Nieuw

Immigratie-kritische partij sterk vooruit in Spaanse regionale verkiezingen

De eerste keer dat een radicale nationalistische partij in het Andalusische parlement plaatsneemt. Wil alle illegale immigranten het land uitwijzen.

Partijleider Santiago Abascal. Bron: Wikimedia/Acto de Vox en Vistalegre. Auteur: Contando Estrelas from Vigo, España/Spain

De ultraconservatieve en anti-immigratie partij Vox is in de regionale verkiezingen van zondag het Andalusische parlement binnengestormd, waarmee het in de recente geschiedenis van Spanje als democratie de eerste keer is dat een extreem-rechtse partij een parlementaire vertegenwoordiging op elk niveau weet te bereiken, schrijft The Telegraph.

De nationalistische partij Vox ging sterk vooruit in een regionale parlementsverkiezingen in Spanje op zondag. Voor de eerste keer krijgt Andalusië nu een radicale immigratie-kritische partij. Met de hulp van andere rechtse partijen zou men de macht in de Spaanse regio kunnen overnemen.

De immigratie-kritische en nationalistische partij Vox kreeg op zondag 11 procent in de regionale parlementsverkiezingen in Andalusië.

Dit betekent dat de partij 12 van de 109 zetels in het lokale parlement krijgt.

Vox pleit er onder meer voor dat alle immigranten worden uitgewezen die illegaal Spanje zijn binnengekomen.

Volgens The Telegraph is dit de eerste keer in de moderne democratische geschiedenis van Spanje dat een nationalistische partij van dit kaliber een parlementaire vertegenwoordiging op “elk niveau” weet te bereiken .

“We hebben het politieke debat geleid. We stellen de noodzaak om onze grenzen onder controle te houden en illegale immigratie een halt toe te roepen”, zegt partijsecretaris Javier Ortega, aldus de Britse krant.

Vox wil ook de belastingen verlagen en een einde maken aan de linkse ideologische genuswetten. Het is echter tegen onafhankelijkheid voor Catalonië.

In diverse media worden de verkiezingsuitslagen in Andalusië onder meer als een “denderende extreem-rechtse overwinning” genoemd.

Tegelijkertijd behaalde de sociaal-democratische partij PSOE een historisch slecht verkiezingsresultaat en daalde van 47 naar 33 mandaten. De Sociaal-Democraten, die het land onder premier Pedro Sánchez regeren, blijft echter de grootste partij met 28 procent van de stemmen.

Dit zou kunnen betekenen dat er een verandering in de macht in de regio op komst kan zijn. De rechtse partijen Partido Popular (PP), die 26 zetels behaalde, en Ciudadanos, die 21 kreeg, kunnen de macht grijpen als ze een alliantie met Vox initiëren.

Andalusië is het dichtstbevolkte en de op één na grootste van de zeventien autonome regio’s van Spanje. Het socialistische regime heeft echter geleid tot een extreem hoge werkloosheid in het gebied. Andalucia is ook de plek waar Afrikaanse immigranten Europa binnenkomen over de Middellandse Zee.

Bron:

Spain reels as far-Right Vox party storms into Andalucian parliament

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7255 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Immigratie-kritische partij sterk vooruit in Spaanse regionale verkiezingen

 1. En zo breidt het zich steeds verder uit. Moge we met zijn allen links en die middenpartijen weg vagen. En zeker die achterlijke groenen.

  Like

 2. Dat krijg je er van als je als linkse partij vast blijft zitten in je linkse gedachtegoed uit de jaren 60 en 70. Ook de linkse partijen zullen zich moeten aanpassen anders wordt straks alles en overal rechts. Een goed voorbeeld is Denemarken.

  Like

 3. tim pietersen // december 3, 2018 om 17:36 //

  links zijn asocialen

  Like

 4. Laat de opkomst nog groter worden .het moet afgelopen zijn voor de dictators in Brussel en Rutte .

  Like

 5. Spanje wordt nu wakker, en gaat de boel aanpakken. Geen zwarten afrikanen meer uit marokko troetels uit afrika.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s