Nieuw

Made in Europe: Al-Qaeda’s guns

Yemen: The devastating war waged with European weapons

DW commissioned the Jordan-based group Arab Reporters for Investigative Journalism to find out where terrorist groups waging Yemen’s devastating conflict are procuring vast weapons stockpiles. The conclusion: Europe.

A video that al-Qaida published online in January 2016 was supposed to show off the group’s strength in Yemen. After all, the terrorist organization has systematically capitalized on the chaos of the civil war to firmly entrench itself on the southern tip of the Arabian peninsula. But the video also demonstrated just how well-armed the fighters are. They were seen brandishing various German-designed weapons — among them the G3 battle rifle, G36 assault rifle, MG3 machine gun and MG4 light machine gun — which are being produced under German arms producer Heckler & Koch’s license in Saudi Arabia.

Deutsche Welle >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9598 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s