Nieuw

België wordt geconfronteerd met ‘golf van jihadisme’ omdat de radicale islam zich verspreidt in gevangenissen

Screenshot CBS

België wordt geconfronteerd met een ‘aanhoudende terreurdreiging’ en een ‘golf van jihadisme’ omdat gevangenen worden geradicaliseerd door islamitische gevangenen, volgens een nationaal veiligheidsrapport.

Het West-Europese land, dat verdeeld is tussen Nederlandstalig Vlaanderen en Franstalig Wallonië; en waar de hoofdstad Brussel van de Europese Unie is gevestigd, kampt met een “nog nooit eerder geziene populatie van gedetineerden die gevangen zitten wegens terrorisme”, zo blijkt uit het artikel van de Daily Mail.

De autoriteiten vrezen dat de islamitische fundamentalistische ideologie die deze terroristische populatie aanstuurt, een bron van “besmetting” aan het worden is.

“Rekening houdend met de hardnekkige recidivistische tendens onder voormalige terroristen, laat staan geradicaliseerde gewone criminelen, zal België nog geruime tijd geconfronteerd blijven worden met een latente terreurdreiging”, beklaagt het verslag.

België is nu al een van de meest vruchtbare rekruteringsbronnen voor IS-strijders in Europa per hoofd van de bevolking en heeft verschillende terroristische aanslagen meegemaakt, waaronder drie gecoördineerde zelfmoordaanslagen waarbij in maart 2016 32 doden en meer dan 300 gewonden vielen.

Het is ook een belangrijke basis voor islamitische radicalen die terreuraanslagen uitvoeren in Frankrijk, dankzij de open grenzen van de Europese Unie, het Schengengebied, dat vrijwel elke vorm van grenscontrole tussen de meeste EU-lidstaten verhindert – en werd in 2015 door voormalig hoofd van INTERPOL Robert Noble aan de kaak gesteld als “in de praktijk een internationale paspoortvrije zone voor terroristen om aanslagen uit te voeren…. en te ontsnappen”.

Een van de meest beruchte brandhaarden van het radicaal islamitisch terrorisme in België is de zogeheten “No-go zone” van Molenbeek, een district van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest dat soms wordt omschreven als “Europa’s hoofdstad van de jihad”.

Verschillende prominente terroristen hebben in de gemeente gewoond of werden er beschut, die het toneel is geweest van een aantal grootschalige antiterreur-invallen en aanslagen op politieagenten.

In het kader van het “Kanaalplan” hadden de autoriteiten bij ongeveer 8.600 huizen en 22.668 inwoners huis-aan-huiscontroles uitgevoerd, met als doel om tegen maart 2017 greep te krijgen op het gebied, dat ongeveer een kwart van de totale bevolking omvat.

Naar verluidt werden in Molenbeek 6.168 personen gecontroleerd en werden minstens 51 vermeende vzw’s [vereniging zonder winstoogmerk] onderzocht op banden met terrorisme.

Plaatsvervangend burgemeester Ahmed El Khannouss veroordeelde het Kanaalplan als “slecht en ongerechtvaardigd”.

Bron:

Belgium faces a ‘persistent terror threat’ and a ‘wave of jihadism’ because prisoners are being radicalised by Islamic inmates, country’s spy agency admits

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7255 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on België wordt geconfronteerd met ‘golf van jihadisme’ omdat de radicale islam zich verspreidt in gevangenissen

 1. scherpschutter1943 // december 1, 2018 om 16:29 //

  Ik vind het geweldig te vernemen dat brussel steeds verder naar de kloten gaat. Kan mij niet snel genoeg gaan. Waarschuwing voor de eu.bestuurderen. Uw gepantserde
  voertuigen bieden u geen bescherming bij een roadblock waar gewapende jihadisten u opwachten en ter plekke onthoofden. Zij kennen u, hebben uw foto, weten waar u woont en wachten u op. En ik wacht af.

  Liked by 2 people

 2. Claudia M. // december 1, 2018 om 17:12 //

  Q; “Plaatsvervangend burgemeester Ahmed El Khannouss veroordeelde het Kanaalplan als “slecht en ongerechtvaardigd”.”

  Ik beschouw het ook als bijzonder slecht en uitermate onrechtvaardig dat wij hier, aan jullie idiotie worden blootgesteld! Lazer op met je rotzooi, ga weg! Neem je here en z’n profeet met alle onderliggende troep onder de arm en verdwijn!

  Liked by 2 people

 3. trebor2110 // december 1, 2018 om 17:43 //

  De politie doet ook de gele hesjes aan maar dat zie je niet op het NOSnepnieuws

  Like

 4. Niet alleen daar ,dit gebeurt in alle gevangenissen , in de hele EU !!

  Liked by 1 persoon

 5. Maar België is toch geen land meer , maar een protectoraat van Duitsland of zie ik het nu fout?.

  Like

 6. Als de islam ons in woord en geschrift de oorlog verklaart……waar wachten we dan nog op? Wij hebben het recht ons te verdedigen tegen regeringen die dit hebben veroorzaakt. Regeringen die als landverraders handelen krijgen als VIP onze prioriteit.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s