Nieuw

Burgemeester Tijuana: de invasiekaravaan kost ons miljoenen dollars

Mexico heeft veel problemen voor zichzelf gecreëerd door niet consequent te voorkomen dat de migrantenkaravanen aan de zuidgrens het land illegaal binnenkomen.

Duizenden migranten die in Tijuana kamperen hebben de stad al miljoenen dollars gekost en krijgen geen geld meer van de stad, legt de burgemeester van de stad Tijuana uit.

“Ik zal de openbare diensten [voor onze eigen burgers] niet onderbreken om dit probleem op te lossen”, aldus burgemeester Juan Manuel Gastélum Fox News op 30 november.

Gastélum heeft de verklaring afgelegd na herhaalde waarschuwingen van de afgelopen dagen dat de stad de financiële last van de ondersteuning van migranten niet langer kon dragen. De binnenstad van Tijuana is overvol, de “migrantenkaravaan” heeft de stad bijna overspoeld. De migranten vervuilen hun hele omgeving, botsingen met de lokale bevolking zijn aan de orde van de dag en ze hebben ook geen eigen middelen om in hun eigen onderhoud te voorzien.

De migranten probeerden met geweld de grens met de Verenigde Staten te overschrijden op 25 november, wat leidde tot een overval op Amerikaanse en Mexicaanse functionarissen. Het resulteerde in de detentie en deportatie van ongeveer 100 migranten. Bovendien was de drukste grensovergang op het westelijk halfrond urenlang gesloten.

“In de zes uur dat de grens gesloten was, verloren we ongeveer 129 miljoen pesos ($ 6,3 miljoen)”, zei Gastélum. “Dat is niet eerlijk. Wat denk je, dat de mensen van Tijuana vinden van de mensen die hier problemen veroorzaken?”

Juan Manuel Gastélum, burgemeester van Tijuana (twitter)

Volgens het ministerie van Vervoer zijn in 2017 ongeveer 13,7 miljoen personenauto’s de grens overgestoken vanuit San Ysidro.

Tijuana ambtenaren zeiden dat de migranten de stad 30.000 dollar per dag zouden kosten.

In het hele land heeft meer dan 70 procent van de Mexicanen een negatieve mening over migranten en 55 procent is voorstander van strengere maatregelen tegen toekomstige karavanen, zo blijkt uit een vorige week door El Universal gepubliceerd onderzoek. Daarnaast zegt 52 procent van de respondenten dat migranten moeten worden belet Mexico binnen te komen zonder papieren.

De migranten zijn allen vanuit Guatemala Mexico binnengedrongen en hebben aan beide zijden van de grens gewonde politieagenten achtergelaten. De projectielen die ze zondag op de grens tussen de VS en Mexico hebben geslingerd, raakten verschillende Amerikaanse grenswachten en hun voertuigen.

© YouTube

De organisatoren moeten strafrechtelijk vervolgd worden.
De burgemeester van Tijuana beschuldigde de organisatoren van de karavanen en zei dat ze strafrechtelijk vervolgd moeten worden.

“Zij zijn de echte criminelen omdat zij het leven van mensen in gevaar brengen,” zei hij.

De nieuwe president Andres Manuel Lopez Obrador moet het probleem oplossen zodra hij aantreedt op zaterdag als nieuwe president van Mexico, voegde de burgemeester eraan toe.

“Slechte mensen, niet de goede mensen, sommigen van hen, niet allemaal, kwamen … onwettig … en probeerden de grens over te steken zonder de toestemming van de Verenigde Staten. Ik bedoel, dat is een criminele manier om dingen te doen, ‘zei burgemeester Gastélum tegen NBC 7.

Gastélum zei dat de leiders flyers onder de deelnemers van de “Karavaan” verspreidden in een poging om een ​​nieuwe aanval op de grens te organiseren op 1 december. Een bron van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid waarschuwde dat ambtenaren in de Verenigde Staten op de hoogte zijn van de geplande aanval. Op 24 november spraken migranten over een troep van 20.000 migranten die de grens zouden gaan bestormen en proberen Amerikaanse wetshandhavingsambtenaren te overweldigen.

“Dit is een zeer goed gefinancierde operatie” – migranten zijn gewoon rekwisieten
De NGO “Pueblos Sin Fronteras” (Peoples Without Borders) is een van de groepen die aanwezig zijn in Tijuana, hoewel de leiders beweerden dat zij geen rol speelden in de organisatie van de “karavanen”. Een maand geleden zei vice-president Mike Pence dat inlichtingen van buitenlandse partners wijzen op linkse groepen achter de “karavanen”.

Kolonel Fred Peterson, voormalig hoofdsecretaris van de Joint Task Force North, de antidrugs- en antiterrorismemaatschappij van het Ministerie van Defensie, vertelde aan The Epoch Times dat de organisatoren de regering van Trump en de Verenigde Staten willen verzwakken.

Dit is een zeer goed gefinancierde operatie, “zei hij. “Er is niets spontaan aan.” De migranten zelf worden uitgebuit voor politieke doeleinden, zei hij. “Het zijn gewoon rekwisieten in een politiek, geënsceneerd stuk.”

Bron:

Bürgermeister von Tijuana: Migranten kosteten Mexiko wegen Grenzschließung 6,3 Millionen Dollar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on Burgemeester Tijuana: de invasiekaravaan kost ons miljoenen dollars

  1. Like

  2. Toch fijn zon gaza strook in NA, leuk dat Trump het probleem op Mexico af heeft geschoven, mogen ze die schoenen ook eens aan passen.

    Like

  3. scherpschutter1943 // december 3, 2018 om 21:54 //

    Het moment komt dichterbij dat de migranten met kogels worden tegengehouden

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s