Nieuw

Denemarken wil immigranten opsluiten in Litouwse gevangenissen: “Belangrijk signaal”

"We zullen in deze gevangenissen niet dezelfde standaard hoeven te hanteren als in Denemarken". Afschrikwekkender maken om misdaden in Denemarken te plegen.

© Pixabay

Immigranten die tot uitzetting worden veroordeeld, moeten in het buitenland in de gevangenis zitten – dat is het nieuwe Deense juridische beleid. Bronnen geven DR aan dat er onderhandelingen gaande zijn met Litouwen. Het gevangen zetten van criminele buitenlanders in een Litouwse gevangenis geeft volgens de regeringspartij Venstre een belangrijk signaal af. “Ik ben er absoluut zeker van dat zij hun straf liever in een Deense gevangenis uitzitten. Maar er zijn er nog veel meer waar we plaats voor moeten hebben”, zegt Preben Arne Henriksen, juridisch woordvoerder van Venstre, tegen DR.

Reeds over een jaar kunnen criminele immigranten die in Denemarken veroordeeld zijn voor misdaden, buiten Vilnius in Litouwen in een gevangenis zitten en “tegen een muur kijken”.

Een gloednieuwe gevangenis staat ter plaatse al klaar en de onderhandelingen tussen Litouwen en Denemarken zijn aan de gang dat Denemarken een aantal gevangenisplaatsen inhuurt, onthult DR.

LEES OOK: Hoera!: Denemarken stuurt criminele immigranten naar een onbewoond eiland

Het plan is dat immigranten die zijn veroordeeld tot deportatie hun gevangenisstraf in het buitenland zullen uitzitten.

Er is nog geen overeenkomst ondertekend, maar de onderhandelingen worden genoemd in de ontwerpbegroting die afgelopen week werd gepresenteerd door de regeringspartijen en hun partnerpartij Dansk Folkeparti.

“Het moet zo snel mogelijk gebeuren en tegen eind 2019 zal er een overeenkomst met een partnerland worden gesloten om Deense gevangenisplaatsen in het buitenland te vestigen, zodat uitgewezen misdadigers hun straf in het buitenland zullen uitzitten, in plaats van het Deense gevangeniswezen en de Deense samenleving te belasten”, aldus het voorstel (PDF Deens) in het begrotingsvoorstel.

In de nieuwe gevangenis buiten Vilnius zullen zowel criminele buitenlanders uit landen met overeenkomsten met Litouwen als Litouwse burgers die veroordeeld zijn hun straf uitzitten.

Preben Bang Henriksen, juridisch woordvoerder van Venstre, de linkse Liberale Deense zusterpartij, wijst erop dat de buitenlandse criminelen in gevangenissen van een lagere standaard zullen worden geplaatst dan de Deense.

“We zullen in deze gevangenissen niet dezelfde standaard hoeven te hanteren als in Denemarken. Maar het is duidelijk dat de instellingen, die wij op de een of andere manier zullen financieren, uiteraard aan de internationale verplichtingen zullen voldoen. Het is iets waar de reclasseringsdienst voortdurend toezicht op zal houden”, zegt Bang Henriksen.

Voor de Dansk Folkeparti zijn buitenlandse gevangenissen al lang een doel op zich. In verband met de jaarvergadering van de partij beschreef de juridisch woordvoerder, Peter Kofod Poulsen, zijn visie over hoe het veel afschrikwekkender te maken om misdaden in Denemarken te plegen.

“Het is geen geheim dat we graag zouden willen dat Denemarken een gevangenis koopt of huurt in een Oost-Europees land waar de standaard aanzienlijk lager is dan in Denemarken”.

Bron:

Danmark forhandler om splinternyt fængsel i Litauen til udvisningsdømte kriminelle

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7965 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Denemarken wil immigranten opsluiten in Litouwse gevangenissen: “Belangrijk signaal”

  1. scherpschutter // december 4, 2018 om 22:50 //

    Als de denen echt ruggengraad hebben, dan maken ze zelf een gevangenis waarin het niet goed toeven is. Ze schuiven het liever af op Litouwen, de lafaards

    Like

  2. Toch stel ik hem kandidaat voor de Nobelprijs voor de vrede.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s