Nieuw

Soros: “Ik kan en wil geen rekening houden met de sociale gevolgen van mijn werk” – Opvattingen van een roofdier

De laatste oude mannen die als bewakers in nazi-concentratiekampen hebben gediend, zijn nu overleden. Ze werden tot in de laatste uithoeken van de aarde gejaagd. Sommigen van hen voerden ter verdediging aan dat men alleen zijn plicht had gedaan en niemand had mishandeld. En als hij het niet had gedaan, was het iemand anders in zijn plaats geweest. Er zouden sowieso concentratiekampen zijn geweest. Geen van hen heeft dat argument geholpen.

Net zo weinig als de grenswachters aan de kant van de DDR die daar vluchtelingen doodschoten. Ook daar werd gezegd dat men alleen zijn werk had gedaan en dat als men geweigerd had, iemand anders de taak op zich zou hebben genomen.

Deze rechtvaardiging veronderstelt een opsplitsing van de betrokkene in enerzijds de persoon als een willekeurig vervangbaar onderdeel van een component die in het systeem functioneert, en anderzijds de mens als een moreel wezen als schepping dat verantwoordelijk is voor God.

Het antwoord op het excuus dat men niet verantwoordelijk is voor de verwoestende morele implicaties van zijn handelen, omdat het zonder zijn eigen betrokkenheid ook zou plaatsvinden, is het eenvoudige antwoord: niemand mag iets zwaar immoreels doen, en als iedereen zich eraan zou houden, zou het ook niet gebeuren.

Tot nu toe zal elke linksmens of activist het daarmee eens zijn.

Een ouder CBS-interview van 20-12-1998 van Leslie Cockburn met George Soros gaat nu na bijna twintig jaar weer de wereld rond. Soms is het zo dat zulke dingen je weer inhalen; voor Soros is dit nu, op dit moment, het meest vervelend, na de Euromaidan en nu gedurende het migratieprobleem, omdat het glashelder laat zien wat voor een personage hij werkelijk is. Zelfs toen, ten tijde van de uitzending op CBS, realiseerde Soros zich dat hij dat dit alles beter niet had kunnen zeggen en heeft zich tot het uiterste ingespannen om de video te verijdelen. Een tijdje was het dan ook verdwenen. Maar nu komt het brandgevaarlijke interview weer aan de oppervlakte.

Iedereen die de wereldwijde migratiebeweging – die resoluut is geïnitieerd, gefinancierd en georganiseerd door George Soros – goedkeurt, omdat de man alleen de arme vluchtelingen wil helpen, iedereen die gelooft dat de vele opstanden die ook door George Soros worden georganiseerd en gefinancierd solidair zijn met de onderdrukten, wordt aangeraden om naar dit interview van CBS met George Soros (Engelse ondertiteld) te kijken:

Ongeveer zestig ongelofelijk rijke en machtige mensen hebben evenveel geld als de overige zeven miljard mensen in de wereld. George Soros is er één van.

Hij is niet de enige die miljarden heeft vergaard door “roekeloze zakelijke beslissingen”. Hij gebruikt het geld van de superrijken om winst te maken voor hen en zichzelf, zonder verantwoording, want hij is een speler en de wereld is zijn casino. Alleen George Soros wedt niet met kleine, kleurrijke chips aan de roulettetafel, en wanneer men wint of verliest, zal bijna niemand anders het merken. George Soros gokt met hele landen, met miljoenen levens, met de val van staten, met de plundering van volkeren. En degenen voor wie hij meer winst maakt, zijn niet meer geïnteresseerd in wat dit voor de mensheid betekent dan hijzelf. Soros en zijn “klanten” dompelen hele regio’s van de wereld onder in chaos, oorlog en armoede.

Al ten tijde van het interview had hij Thailand, Maleisië, Indonesië, Japan en Rusland tot faillissement gebracht en veel mensen in ellende gedreven. Leslie Cockburn confronteert zijn studiogast met zijn “jachtroute”. Soros lacht. Maleisië had 40 jaar lang zijn weg omhoog gewerkt, George Soros ruïneerde alles met zijn miljarden, waarmee hij tegen Maleisië wedde.

“Ik denk dat ze me van alles de schuld geven. Ik ben gewoon bezig met geld verdienen. Ik kan en wil geen rekening houden met de sociale gevolgen van mijn werk.”

Net als een maffia-godfather geeft deze man dan hier en daar weer wat geld uit om een school of enkele wetenschappers te helpen. Maar dat is peanuts in vergelijking met de bedragen die hij vergaard. Deze tientallen miljarden geldbedragen die landen destabiliseren en ruïneren, gooien zoveel miljoenen mensen in ellende, oorlog, chaos en dood dat zijn weinige sociale projecten die door de media worden gevierd, geen gewicht in de schaal leggen.

Hij zegt over zichzelf:

“Het is een persoon. Een persoon die ooit betrokken is geweest bij immorele activiteiten, en de rest van de tijd probeert hij moreel te handelen.”

Nee, daarmee kan hij zich er niet eruit praten aan het feit dat hij de mensheid zoveel ellende heeft gebracht als bijna niemand anders voor hem. Alleen zijn enorme fortuin en de hebzucht van zijn rijke en machtige en even gewetenloze klanten beschermen hem tegen het ter verantwoording roepen. In het geval van Soros is het niet moeilijk om te zeggen dat de wereld beter zou zijn geweest als hij nooit had bestaan. Hij zal er – terecht – bezwaar tegen maken en zeggen dat er dan nog steeds genoeg mensen zijn die op dezelfde manier als hij handelen, en dat er dan slechts minder ellende en chaos zou zijn. Dat is waar, want de wereld heeft deze mensen ook niet nodig.

Veel mensen vragen zich af of George Soros een sociopaat is. Ik denk niet dat iemand daar aan twijfelt. Leslie Cockburn gaat terug naar de tijd dat George Soros, een zoon van een rijke joodse advocaat, in Boedapest woonde en de nazi’s de stad in 1944 bezetten. De vader was zich ervan bewust dat het moeilijk zou worden voor de Joden. Hij gaf zijn 14-jarige zoon George voor geld aan een regeringspoliticus, die hem als petekind en christen uitgaf.

“Terwijl honderdduizenden Hongaarse joden naar concentratiekampen werden gebracht, begeleidde Soros de activiteiten van zijn valse peetvader, die de bezittingen van de gedeporteerde Joden confisqueerde.”

George Soros was er bij, zegt de film, toen de vele mensen naar de concentratiekampen werden gedeporteerd. Hij wordt gevraagd of het voor hem geen probleem was om dit te zien en vervolgens mee te werken aan de inbeslagname van het vermogen van deze mensen. Hoe reageert George Soros?

“….het stoorde me helemaal niet. Nou, natuurlijk had ik aan de andere kant kunnen staan, en degen kunnen zijn die hem werd afgenomen. Ja….. Ik had het gevoel niet, dat het zo moest zijn… omdat… Gek genoeg is het net als de beurzen. (lacht)
Als ik er niet was geweest, zelfs als ik niets had gedaan, zou iemand anders hen  sowieso onteigend hebben. Ik speelde geen rol in de onteigeningen.”

Op de vraag of hij in God gelooft, ontkent hij het. God is de uitvinding van de mens, niet andersom. Zelden kan men zo duidelijk waarnemen wat goddeloosheid teweeg kan brengen. Naar zijn eigen maatstaven is George Soros niet het kwaad, want zonder God is er geen goed en kwaad.

Hij is gewoon een zeer succesvol roofdier. Ook roofdieren kunnen teder zijn voor hun gebroed. Andere wezens zijn slechts een prooi, die men slaat en opvreet. Maar zelfs het machtigste roofdier sterft op een dag, en dan is het niets meer dan een karkas dat alleen de wormen interesseert.

Bron:

SOROS: „ICH KANN UND WILL NICHT AUF DIE SOZIALEN FOLGEN MEINER ARBEIT ACHTEN“ – ANSICHTEN EINES RAUBTIERS

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7965 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Soros: “Ik kan en wil geen rekening houden met de sociale gevolgen van mijn werk” – Opvattingen van een roofdier

 1. In de allerlaatste volledige regel vanaf M a a r ….heeft ie gelijk, dieren worden terug gegeven aan de aarde…..Maar hij ( Soros ) vergeet 1 ding : mensen reincarneren en moeten WEL
  verantwoording afleggen…..en dat komt hem ZUUR te staan dadelijk !

  Like

 2. antiislamnu // december 4, 2018 om 18:57 //

  Wat een goed artikel dit zou verplichte kost moeten worden voor heel de wereld.
  Dat deze verwoestende maniak nog niet ergens gefusilleerd is echt een raadsel maar ja met zoveel hooggeplaatste figuren als onze e.u dictators en weet ik veel welke galbaken nog meer hoeft hij niet echt te vrezen voor zijn leven.

  Like

 3. antiislamnu : daarom hebben al die LUI zoveel beveiliging, dat geeft ook al aan dat ze PANISCH zijn en banger voor de dood als wie dan ook ! En voor wat hun te wachten staat, want dat God bestaat weten ze diep in hun hart WEL DEGELIJK geloof me. Mensen die zich de hele dag laten beveiligen, is toch een speciaal soort volk…..( sorry voor Wilders, maar zo is het ) …..en dan er bij : ik ben ook voor Wilders, MEER als voor iemand anders uit de politiek, maar daar komt WEL bij, dat over Wilders het laatste woord nog niet gezegd is…..want daar zit ook nog een addertje onder het gras. ( ! ) En dan kunnen ze ONS die zogenaamd `rechts ` zouden zijn, wel `rechts ` noemen….dat moeten ze zelf weten dat ze me zo noemen, maar ook daar is het laatste woord nog niet over gezegd : Ik wil alleen maar MIJN LAND en MIJN RUST en in vrede leven met mijn nageslacht…….als je DAT dan rechts noemt, dan ben je volgens mij al geschift, want dit is het meest logische WAT IEDEREEN WIL ! En daardoor wordt iedereen het rechtse hokje ingeduwd. Terwijl dat helemaal met politiek niets te maken heeft naar mijn mening. magoed……en zo suddert de schijtzooi voort

  Liked by 1 persoon

 4. Arnold Schipper // december 5, 2018 om 08:34 //

  God bestaat inderdaad niet en is een verzinsel, en weer is macht daaraan verbonden.

  Like

 5. marhammed // december 5, 2018 om 19:34 //

  Man created heaven to make hell on earth !

  Like

 6. Arnold Schipper 5 dec. 08.34 uur : het zit toch IETS anders in elkaar denk ik

  Like

 7. Dus alle atheisten zijn mensen zonder moraal .. belachelijke gedachte als men weet wat er allemaal gebeurd uit naam van god !!

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Marrakesh: het bewijs van de totale onbekwaamheid van onze politieke elite | Nageltjes

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s