Nieuw

Feministen mobiliseren zich voor de Europese verkiezingen: Zullen de nationalisten stoppen

Partijleidster Feministisch Initiatief Gudrun Schyman. © Poltikerveckan Almedalen (CC Public Domain).

De zogeheten feministische krachten van de EU  gaan zich nu bundelen voor de verkiezingen voor het Europees Parlement volgend jaar. Hun doel is om de opmars van het nationalisme in Europa een halt toe te roepen, schrijft Europaportalen.

Het was afgelopen vrijdag dat feministen uit verschillende EU-landen bijeenkwamen om zich te verenigen voor de komende verkiezingen voor het Europees Parlement in mei.

Het doel is de strijd aan te binden met de nationalistische partijen die steeds sterker worden.

Ter plaatse waren onder andere de vertrekkende partijleidster Gudrun Schyman van het Zweedse Feministisch Initiatief. Zij is van mening dat het aan de Europese feministen is om de nationalisten te stoppen.

“Er zal behoefte zijn aan een krachtenbundeling tegen de nationalistische krachten, het is een scherpe situatie. We moeten zoveel mogelijk feministen verzamelen”, zegt ze tegen Europaportalen.

Samen zal men nu een feministisch netwerk oprichten, Feminists United Network Europe, of FUN Europe. Het is ook de bedoeling om een gemeenschappelijk verkiezingsplatform voor de Europese verkiezingen op te richten en, indien mogelijk, een aparte feministische groepering in het Europees Parlement te vormen.

Volgens Gudrun Schyman moet het doel zijn om lijsten te hebben in zeven lidstaten en ten minste twintig vertegenwoordigers in het Europees Parlement, zodat de feministische groepering van start kan gaan.

Dat het erg slecht ging voor Fi bij de Zweedse parlementsverkiezingen – nul zetels – is blijkbaar niet iets waar Schyman zich zorgen over maakt. Zij is van mening dat velen voor andere partijen hebben gestemd om een einde te maken aan de Zweden Democraten, SD, en dat het gemakkelijker zal zijn bij de EU-verkiezingen.

Feministisch initiatief kreeg 5,5 procent bij de laatste EU-verkiezingen.

“Wij feministen zijn de duidelijkste oppositie tegen het toenemende rechts-extremisme en nationalisme in Europa. Deze groepen vormen een bedreiging voor onze democratie, ze geloven niet in ieders gelijke waarde. Ze willen de grenzen van de EU sluiten, geen hulp bieden aan migranten en minderheden, en vormen een bedreiging voor de rechten van de Lhbt-mensen – en vrouwenrechten. Wij feministen en antiracisten moeten ons organiseren tegen deze ondemocratische krachten en opkomen voor en bescherming van onze democratie en de gelijke waarden en rechten van alle mensen!”, schrijft Fi’s EU-parlementariër Soraya Post op Instagram.

Bron:

Feminister mobiliserar inför EU-valet: Ska stoppa nationalister
Feminister vill bekämpa nationalism i EU-val

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7255 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Feministen mobiliseren zich voor de Europese verkiezingen: Zullen de nationalisten stoppen

 1. Die oude wijven willen niks anders dan een Arabier of neger in bed want een blanke man wil zo’n oud wijf niet meer.
  Nationalisme en extreem rechts zijn een gevaar voor de democratie maar de islam natuurlijk niet hahaha, onnozele ouwe teven.
  Onder welke steen komen die land- en volks verraadsters vandaan gekropen?

  Like

 2. Ik zie voornamelijk een zwaar vacuum getrokken zuurpruim op de foto. Mens ga de keuken in whahahahaha en bemoei je niet met polletiek.

  Like

 3. Ze hebben een hekel aan het westen omdat die blijkbaar vrouwonvriendelijk is, welke samenleving is dan beter voor vrouwen dan de westerse samenleving? Ze begrijpen toch wel dat met globalisatie en het verdwijnen van westerse natiestaten de westerse samenleving ten einde komt, wat komt daarna volgens deze feministen?

  Liked by 1 persoon

 4. bedonderde burger // december 3, 2018 om 20:05 //

  Hoe is het nu toch mogelijk dat dit soort nog steeds buiten de inrichtingen rondloopt.
  Lieve schat, degenen die geen enkele consideratie hebben met onder andere vrouwen en homo’s zijn jouw vrienden, de radicale islamieten. Wel eens in een zwaar islamitisch land geweest liefste? En dan ook nog zonder hoofddoek? Mens gebruik je verstand toch eens maak je los van die dwangmatige hersenschimmen van dat namaak links en nep progressief, die geen van beiden in jouw belang handelen. Het zijn oplichters, zakkenvullers, hypocrieten, leugenaars en straks ook nog massamoordenaars die ‘links-progressieve’ roedel wolven van je. Wordt toch wakker!

  Liked by 3 people

 5. Feministe ?

  Like

 6. Altijd al een hekel aan die potten gehad. Dat was al zo in de jaren 80. Vervelende zeurkousen.

  Like

 7. Hoorde laatst iemand zeggen: “De enige vrouwenbeweging waar ik iets in zie is de op-en-neer-gaande.” 😉

  Like

 8. vitanova@planet.nl // januari 2, 2019 om 20:39 //

  Het is mij een volledig raadsel wat nou toch in godsnaam de link is tussen dit soort knettergekke wijven en hun even knettergekke politieke overtuigingen. Ik kan me maar steeds niet voorstellen hoe dit nou werkt? Hoezo is een “feministe” (dan ben je volgens mij al gestoord, want je bent een vrouw, maar je haat mannen en dat is tegen de natuur) nou ook nog es standaard politiek verkeerd, want links? Leidt het één tot het ander? Voelen feministen zich altijd ongemakkelijk en moet de hele maatschappij dan maar op de schop zodat al die anderen zich ook niet meer fijn voelen? Oftewel: alles moet gesloopt worden, zodat zij zich minder brak voelen. Als ik het zo bekijk, verklaart dit wel waarom feministen zo graag aanschurken tegen moslims: die kunnen zelf ook niks, hebben ook een enorm minderwaardigheidscomplex tegenover de blanke, succesvolle, mannelijke westerse maatschappij en willen ook maar één ding: die blanke, succesvolle, mannelijk westerse cultuur slopen. Dan heeft niemand meer wat, maar dan hoeven zij zich in iedere geval geen kneuzen en mislukkelingen meer te voelen, want dan hebben ze het bewijs van hun mislukking vernietigd. Zou het zoiets zijn? Ik denk het eigenlijk wel.

  Like

 9. En dan kunnen ze zich ook eindelijk met een goed excuus verschuilen achter een boerka, zodat ze de pijn niet meer voelen van het lelijk zijn en door mannen genegeerd worden. Dan hebben zij eindelijk zelf de angstaanjagende macht. Kunnen ze samen met hun andere lelijke zusters BOE! doen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s