Nieuw

Gele Hesjes: “Volgende zaterdag jagen we Macron weg! – Politie en brandweer zijn solidair

"Wij kunnen jullie politieke debatten niet meer aanhoren!"

De protesten van de Gele Hesjes houden Frankrijk in spanning. De protestbeweging voor belastingverlagingen en tegen president Macron bracht afgelopen weekend meer dan 100.000 mensen in Frankrijk op straat. Het massieve politiegeweld tijdens de protesten leidde tot het vierde dodelijke slachtoffer. Ondertussen tonen steeds meer politieagenten en brandweerlieden zich solidair met de demonstranten. Een verslag van het begin van de derde week van de Franse lente.

Komende zaterdag willen demonstranten Macron verjagen

Aanstaande zaterdag vindt de demonstratie van de Gele Hesjes plaats voor het Élysée-Paleis in Parijs. Volgens een boodschap aan de sympathisanten van de beweging moet president Macron, een symbool van het naar buiten gerichte beleid van de Franse elite, worden verjaagd. Het nieuwe doelwit van het protest is een reactie op de uitspraak van de Franse president: “Als je me niet wilt, moet je me uit het Élysée-Paleis halen!”

Nieuwe onderhandelingspogingen op dinsdag, debatten in het Franse parlement op woensdag

Inmiddels heeft de Franse president op zondag spoedvergaderingen met zowel de ministers van Binnenlandse Zaken en de premier als met veiligheidsadviseurs op hoog niveau gevoerd. Een andere poging om te onderhandelen met gekozen vertegenwoordigers van de Gele Hesjes zal aanstaande dinsdag plaatsvinden. Een debat over de protesten van de Gele Hesjes is gepland voor woensdag in het Franse parlement.

Niet rechts tegen links, maar onder tegen boven

De Gele Hesjes weigeren categorisch te worden toegeëigend door een partij. Hun gekozen vertegenwoordigers bestaan uit gewone mensen. Hun eisen omvatten niet alleen belastingverlagingen, maar ook het aftreden van president Macron, bindende referenda en de afschaffing van de Franse Senaat.

Wij kunnen jullie politieke debatten niet meer aanhoren!

De afwijzing van het volk wordt niet alleen door de politieke partijen van links, maar ook van rechts gevoeld. Toen Nicolas Dupont-Aignan van de soevereine partij DLF in een talkshow probeerde te verbroederen met de Gele Hesjes, antwoordde een woordvoerder van de Gele Hesjes: “Wij kunnen jullie politieke debatten niet meer aanhoren!”

Delen van politie en brandweer zijn solidair met de Gele Hesjes

Het protest tegen de Franse elites verspreidde zich dit weekend ook onder de instanties. In Marseille namen de politieagenten de helmen af en betuigden zij hun solidariteit met de demonstranten. Tijdens een beëdiging van brandweermannen keerden ze de burgemeester de rug toe en trokken zich terug. In een interview met RT televisie kondigde Alexandre Langlois, hoofd van de VIGI-politiebond, aan dat de meerderheid van de politieagenten de Gele Hesjes steunt. Uit blijkt dat tweederde van de Fransen de protesten van de Gele Hesjes steunt, ook al verklaarde 85% dat zij geweld afwijzen.

Ondertussen kwam het in Marseille tot het vierde dodelijke slachtoffer van de protesten toen de politie een 80-jarige vrouw in haar appartement met een traangasgranaat in het gezicht werd geraakt. De vrouw overleed in het ziekenhuis. De Gele Hesjes zijn echter niet geïntimideerd door de massale repressie, maar gaan door.

Gele Hesje protesten verspreidden zich naar Nederland, België en Duitsland – binnenkort ook naar Oostenrijk?

Weg- en verkeersblokkades, analoog aan de Gele Hesjes, hebben al plaatsgevonden in België, Nederland, Italië en Duitsland. Gezien de goedkeuring van het VN-vluchtelingenpact door de Oostenrijkse regering is het waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd voordat dergelijke protesten ook in Oostenrijk plaatsvinden. Wat men ook moge denken van de protesten van de Gele Hesjes, ze zijn een duidelijk teken dat de politieke lijnen van het conflict niet langer tussen links en rechts lopen. Vandaag de dag is er veeleer sprake van een conflict tussen het volk en de elites, die niet langer rekening houden met de belangen van het volk.

Bron:

Gelbwesten: „Nächsten Samstag verjagen wir Macron!“ – Polizei und Feuerwehr solidarisieren sich

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8670 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Gele Hesjes: “Volgende zaterdag jagen we Macron weg! – Politie en brandweer zijn solidair

 1. Like

 2. Republikein // december 5, 2018 om 01:07 //

  Bedoel je Jeanne d’Arc?

  Like

 3. Super en nu in Nederland
  Rutte en elite weg jagen .
  Laat het maar snel beginnen
  Het volk het heft weer in eigen handen we zijn lang genoeg gekleineerd door de elite dictators .

  Liked by 1 persoon

 4. Republikein // december 5, 2018 om 01:07
  Bedoel je Jeanne d’Arc?
  —————

  Jeanne was een negerin, het is maar de vraag of die meedoet:
  https://fenixx.org/2018/02/19/het-blanke-ras-wordt-uitgewist-jeanne-darc-wordt-door-een-negerin-gespeeld-in-nieuw-toneelstuk/

  Like

 5. Tja, als de regering schijt heeft aan het volk, kan dat een prachtig effect opleveren.

  Liked by 2 people

 6. Eigenlijk werd ik door mijn verstand ingehaald en op mijn vingers getikt, de gele hesjes ‘revolutie’ is een false flag operatie om ordo ab chao te creëren, verdomme wat heeft die ultra linkse Macron slimme fluisteraars. Iedereen trapt er weer in.

  https://jdreport.com/de-gele-hesjes-revolutie-gekaapt-door-de-elite-en-media-om-orde-uit-chaos-te-creeren/

  Like

 7. Brussel voelt zich oppermachtig en de Europeesche staatshoofden idem dito. Ze zien Europa en alle afzonderlijke landen als een bananenrepublieken waar ze kunnen doen en laten wat ze willen. Tijd voor tegengas

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s