Nieuw

Oekraïne-Rusland conflict – verklaring van KRIJGSWET en achtergronden die worden verzwegen

Westerse politici & media zijn in allerijl! De NAVO rammelt weer eens met oorlogszuchtige bedoelingen met zijn sabel! Oekraïne roept de krijgswet uit!

NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg benadrukte dat alle leden van het militaire bondgenootschap achter Oekraïne en zijn territoriale integriteit staan. Oekraïne is geen lid van de NAVO, maar streeft naar lidmaatschap. “Wat we gisteren zagen was zeer ernstig”, vatte Stoltenberg samen.

Opnieuw rammelt Stoltenberg op de gebruikelijke manier met zijn sabel. De Duitse media hebben het meestal alleen maar over de NAVO als “defensiealliantie”, dat verondersteld wordt te insinueren dat het vreedzaam is en de “slechte” Russen agressief. Tegelijkertijd heeft de NAVO (vooral de NAVO-lidstaat de VS) de afgelopen jaren verwoestende agressieoorlogen gevoerd.

Dit is waar het recente Oekraïne-Rusland-conflict over gaat:

Na de incidenten in de Zee van Azov afgelopen zondag, waarbij drie Oekraïense marineschepen – die probeerden de Straat van Kertsj tussen de Krim en het vasteland van Rusland over te steken – door de Russische marine onderschept en in beslag genomen, ondertekende de Oekraïense president Petro Poroshenko afgelopen maandag een decreet dat de krijgswet oplegde. Het parlement stemde hier laat op de avond mee in.

Oekraïne beschuldigt Rusland ervan dat het op drie van zijn marineschepen in de zeestraat heeft geschoten en geconfisqueerd heeft. Rusland verdedigde de actie als gerechtvaardigd omdat de Oekraïense marineschepen illegaal Russische wateren waren binnengedrongen en ook niet hadden gereageerd op oproepen om te stoppen.

Nu heeft Oekraïne de staat van beleg afgekondigd, die geldig is vanaf woensdag 28.11.18 voor een eerste periode van 30 dagen.

Het is van toepassing in tien van de 27 Oekraïense regio’s, namelijk de regio’s die door Rusland als rechtstreeks bedreigd worden beschouwd.

Maar wat betekent dat concreet?

Ik heb wat onderzoek gedaan:

De krijgswet staat de Oekraïense regering toe een aantal burgerlijke vrijheden te beperken die anderszins door de grondwet worden beschermd, zoals de persvrijheid, de vrijheid van verkeer en de vrijheid van vergadering.

Specifiek:

 • In het kader van de krijgswet kan Kiev bijvoorbeeld reisbeperkingen invoeren die inwoners verbieden het land te verlaten.
 • Maar de vrijheid van verkeer binnen het land kan ook worden beperkt.
 • In regio’s waar de staat van beleg van toepassing is, kan een uitgaansverbod worden opgelegd.
 • Het krijgsrecht voorziet ook in strengere controles aan de grensposten, waaronder het grondig doorzoeken van voertuigen, vracht en andere eigendommen.
 • Personen die in staat zijn om te werken, kunnen worden verplicht tot een speciale werkdienst, afhankelijk van de huidige behoeften van het land.
 • De stap maakt ook een betere controle over de media mogelijk. Publicaties, televisie- en radiostations kunnen worden verboden of uitgeschakeld als zij een bedreiging zouden vormen voor de nationale veiligheid van Oekraïne. Media-inhoud kan onder andere op deze manier worden gecensureerd of volledig worden verboden.
 • De krijgswet geeft de autoriteiten het recht om vreedzame bijeenkomsten, protesten en demonstraties en andere massale gebeurtenissen te verbieden. Daarnaast is het mogelijk om de activiteiten van politieke partijen en openbare verenigingen te verbieden.
 • Volgens de wet is het niet mogelijk om de komende presidents- of parlementsverkiezingen in het kader van de staat van beleg te houden. Aangezien de staat van beleg echter slechts 60 dagen kan duren, mag het niet worden verlengd, maar kan het aflopen vóór de verkiezingen die voor respectievelijk maart of oktober zijn gepland.

De achtergrond van deze maatregelen:

De voorgestelde staat van beleg wordt ongeveer vier maanden voor de presidentsverkiezingen in Oekraïne opgelegd, terwijl de peilingen van president Poroshenko het dieptepunt hebben bereikt.

Volgens een recente opiniepeiling is slechts 7,8 procent van de Oekraïners bereid om bij de stemming in maart op de zittende president te stemmen.

De voormalige Oekraïense premier Julia Timosjenko daarentegen leidt met ongeveer 18,5 procent.

Porosjenko staat zelfs achter de beroemde Oekraïense komiek Volodymyr Zelenskiy, die met 10,8 procent op de tweede plaats staat – ondanks het feit dat hij nog niet heeft bevestigd of hij überhaupt beschikbaar zal zijn bij de verkiezingen.

Duidelijk?

Beoordeel de verdere acties van de acteurs – met name de nationale regering en de Duitse en westerse media – aan de hand van deze achtergronden.

Dit opent uw ogen!

Uiteindelijk bevinden we ons allemaal in een zeer explosieve situatie!

Bron:

HEINZ G. JAKUBA: Ukraine-Russland-Konflikt – Ausrufung des KRIEGSRECHTS & westliche HETZE! Hintergründe, die VERSCHWIEGEN werden!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8483 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Oekraïne-Rusland conflict – verklaring van KRIJGSWET en achtergronden die worden verzwegen

 1. De meeste lezers hier begrijpen al lang dat officieel uitleg en hoe dingen zijn op twee sporen en snelheden reizen. MH17 en verheldering is niet voor niets aan het doodbloeden, het enige dat we krijgen is vulling tot niemand er meer een barst om geeft. Oekraine moest per se bij de EU, dus die konden het never nooit gedaan hebben, zelfs niet met verschillende soms tegen elkaar vechtende prive legers en een kleine huurlingen luchtmacht door een bekende miljardair gefinancierd….. dus werd Oekraine mede onderzoeker en levernacier van bewijs, en dat terwijl het in logica een van de verdachten was….

  Ik denk dat de gewone burgers van Oekraine de EU wel kunnen schieten, want door al dat gekloot blijft het gros in een armoede hangen waar wij niet eens naar willen kijken op tv….
  De geloofwaardigheid van de Nederlandse regering is na MH17 bij de burger tot onder het vriespunt gevallen, zelfs al trekken ze het leger op straat om erewachten te staan. Een regering hoort de belangen van de eigen bevolking eerst en boven al het andere te stellen. Alleen in de slavenstaat Nederland is dat niet het geval, daar is zelfs de scheet van Rutte propaganda voor Shell of een chemie concern, je ruikt de financiering per multinational.

  Liked by 2 people

 2. P.s. de krijgswet invoeren is de natte droom vn Brussel, het geeft onbeperkte macht voor onbepaalde tijd. Dus omvolking zonder politieke weerstand. En lastige burgers mogen worden afgeschoten of geexecuteerd, altijd liefhebbers te vinden binnen de burger in uniform groep als er lintjes te verdienen zijn, hoe dan ook.

  Like

 3. Joey France // november 28, 2018 om 19:54 //

  En waarschijnlijk zijn Julia Timosjenko en Volodymyr Zelenskiy niet zo EU gek?

  Like

 4. ” Julia Timosjenko daarentegen leidt met ongeveer 18,5 procent.”

  Ongelooflijk. Die heeft miljarden binnengeharkt via dubieuze gastransacties.

  Timosjenko: Oekraïne op weg naar EU ‘in de nabije toekomst’

  Voormalig minister president Joelia Tymosjenko zei over de vrijlating uit de gevangenis op zaterdag, dat de toekomst van het land in de EU zal zijn, terwijl de afgezette president Janoekovitsj beloofde om tegen de “illegale staatsgreep” te vechten.

  Gejuich, en enige boeh’s, begroette Timosjenko toen ze met de demonstranten sprak die verzameld waren op het Onafhankelijkheidsplein in Kiev, nadat ze uit een ziekenhuis kwam in Charkov in het oosten van Oekraïne, waar ze is behandeld is voor chronische rugpijn tijdens het uitdienen van een zeven jarige gevangenisstraf sinds 2011 nadat ze schuldig bevonden werd aan “misbruik van macht”, bij het sluiten van een gas overeenkomst met Rusland’s Gazprom.
  Timosjenko, gezeten in een rolstoel, vertelde de menigte dat ze “zeker was dat Oekraïne in de nabije toekomst, lid van de Europese Unie zal worden en dat alles zal veranderen” rapporteert het Interfax nieuwsagentschap, na drie maanden van de protesten en de dood van 82 mensen sinds president Janoekovitsj een verwachte deal met de EU in november weigerde te ondertekenen.

  Bekend als de ‘gas prinses’, beweren Timosjenko’s critici dat ze haar fortuin in de jaren negentig maakte in de energiesector, net als veel andere ‘oligarchen’ in post Sovjet-Oekraïne, van corrupte aanbiedingen.

  Haar aanhangers verwelkomde haar als een van de helden van de 2004 Oranjerevolutie.

  https://www.polennieuws.nl/tag/timosjenko/

  Like

 5. ieznogoedh // november 29, 2018 om 12:46 //

  Oorlogsrecht? Dan komt die onderste steen van de lachende leugenaar nooit boven!

  Liked by 1 persoon

 6. scherpschutter1943 // november 29, 2018 om 23:21 //

  Laten we niet vergeten dat de huidige president van Oekraïne met zijn regering via een staatsgreep aan de macht zijn gekomen. Moeten we nu een dictator gaan helpen?

  Liked by 1 persoon

 7. Von Puffelen // november 30, 2018 om 12:00 //

  Je hoeft niet zo ver weg daarvoor, hier in de polder hebben we er ook een en die noemt zichzelf maar liefst “van oranje-nassau” terwijl deze familietak al een paar eeuwen de pijp uit is en deze figuren zichzelf onrechtmatig op de troon blijven hijsen.
  Door ze financieel te blijven ondersteunen help je ook een dictator.

  Like

 8. Landen zetten zich werkelijk voor schut om direct achter Oekraine te gaan staan zonder alle feiten te weten die op Internet echter snel openbaar werden. Uiteindelijk zullen mensen massaal vluchten via o.a. Polen naar Duitsland en uiteindelijk ook in Nederland terecht komen, mannen met een mentaliteit zoals Roemenen, reken zelf de criminaliteit maan uit. Doordat de president van Oekraine officieel verklaard heeft dat het land in oorlog is hebben alle vluchtelingen van Oekraine volgens mij recht op directe opvang in andere landen, dat gaat lekker. Oekraine heeft ook Turkije verzocht de Borusstraat voor Russische schepen te blokkeren, langzaam komt alle shit uit Oekraine naar boven en daar staat de gillende Merkel en staan de andere regeringsleiders dan, gigantisch voor schut, en Putin lacht zich kapot als er maar 4 navo bootjes komen omdat ie dan kan zeggen kom bij Rusland, wij beschermen beter!

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s