Nieuw

Zweden: Peperkoek-mannetjes zijn verboden tijdens de Lucia-viering op school – is racistisch

De Lindö basisschool in Kalmar heeft geen peperkoek-mannetjes in de Lucia-rij. Het kan worden opgevat als racistisch, meent de school. Dit heeft bij veel ouders wrevel opgewekt, die menen dat het is ontspoord, meldt 24Kalmar.

– Ik word hier zo verdrietig van. Kinderen zijn onschuldig en ze vinden leuk wat ze leuk vinden en wat ze niet leuk vinden, ik word er zo moe van dat ze steeds weer een probleem maken van iets wat geen probleem is. Veel mensen zijn vandaag de dag erg bang en volgen dan maar de grote kudde, zegt een ouder.

Racistisch.

De ouder heeft de discussie gevolgd die al een tijd aan de gang is, maar zonder er persoonlijk door geraakt te worden. Nu kwam haar dochtertje thuis en vertelde dat er op school geen peperkoek-mannetjes in de Lucia-rij aanwezig mochten zijn – omdat dit racistisch zou zijn.

– Kinderen moeten kinderen zijn. Ik denk dat het volledig is ontspoord. Aan de andere kant kunnen ze met de Pride-vlag zwaaien, dan mag iedereen het voor zich zelf weten. Waarom is dat niet hetzelfde met het peperkoek-mannetje? Men moet het niet zo serieus nemen, ik ben het beu om te zien hoe onze tradities verdwijnen, zegt ze.

Rector Karin Berggren van de Lindö basisschool kan niet ingaan op het verbod op de peperkoek-verkleding wanneer ze de vraag ontvangt. Ze geeft de schuld aan de muzieklerares, die de Lucia-stoet opvoert. Zelf weet ze niet waarom het peperkoek-mannetje niet meer in de Lucia-rij mag mag staan.

Bron:
Pepparkaksgubbar förbjuds i luciatåg på Kalmarskola
Pepparkakor förbjuds i luciatåg: ”uppfattas som rasistiskt”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8473 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Zweden: Peperkoek-mannetjes zijn verboden tijdens de Lucia-viering op school – is racistisch

 1. zweden gaat steeds meer islamitisch worden. Nou de lijfstraffen nog en de openbare onthoofdingen, dan is het karwei voltooid. Stupide zweden die het zover hebben laten komen. Islamitisch zijn is definitief, het gaat nooit meer anders worden alleen maar erger.

  Like

 2. ieznogoedh // november 28, 2018 om 12:39 //

  Als ze met donkere chocolade worden besmeerd, mag het dan wel?

  Like

 3. Jack vanderVeen // november 28, 2018 om 14:15 //

  Echt zooooooo racistisch, afschuwelijk, vreselijk gewoon.
  Ik bedoel dan rascisme naar eigen bevolking toe en niet al dat vreemde onkruid wat thans tezamen met Zweedse lynxen heer en meester zijn.

  Like

 4. Henk der Niederlánder // november 28, 2018 om 14:55 //

  Ik vraag me af of ze daar binnenkort ook de benamingen wit en bruin brood aan gaan pakken want dat moet op zijn minst toch ook rasiesties zijn

  Like

 5. wat zit er toch in de lucht tegenwoordig, iedereen is van het padje af
  mag je nog wel je roomblanke billetjes met wit wc papier afvegen?

  Like

 6. Net als hier hebben de Zweden altijd voor de verkeerde partijen gekozen en nu is dit het resultaat.

  Like

 7. Doe wat je wil doen
  Dan dwing je ontzag af

  Like

 8. Is peperkoek nou ook al een ras???

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s