Nieuw

Palestijn gearresteerd in Italië wegens samenzwering voor vergiftiging van de watervoorziening van de stad

Pixabay

Een Palestijnse man verbonden aan de islamitische staat werd woensdag in Italië gearresteerd op verdenking van beraming van een terreuraanslag op het eiland Sardinië, volgens een openbare aanklager.

De antiterreur staats Officier van Justitie, Federico Cafiero de Raho, zei dat de verdachte van plan was om de watervoorziening in de centrale eilandstad Macomer, evenals een nabijgelegen militaire basis, met ricine en miltvuur te vergiftigen.

De verdachte werd door het dagblad Il Fatto Quotidiano geïdentificeerd als Alaji Aminun, een Palestijnse vluchteling uit Libanon, die naar Macomer verhuisde.

De arrestatie kwam twee maanden nadat de Libanese autoriteiten een andere Palestijnse vluchteling hadden gearresteerd op verdenking van samenzwering om de watervoorziening van een militaire kazerne aldaar te vergiftigen. Destijds zeiden de functionarissen dat de verdachte in verband was gebracht met de islamitische staat en had samengewerkt met een andere man, naar verluidt ene Aminun, om “een massavergiftiging uit te voeren in een vreemd land” door middel van “vergiftiging van voedsel tijdens een nationale feestdag”, zonder de locatie te specificeren.

De Raho vertelde verslaggevers op een persconferentie in Rome op woensdag dat de 38-jarige verdachte de chemische aanval met zijn neef had gepland die in Libanon verblijft. Hij zei dat de Italiaanse autoriteiten door Interpol waren getipt, die het van de Libanese autoriteiten in september vernam, toen de neef van Aminun, 27, werd gearresteerd.

Het is niet duidelijk wanneer Aminun van plan was om de aanval uit te voeren, maar De Raho zei dat de politie geloofde dat hij wilde dat de vergiftiging samenviel met een vakantie.

De Italiaanse anti-terreureenheid arresteerde Aminun op woensdag in het centrum van de stad Macomer, na het constant monitoren van hem.

De autoriteiten bevestigen dat Aminun een Italiaans verblijfsvergunning heeft en zich enkele jaren geleden van Libanon naar Sardinië had verplaatst. Hij verbleef in Macomer met zijn partner, een Marokkaanse vrouw en haar vier kinderen.

Volgens berichten in de lokale media vertelde de partner van Aminun aan de politie dat ze geen kennis had van het vergiftigingsplan.

Bron:

Palestinian arrested in Italy for plotting to poison town’s water supply

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8483 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Palestijn gearresteerd in Italië wegens samenzwering voor vergiftiging van de watervoorziening van de stad

  1. ieznogoedh // november 30, 2018 om 12:46 //

    Let’s give the gander what would solve many problems in this world!

    Like

  2. Deed me denken aan de Nokmim (הנוקמים), joodse verzetslieden die in 1945 alle waterreservoirs in Duitsland wilden vergiftigen omdat ‘ze’ 6 miljoen joden hadden vergast. Vreemd toch wat een rottigheid er maar blijft komen uit dat deel van de wereld…

    Like

1 Trackback / Pingback

  1. Palestijn gearresteerd in Italië wegens samenzwering voor vergiftiging van de watervoorziening van de stad – LATEN WE NOG WAT HULPGELDEN STUREN NAAR DE PALESTIJNEN. EN WAT VERGIFTIGINGEN BETREFT:  WHAT’S GOOD FOR THE GOOSE…. | toodless

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s