Nieuw

Italië: Vanwege moslimmigranten – Verbod op kerststalletjes op scholen

© Pixabay

In Italië “kerstmist” het en breekt er dus een regelrechte “godsdienstoorlog” uit over het tentoonstellen van kerststalletjes op scholen. Een paar weken geleden hadden lokale autoriteiten kerstoptredens op sommige scholen in het land verboden – als teken van respect voor andere religies.

Het Italiaanse ministerie van Cultuur heeft een andere kijk op de zaak – het kruis en het kribbetje zijn symbolen van de Italiaanse geschiedenis, traditie en religie, en het is dan ook goed om ze in de klaslokalen te tonen, benadrukte minister van Cultuur,  Marco Bussetti, op de jaarlijkse katholieke schoolvergadering in Rome voor 180 leraren en hoofddocenten. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor kerstbomen en optredens, aldus Bussetti. Volgens Breitbart kon hij niet begrijpen waarom sommige leidinggevenden het tonen van christelijke symbolen problematisch vonden.

De achtergrond – door de Italiaanse media aangeduid als “open oorlog” in de kerststal – van Bussetti’s commentaar is het verbod op kerstoptredens in sommige delen van het land.

Op een basisschool tussen de provincies Venetië en Padua vroegen de leerkrachten de leerlingen het woord “Jezus” in een kerstlied achterwege te laten om “niet-katholieke kinderen” niet te kwetsen. Een 10-jarig meisje in de vijfde klas wilde dat niet en kwam in opstand. Ze verzamelde handtekeningen en tenslotte werd het kerstlied in de originele versie uitgevoerd, schrijft Il Gazzettino Padova.

Na verontwaardiging van ouders in Venetië, waar dit jaar op sommige scholen geen kerststalletjes zouden worden opgezet, krabbelde de lokale autoriteiten terug. Zij beweerden dat er een gebrek aan geld was, waarna de regerende Legapartij onmiddellijk 50.000 euro doneerde voor kerststalletjes.

De discussie brak uit toen bekend werd dat een school in Terni, de op een na grootste stad van Umbrië, dit jaar niet het kerstverhaal zou voorlezen, uit “respect voor kinderen uit andere culturen”. Minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini noemde de maatregel “idioot”. “Het gaat niet alleen over religie, maar ook over geschiedenis, wortels en cultuur”, aldus Salvini in een Facebook-bericht, en voegde eraan toe: “Ik zal niet opgeven. Lang leve onze traditie en moge het zich verspreiden!”

Bron:

Italien: Wegen muslimischer Migranten – Krippenverbot in Schulen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7965 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Italië: Vanwege moslimmigranten – Verbod op kerststalletjes op scholen

 1. hoe ver gaat het nog in deze wereld, schaf suikerfeest ook maar af. Nostradamus heeft gelijk de moslims gaat europa overheersen, Bedankt

  Like

 2. antiislamnu // december 2, 2018 om 12:27 //

  En wel suikerfeest er door heen drukken en met fucking kopvode inde klas zitten en wat te denken van die gebedsruimte op de universiteiten.
  Ik zeg rot op met het stinkende geloof van de pedofiel.

  Liked by 1 persoon

 3. “als teken van respect voor andere religies.”
  Ik heb geen respect voor het geloof waarbij we een pedoprofeet zo geweldig moeten gaan vinden.
  Nooit van mijn leven zal een religie als de islam mijn respect krijgen!
  De islam verdient genadeloos uitgeroeid te worden!

  Liked by 2 people

 4. Het enige wat werkt is al diegenen die zich als cultuur relativisten en ondemijners van de eigenheid en traditie’s van het vaderland opwerpen, een ‘ gesprekje’ te hebben waarin hen te verstaan wordt gegeven dat zij dienen te kiezen voor eigen volk, vaderland en cultuur daar zij anders uit hun functie worden ontheven.
  Vrijheid van meningsuiting is goed tenzij men een gevaar gaat vormen voor de eigen samenleving. Een samenleving waar eeuwenlang aan is gebouwd.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s