Nieuw

Er is iets ernstig mis in het Witte Huis

We herinneren ons allemaal de jubelstemming toen Donald Trump 2 jaar geleden een onverwachte overwinning behaalde. Ik vermoed dat minder van ons zich de weken herinneren die volgden toen Trump de catastrofale fout maakte om zichzelf te associëren met RINO’s (alleen republikeinen in naam) en Never Trumpers tijdens de overgangsperiode voorafgaand aan zijn inauguratie. Deze fatale vergissing heeft elk momentum dat hij tijdens zijn 17 maanden durende campagne en verkiezingsoverwinning had gewonnen, gedood.

Hierdoor, in plaats van massadeportaties, het bouwen van muren en het ‘droogleggen van het moeras’, kregen zijn kiezers een belastingverlaging, mislukte hervorming van de gezondheidszorg en een ambassade die van Tel-Aviv naar Jeruzalem verhuisde. In deze fase van zijn ambtstermijn is het moeilijk in te zien hoe zijn presidentschap verschilt van een kandidaat in de stijl van Jeb Bush. Natuurlijk, als er een andere kandidaat was gekozen, zou er waarschijnlijk een volledige oorlog tegen de Syrische regering zijn geweest in plaats van een beperkte bombardementen, en zijn succesvolle pogingen om de spanningen op het Koreaanse schiereiland te verminderen zijn lovenswaardig.

Maar waar is de immigratieagenda? Hij heeft inderdaad geprobeerd om reisverboden in te stellen die door rechters werden geblokkeerd, en hij heeft ook het aantal vluchtelingen dat de Verenigde Staten binnenkomt verminderd, maar dit is slechts een peanuts vergeleken met de duizenden migranten die de Mexicaans-Amerikaanse grens elke week oversteken. Trump heeft ook herhaaldelijk gedreigd de regering te sluiten om het Congres te dwingen zijn grensmuur te financieren, maar bij elke gelegenheid waar deze actie mogelijk was, heeft hij zich teruggetrokken.

Het lijdt geen twijfel dat zijn economische agenda zeer goed is geweest voor de Amerikaanse werknemer, maar dit betekent niets als diezelfde Amerikaanse werknemer nog steeds een minderheid zal worden in zijn eigen stad. Het is een redelijk argument om erop te wijzen dat rechters zijn leven erg moeilijk maken door zijn Executive Orders te blokkeren, maar er zijn nog andere opties die hij kan proberen die hij eenvoudigweg niet heeft geprobeerd.

Er is ook een groeiende frustratie onder zijn aanhangers over zijn twitteraccount. Tijdens zijn campagne heeft hij zijn Twitter-account gebruikt om de vooroordelen in de media te omzeilen en rechtstreeks met zijn supporters te praten, iets wat zeer effectief is gebleken. Hij was de rebel die opnam tegen het establishment en maakte daarvoor gebruik van sociale media. Sinds zijn aantreden is hij dit blijven doen, wat prima zou zijn, behalve dat hij nog steeds praat als de machteloze kandidaat, in plaats van als de president van de Verenigde Staten.

Deze tweet is om verschillende redenen misleidend. Ten eerste is zijn bewering dat ‘catch and release’ niet meer gebeurt en dat het beleid is veranderd in ‘catch and detention’ onjuist. Om het ‘catch and release’-beleid te veranderen, is wetgeving in het Congres nodig, iets wat de afgelopen twee jaar niet op de agenda stond en zeker niet in de nabije toekomst gebeurt. In de tweede plaats komt de laatste zin in de tweet, waarin hij bij zijn vijanden, de Democraten, pleit voor hulp bij de veiligheid aan de grens, als zwak en zielig over. De Infinity Immigration Democrats verzetten zich volledig tegen grensbeveiliging, en ze hielpen hem niet op zo’n punt toen ze het Huis van Afgevaardigden niet controleerden, dus ze gaan hem zeker niet helpen nu ze dat wel doen.

Ik begrijp volledig dat Trump een politieke koorddans loopt tussen de Joodse lobby, de Deep State, het Republikeinse establishment, de Democraten en hun aanhangers. Dat is echter geen excuus om het leger niet te gebruiken om een grensmuur te bouwen, iets wat binnen zijn macht ligt. Het is waar dat federale rechters een dergelijke stap zouden kunnen blokkeren, maar hij heeft een meerderheid in het Hooggerechtshof, dus het zou uiteindelijk wel doorgaan. Het is ook onaanvaardbaar dat hij achteroverleunt en toestaat dat zijn aanhangers, van wie sommigen een zeer belangrijke rol hebben gespeeld bij de verkiezing van hem, uit de sociale media en betalingsverkeer worden geweerd. Zijn eigen FBI gaat achter groepen aan die hem steunen, zoals de Proud Boys, terwijl zijn eigen ministerie van Justitie een vooringenomen en vals onderzoek van hem en zijn campagne door Robert Mueller blijft toestaan.

Hoe zal iets wat hierboven is genoemd zijn basis motiveren om in 2020 weer op hem te komen stemmen? Het is gemakkelijk te vergeten dat hij in 2016 de ‘popular vote’ verloor (hij werd verkozen via het Kiescollege), en hij won enkele sleutelstaten met slechts enkele duizenden stemmen verschil. Als je er dan nog aan toevoegt dat de demografie belangrijke staten als Texas en Florida in de richting van de Democraten verandert, ziet de toekomst van Trump er somber uit. Dit betekent natuurlijk dat de toekomst voor blanken in Amerika er ook onheilspellend uitziet.

Alle presidenten worden in hun ambt geconfronteerd met uitdagingen die ze niet hadden kunnen voorzien, alle presidenten zijn verscheurd tussen meerdere loyaliteiten. Alle Presidenten zijn ook menselijk en maken fouten die miljoenen mensen kunnen treffen. Als presidenten zich niet houden aan hun kernbeloften en hun centrale agenda, zullen ze in de ogen van hun aanhangers ten onder gaan als mislukkingen, iets wat historici niet lichtvaardig beoordelen.

Dus mijn advies aan het Witte Huis? Maak van immigratie de belangrijkste focus voor de komende twee jaar; het volgen van de Republikeinse agenda zal uw populariteit of uw draagvlak niet ten goede komen. Hoe meer je een centristische agenda uitvoert, hoe minder stemmen je krijgt in je herverkiezingscampagne voor 2020, omdat je populistische beloften de enige reden waren om te stemmen.

Wat ik in principe zeg is, bouw de verdomde muur !

Bron:

There is Something Seriously Wrong in the White House

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10113 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

17 Comments on Er is iets ernstig mis in het Witte Huis

 1. ‘Catch and release’ is zeker wel obsoleet en zou moeten worden vervangen. Dat het congres daar niet aan wil is niet Trumps fout, hij kiest het congres niet en kan hen niet dwingen.
  Dat geldt ook voor de vervanging van Obama-care. Het is een drama dat jaarlijks meer en meer geld kost en minder kwaliteit levert dan voorheen. Dat -alweer- het congres niet wilde kan hem niet worden aangerekend.

  En het leger KAN door hem worden ingezet om de muur te bouwen, maar ik vermoed dat de auteur Trump ernstig onderschat. Het is nu niet de juiste tijd om dat te doen. De troepen hebben tijdelijke versperringen gebouwd en bewaken nu de grens tegen de horde gewelddadige migranten.
  Het is vele male slimmer om het aan te laten komen op nog een paar confrontaties. Daardoor worden de media in hun hemd gezet omdat ze beweerden dat
  – de karavaan helemaal niet bestond
  – de karavaan voornamelijk vrouwen en kinderen waren
  – de karavaan zo ver weg was dat het helemaal geen issue was
  – de karavaan vredelievend was.

  Intussen doen zelfs CNN en NBC verslag van het feit dat de karavaan er wel degelijk is. En ze proberen het in een kwaad daglicht te stellen dat de soldaten de grens verdedigen met traangas, maar het enige wat er uit blijkt is dat ze de zaak hebben belogen. En steeds meer mensen beginnen dat door te krijgen.
  Trump weet dat hij moet wachten op het juiste moment. Pas als er aan de Amerikaanse zijde echt slachtoffers vallen zal hij voldoende steun kunnen krijgen om zijn muur te bouwen. Dat is misschien niet zo fijn, maar wel een feit.

  Dat Trump niet zo handig is met zijn uitspraken is iets waar ik het volledig mee eens ben. Maar het is wat het is.
  Maar wat je ook wilt beweren, Trump is zeker bezig met het inlossen van verkiezingsbeloftes. In een ongekend tempo.
  Dat hij zich presenteerde als RINO was niet zo handig, maar een must omdat hij duidelijk wilde maken dat hij geen deel is van de Republikeinse partij en liever als onafhankelijke kandidaat wordt gezien. Maar dat was niet haalbaar in de race om het presidentschap.

  En reken er maar op dat de komende tijd de immigratie op de agenda zal blijven staan. Ik vermoed dat dat ook het punt zal worden waarop hij in 2020 weer mee zal doen en zal winnen. Des te meer aangezien de zaken in Europa in een hopeloze chaos aan het veranderen zijn. Trump kan dat voorbeeld straks mooi gebruiken om te laten zien wat het alternatief is.

  Liked by 5 people

 2. syberspees // december 1, 2018 om 22:54 //

  Ik begrijp niet zoveel van de Amerikaanse politiek, maar beter een Trump met onhandige uitspraken dan hele Hilary. Lijkt mij

  Liked by 1 persoon

 3. Hij kan gewoon defensiebudget gebruiken om die muur te bouwen. En dat kan buiten het Huis om.

  Like

 4. Hertz van Rental // december 2, 2018 om 02:43 //

  Zie ook dit https://fenixx.org/2018/12/01/globalist-en-oorlogshitser-george-hw-bush-is-dood/comment-page-1/#comment-142032

  Het imperialistische neocon beleid wordt gewoon gecontinueerd onder Donald “umpteen-D chess” Trump. Er is niks mis, gewoon business as usual.

  Like

 5. @Fubar,
  Ja, hij KAN dat doen, maar weet ook dat het een actie is die onvoldoende support heeft op dit moment. Het klinkt cru, maar om voldoende steun te krijgen zal hij moeten wachten tot er slachtoffers aan Amerikaanse zijde vallen.
  En hij zal toch ergens de support vandaan moeten halen. Anders dan sommige mensen lijken te denken kan ook de president van de VS niet zomaar alles bij decreet doen. Zeker nu de reps de meerderheid in het huis van afgevaardigden kwijt zijn moet hij zijn acties goed plannen.

  Liked by 1 persoon

 6. @JohanP

  Beste Johan, misschien denk je dat, omdat ik soms kritiek lever op Trump, dat ik tegen Trump ben. Dat ben ik niet. Ik krijg dat idee uit je reacties elke keer als ik iets over Trump en immigratie post.

  Hier mijn lofzang op Trump:

  Maar, en dat is een dikke maar, en dat heb ik gemeen met al zijn critici aan de immigratie-kritische zijde.

  Hij is verkozen op immigratie-stop.

  Omdat anders blanken een minderheid worden.

  Hij doet het leuk op economie. Maar ik zou liever stervensarm in een homogeen blank land leven dan in een rijk omgevolkt land, wat kan mij dat laatste eigenlijk schelen. En dat zeg niet alleen ik. Ik kan je zat tweets voortoveren. Eentje, van een Engelsman, maar het gaat om alle blanke landen:

  Je stelt in je eerste post dat Trump in 2020 herkozen gaat worden.

  Ik moet je teleurstellen want dat gaat niet gebeuren, omdat de demographics change as we speak.

  Bij Texas, ooit een firm red state, hing het er om. En Tex is volgende keer voor de Dems, Florida zelfde verhaal.

  En dat zijn BIG states, dan doen kleine swing-states als Ohio er niet meer toe.

  waarschijnlijk is een muur bouwen niet eens genoeg en kunnen er alleen veilige gebieden behouden blijven als er gerepatrieëerd gaat worden.

  Immigratie is key. Al de rest is peanuts.

  Over peanuts, jammer dat hij dat miljardenplan voor infrastructuur er nog steeds niet door heeft, daar heeft ie nul aan gewerkt want zou die makkelijk Dems in mee kunnen krijgen.

  Liked by 1 persoon

 7. Hij blokkeert bijvoorbeeld de karavaan toch terwijl landgenoten hem verwijten kinderen te vergassen, demonstraties etc etc.. Ik volg ‘m op de voet en hij doet zoveel als mogelijk zonder zichzelf op te blazen want hij moet 24/7 door mijnenvelden manoeuvreren, echt niemand anders had dat gekund en volgehouden. Geef deze man een beetje het voordeel van de twijfel en hoop dat hij het tweede termijn wint want dan kan hij pas echt spijkers met koppen slaan, het is geen dictator die alles zelf kan beslissen maar hij probeert wel al z’n beloftes waar te maken en want hij ook heel slim doet is allerlei juiste pionnetjes op belangrijke posities plaatsen voor de toekomst, wat hij ook slim gedaan heeft is dat hij politie en leger achter zich heeft staan. Waarom is het nooit goed?? Deze man had op een eigen eiland zich kunnen richten op z’n kleinkinderen en op z’n lauweren kunnen rusten maar in plaats daarvan heeft zich in een slangenkuil gestort, wetende dat hij bakken stront over zich heen zou krijgen, met dezelfde argumenten die hij 30 jaar gelden aankaartte maar vond het toen nog niet noodzakelijk genoeg.

  Ik ben een beetje gepikeerd omdat deze man al van voor z’n presidentschap gedemoniseerd wordt door z’n tegenstanders die vol verwachting wachten op een moment van zwakte of een foutje en dan krijgt ie ook nog een keer mensen uit z’n achterban over zich heen omdat het niet snel genoeg of naar wens gaat? Hierdoor zakt bij mij af en toe de moed in de schoenen en zou ik tegen Trump willen zeggen doe geen moeite meer ouwe je bent stinkend rijk en grootvader ga na een leven hard werken lekker genieten want met jouw rijkdom zal je toch nooit de problemen ervaren die het volk staat te wachten en aangezien ze toch nooit tevreden zijn laat ze het dan maar voelen. Maar goed, hij heeft wel degelijk een hele grote achterban die wel tevreden zijn en begrijpen dat deze man echt z’n best doet en niet de weg van de minste weerstand gekozen heeft, wat mij betreft verdient hij daarvoor al een lintje.

  Liked by 1 persoon

 8. paulzwueste // december 2, 2018 om 15:52 //

  ’t Is ook nooit goed…
  Heil Trump.

  Like

 9. Hij heeft de bevoegdheid om die muur te bouwen !

  Wat snappen jullie daar niet aan ?

  Godskolere, schrijf ik voor een stelletje blinde analfabete idioten ?

  Zo ja, dan kan ik beter wat anders gaan doen met mijn tijd.

  Like

 10. @Fubar
  Nee, ik heb je pro-Trump stukken ook gelezen en begrijp je frustratie. En geloof me, die frustratie leeft hier in de VS ook heel erg. Maar toch begint de bevolking hier langzaam aan wakker te worden.
  En je hebt gelijk dat demografie de belangrijkste pijler is. Vandaar dat er nu zachtjes aan ook wordt gewerkt aan het aanklagen van de zogenaamde ‘sanctuary-cities’

  En nee, ik ben geen analfabeet, noch blind. Ik ben echter van mening dat hij de muur nu nog niet neerzet vanwege het feit dat hij nog onvoldoende support heeft en het straks als een troefkaart kan gebruiken. Er moeten domweg eerst slachtoffers aan Amerikaanse zijde vallen voordat hij die steun krijgt. En die steun heeft hij nodig als hij herkozen wil worden.
  Hij weet dat hij maar max 8 jaar heeft om een omslag te bereiken. Maar hij moet wel een paar troeven hebben tegen verkiezingstijd om die 8 jaar te krijgen.
  Ik denk dat hij heel goed beseft dat hij in een oorlog is verwikkeld. En dan is timing vaak belangrijker dan hard slaan of eerst slaan.

  Like

 11. tim pietersen // december 2, 2018 om 17:53 //

  #thanksjews of voor de whiners #thanksmaffiajews

  wat fubar zegt klopt…………………. (reden waarom niet gebeurt is om dat de (((donors))) andere plannen hebben)

  Like

 12. @Johan

  Er is geen enkele reden om te wachten, hij zal nooit steun krijgen van de Dems en de pers. Toen die het Huis nog had had hij een betere kans dan nu. De kansen worden minder, niet groter. Het defensiebudget is de enige mogelijkheid. En zoals het er nu uitziet zijn er vanaf 2020 simpelweg geen verkiezingen meer nodig. Als Texas of Florida valt, en daar was niet voor niks een hertelling, dan is het over en sluiten voor blank Amerika.

  Like

 13. Wat ik begrepen heb wordt er wel gebouwd aan de muur maar is de begroting nog niet volledig rond, er staan me bedragen van 1,6 miljard en 5,3 miljard bij en er is geloof ik 20 miljard nodig.

  Maar oké, Trump blijkt een katvanger te zijn, hij is gecontroleerde oppositie, dan is niet alleen blank amerika de lul dan is de hele blanke westerse wereld de lul, daarom is Trump zo ongelofelijk belangrijk. Maar hij blijkt gecontroleerde oppositie dus aan hem hebben we niets, wat is dan het alternatief?? Exact, die is er niet, in de verste verte niet, dus dan houdt het op!!!!!!!!

  Ik ga mezelf echt niet tegen beter weten in in de zeik nemen maar ik heb nog geen enkele reden ontdekt om aan Trump te twijfelen, sterker nog ik zie het steeds meer bevestigd worden dat hij oprecht is. Als ik merk dat hij inderdaad fake is dan zal ik hem echt niet meer verdedigen maar vooralsnog is dat niet het geval plus er is toch geen alternatief dus wat maakt het uit???? Ik kan wel op voorhand depressief en negatief gaan zitten doen maar wat schiet ik daarmee op als er geen alternatief is?? Ik zou zelfs zeggen blijf iets langer hoop houden dan misschien terecht is want daarna gaat het licht toch uit.

  @Fubar, ik waardeer echt heel erg wat je doet, ik reageer hier niet voor niets regelmatig maar ik zie het soms anders en wees blij want stel dat ik het wel goed zie dan ben je voor niets negatief geweest terwijl er altijd nog genoeg tijd is om te balen, sna wa bedoel?! 🙂

  Like

 14. Republikein // december 2, 2018 om 21:04 //

  Reptielenbloed en ook pedofiel, ugh.

  Like

 15. Republikein // december 2, 2018 om 21:13 //

  Sinds wanneer ligt Israël in Europa?

  Like

 16. Arnold Schipper // december 3, 2018 om 08:09 //

  Ik heb een kennis die tenminste 7 x per jaar naar Amerika gaat voor congressen en die is geschrokken of eigenlijk verbaasd hoeveel mensen VOOR trump zijn en zijn beleid en van heel veel mensen mocht het nog veel harder, hiermee wil ik zeggen zie je wel dit nieuws hoor je niet in Europa of elders. Trump is goed voor deze planeet en zijn eigen Amerikaanse volk en zo hoort het.

  Like

 17. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s