalige rellen en zo ontstaat langzaam maar zeker een klimaat waarin eigenlijk alles mogelijk is.
  Onvoorziene incidenten zoals een moord op een diplomaat of een troonopvolger, brandstichting in een regeringsgebouw, de zelfmoord van een marktkoopman waren de aanleiding voor ingrijpende gebeurtenissen waaronder een Wereldoorlog en de Arabische Lente.

  Omdat de politieke elite, de zelfbenoemde machthebbers in Brussel en Straatsburg het een en ander wel zien aankomen en hun eigen hachje willen redden en de zaak z.g. beheersbaar willen maken gaat men Pacten en Verdragen ondertekenen met zeer onvoorspelbare gevolgen.

  De vluchtelingen- en de economische asielzoekersstromen worden voortaan via normale wegen Europa binnengeleid zodat niemand meer hoeft te verdrinken en de mensensmokkelaars buitenspel worden gezet. Mooie woorden, maar in de praktijk zal er niets gaan veranderen want de aantallen gelukszoekers zijn eenvoudigweg te groot evenals de macht van de NGO’s en de maffia. Om over Erdogan maar te zwijgen, die nog enkele miljoenen vluchtelingen in zijn land paraat houdt om ermee te chanteren als men hem niet voldoende tegemoet komt aan zijn eisen op een aantal gebieden.

  In Duitsland en Frankrijk – veruit de machtigste landen van de EU – is nu een brede maatschappelijk onrust ontstaan op een aantal gebieden waaronder het asielbeleid. Er hoeft maar één incident plaats te vinden wat de oorzaak kan zijn voor een soort van burgeroorlog hoogstwaarschijnlijk aangewakkerd door militante moslims, linkse activisten etc. en de algehele Noodtoestand wordt uitgeroepen De rellen monden vervolgens uit tot onbeheersbare proporties en daarna vindt er een machtswisseling plaats.

  Dit scenario kan al volgend jaar gaan plaatsvinden, als snel gaat blijken dat die binnenkort te sluiten Verdragen en Pacten in de praktijk helemaal niet blijken te werken en zodoende de geloofwaardigheid en de reputatie van de nu heersende politieke elite onherstelbaar wordt aangetast en dus uiteindelijk wordt vernietigd.

  Over de gevolgen van een eventuele nieuwe financiële crisis zullen we het nog maar niet hebben, dat is van latere zorg. Voorlopig houdt onze Mark Rutte de zaak voor ons uiterst alert in de gaten en is het binnenkort te ondertekenen Pact van Marrakesh terdege onderzocht op zijn juridische consequenties en eventuele valkuilen.

  U kunt dus rustig gaan slapen en de aanschaf van een automatisch vuurwapen om have en goed te verdedigen kan dus nog even wachten.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Het broeit in Duitsland: Vertrouwelijke analyse van de Duitse Binnenlandse Veiligheidsdienst waarschuwt voor “woede en haat jegens de politiek” | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s