Nieuw

NAVO verzekert Oekraïne steun in conflict met Rusland

Poroschenko en Stoltenberg. Foto: Адміністрація Президента України/ Wikimedia Commons/ CC-BY 4.0

NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg beloofde Oekraïne volledige steun van het militaire bondgenootschap in het huidige conflict met Rusland. Stoltenberg riep Rusland op om de Oekraïense soldaten en schepen “onverwijld” vrij te geven. Er is “geen rechtvaardiging voor het gebruik van militair geweld tegen Oekraïense schepen en Oekraïens marinepersoneel”, aldus Stoltenberg. “Rusland moet begrijpen dat zijn daden consequenties zullen hebben”, voegde hij eraan toe.

Na een vergadering van de NAVO-Oekraïne Commissie zei Stoltenberg: “Alle bondgenoten spraken hun volledige steun uit voor de soevereiniteit en territoriale integriteit van Oekraïne”. Hij benadrukte dat de NAVO-landen aan de zijde van Kiev zullen blijven staan en de Russische annexatie van het Oekraïense schiereiland de Krim nooit zullen erkennen. Hij riep de partijen in het conflict op tot “rust en terughoudendheid”.

De Oekraïense ambassadeur in Berlijn, Andrij Melnyk, eiste eerder militaire steun van de EU en de NAVO in het conflict met Rusland. “We verwachten van onze Duitse partners dat zeeschepen van de EU en de NAVO zo snel mogelijk naar de Zwarte Zee en de Zee van Azov worden gestuurd om dergelijke oorlogshandelingen van Moskou te voorkomen”, aldus Melnyk.

Het gaat om een Oekraïense marine manoeuvre in de Straat van Kertsj, die de Zwarte Zee met de Zee van Azov verbindt. De Russen beschouwen de wateren van de Krim als hun territoriale wateren. Daarom gingen ze daar op zondag aan boord van drie Oekraïense oorlogsschepen en arresteerden ze de bemanning, nadat een Russische boot naar verluidt een van de Oekraïense boten had geramd. Moskou beschreef de manoeuvre als “provocatie”.

Naast de NAVO hebben de VS zich ook aan de zijde van Oekraïne geschaard. De Amerikaanse ambassadeur bij de VN, Nikki Haley, sprak over een “arrogante daad die de internationale gemeenschap moet veroordelen”. Haley zei dat het een “schandalige schending” van de Oekraïense soevereiniteit was.

Bron:

NATO sichert Ukraine Unterstützung im Konflikt mit Russland zu

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7255 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on NAVO verzekert Oekraïne steun in conflict met Rusland

 1. Natuurlijk spreken we weer gelijk onze steun uit aan deze schurkenstaat. Zij lokken het uit en eisen dan van ons om het op te knappen. Van mij mag Rusland de gehele Oekraine annexeren.

  Liked by 1 persoon

 2. Von Puffelen // november 28, 2018 om 13:54 //

  Alles lijkt volgens plan te verlopen, Ukraïne en Rusland tegen elkaar opgezet.
  Het goyim staat al klaar om zich voor gods uitverkoren volk op te offeren.
  Op naar Khazaria 2.0 voor de tribe.

  https://irenecaesar.wordpress.com/2014/03/28/chabad-leader-menachem-mendel-schneerson-on-his-plans-for-destorying-ukraine-and-russia/

  Like

 3. Voor minder en zonder wederzijdse provocatie heeft de NAVO in Libie, in Irak, in Syrie en in Afghanistan gebombardeerd….landen die geen van allen een bedreiging vormden voor de NATO lidstaten….Turkije daarentegen is op dagelijkse basis Griekenland aan het intimideren, houd soldaten van een andere lidstaat maanden gegijzeld, en…..Jens Stoltenberg zat al die tijd op de pot.

  Nee, spijt me, ik heb nu ruim 50 jaar leugens mogen aanhoren, en ze zijn alleen maar slechter geworden. Dat iemand zich niet kapot schaamt om zoals Jenske flink te doen en als geloofwaardig over te willen komen terwijl hij van de leugens in bed in de leugens van zijn kleren glijdt….

  Liked by 1 persoon

 4. Dit is de oorlogstrom. De telegraaf had gisteren al dat de NAVO maatregelen moet nemen tegen Rusland.Mening van het kabinet bij monde van Blok. Is dit het eindspel? Was het Rusland en China wat ze op het oog hadden? En ach wat kunnen 8 miljard mensen schelen, we hebben er nog 500 miljoen over. Is genoeg toch?

  Like

 5. Ook met het lidmaatschap van de Ukraine is gerommeld ondanks het Duidelijke NEE (63%) van het nu Ex-Referendum met het illigale toegevoegde blaadje door Rutte om maar zijn zin te krijgen om dichter bij de grens van Rusland te komen waar het Westen tegenwoordig in opdracht van Brussel graag ruzie mee zoekt om de US instaat te stellen raketten neer te zetten.
  Wie is nou de AGRESSOR!!!!
  Rusland??DACHT HET NIET,eens kijken als iemand met zijn schoen op jou keel staat.

  Like

 6. Oja, ik lees dat fuckblad (telegraaf) alleen om te lezen waar we voor worden klaar gestoomd. Staatspropagande dus. De burger moet in verzet komen, ik zeg het er maar bij ” Vreedzaam dus” .

  Like

 7. Sheeeeesh. In militaire kringen is er een gezegde dat ongeveer zo gaat;
  Er zijn 3 soorten stommiteiten, gewone stommiteiten, enorme stommiteiten en Rusland binnenvallen.
  En de geschiedenis heeft uitgewezen dat dat laatste ook inderdaad nog een magnitude groter is dan alle andere zaken. De EU lijkt alle verstand te hebben verloren, want zal moeten vertrouwen op de VS. Zelf bakt de hele EU samen niets klaar op militair gebied. En de VS met Trump aan het roer zal niet heel erg gewillig zijn. Trump heeft hele andere zaken om zich mee bezig te houden.
  Nog even daargelaten dat de Oekrainse schepen bewust de Russische marine hadden geprovoceerd. De EU kan beter bij zichzelf te rade gaan (alsof dat gaat gebeuren) en te bedenken dat haar eigen acties niet zonder consequenties zullen zijn. Dat stel omhooggevallen randdebielen daar leeft zo ver van de werkelijke wereld, in de walm van hun eigen grootheidswaanzin, dat ze menen dat ze alles wel kunnen maken.

  Like

 8. scherpschutter1943 // november 28, 2018 om 20:34 //

  Val nooit rusland aan. Het word je dood. helaas leren onze leiders niets van de geschiedenis. Ze zijn verblind door hun machtsgeilheid. Ik wens niet te sterven voor de navo. Laat ze de pest krijgen. Schiet de navo-leiders maar dood voor ze het jou doen.

  Like

 9. Oorlogsretoriek, klaar en duidelijk, Rusland moet gedemoniseerd worden ,maar wat wil je ? kijk eens om je heen.
  Europa staat volgebouwd ,een welig tierende werkeloosheid , een economie die op zijn gat zit.
  Beterschap door te praten komt er nooit meer en ondertussen hebben ze al de nieuwe bevolkers naar hier gehaald, een oorlog in en rond Europa zou het allemaal kunnen oplossen, heel de zwik in puin ,de bevolkingen gedecimeerd ,en grote verdienste voor de belanghebbenden ,eerst om het te vernietigen en daarna om het weer op te bouwen, het was zo in 1940-1945 en het dreigt zich te herhalen, de generatie van nu heeft geen benul wat de tweede wereldoorlog heeft teweeggebracht ,nu staan ze op het randje om het zelf mee te maken ,vanop de eerste rij dan nog wel ,of hun mobieltje en hun internet nog zullen werken is maar de vraag.

  Liked by 1 persoon

1 Trackback / Pingback

 1. NAVO verzekert Oekraïne steun in conflict met Rusland – UITERAARD, met uw financiële bijdragen. Geld naar een op-en-top corrupte multi-miljardair, betaald door de werkende Europeaan. Hoe krijgen ze het voor mekaar… | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s