Nieuw

Nieuwe EU-wetgeving beperkt de mogelijkheden voor grenscontroles aanzienlijk

Foto ter illustratie. Bron: Wikimedia. Auteur: ChrisO.

Donderdag heeft het Europees Parlement de nieuwe wet aangenomen. Ook de verlenging van de huidige grenscontroles is aan sterke beperkingen onderhevig.

De tijdelijke grenscontroles die Zweden sinds 2015 heeft aan de grenzen met Denemarken en Duitsland worden elk half jaar verlengd. Nu het Europees Parlement de Schengensamenwerking wil redden, zal het aanzienlijk moeilijker worden. Met 319 stemmen voor en 241 stemmen tegen, en 78 onthoudingen, werd de nieuwe wet aangenomen.

In meerdere andere landen zijn de grenscontroles min of meer permanent geweest. Landen als Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Denemarken vroegen in 2017 om zelf te beslissen wanneer en hoe grenscontroles moeten worden uitgevoerd, iets waar de Europese Commissie mee instemde, maar het Europees Parlement nu stopt .

De nieuwe wet bepaalt dat de grenscontroles moeten worden ingevoerd voor een periode van maximaal twee maanden per keer, binnen een maximumgrens van één jaar.

Dit betekent dat de “tijdelijke” grenscontroles moeten worden geannuleerd. De EU wil zich richten op het functioneren van de bescherming van de buitengrenzen. Men beweert dat de problemen waarmee we te maken hebben, onder andere criminaliteit, aan de buitengrenzen van de EU plaatsvinden, niet binnen de EU.

Bron:

Ny EU-lag begränsar möjligheter till gränskontroller kraftigt

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7937 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Nieuwe EU-wetgeving beperkt de mogelijkheden voor grenscontroles aanzienlijk

  1. Het EU-parlement geeft hiermee openlijk toe dat het de souvereine staten wil ontbinden. Een land bestaat immers niet zonder grenzen. Een land verbieden haar eigen grenzen te controleren is het dwangmatig opheffen van dat land.

    Like

  2. Toen ik dit jaar in Zwede aankwam was er helemaal geen controle.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s