Nieuw

Socialistische partijen in heel Europa in neergang

Screenshot sciencefiles PEW Research

Ter gelegenheid van de verkiezingen in Zweden, die een duidelijke nederlaag van links lieten zien, werden de resultaten van de socialistische en sociaaldemocratische partijen in heel Europa vergeleken. Allemaal vertonen ze een neerwaartse trend.

Het onderzoek van het Pew Research Center presenteert een indrukwekkende grafische weergave: Niet alleen de Zweedse sociaal-democraten hadden bij de laatste verkiezingen een recordlaagte bereikt – het slechtste resultaat sinds meer dan honderd jaar – ook de vergelijkbare partijen in Nederland, Frankrijk en Duitsland moesten historische nederlagen registreren.

De SPD in Duitsland doet het met 21 procent nog steeds redelijk goed – in vergelijking met bijvoorbeeld Frankrijk – maar de neerwaartse trend zet zich voort en de voormalige arbeiderspartij zou vandaag de dag met ongeveer 21 procent tevreden moeten zijn. Wat is het?

ScienceFiles heeft een uitgebreide compilatie gemaakt om aan te tonen dat de achteruitgang van de SPD aantoonbaar in verhouding staat tot de vrouwenpolitiek. “De SPD is ooit begonnen als arbeiderspartij”, zegt het, “althans dat is wat de partijfolklore ons vertelt, en de SPD werd vaak gekozen door werknemers, soms zelfs door een meerderheid van de werknemers, waarbij werkgevers steeds belangrijker werden als kiezers voor de SPD”.

Zo was het vroeger. Maar: “Tegelijkertijd staat de SPD voor ideologische inhoud die niet interessant is voor arbeiders en werknemers”, gaat het verder. “De meerderheid van de werknemers en werknemers is niet geïnteresseerd in de vraag of er vrouwen uit middenklasse in de raden van bestuur worden in de media geciteerd, of dat de SPD de strijd aangaat tegen haatcommentaren, of dat de SPD lobbyist speelt voor niet-heteroseksuele mensen, en ook niet dat de SPD zijn hart voor vluchtelingen heeft opengesteld”.

Het percentage vrouwen is gestegen, maar het aantal stemmen dat de SPD bij nationale verkiezingen heeft kunnen behalen, is gedaald, en zelfs aanzienlijk gedaald. Het aandeel vrouwen onder de SPD-leden is gestegen van 15,4% in 1946 (dus ver voor het quotum) tot 31,8% in 2014. Tegelijkertijd is de aantrekkelijkheid van het SPD voor de kiezers verder afgenomen, vooral sinds 1998, hoewel het dieptepunt nog niet in zicht is.

Hoe weinig de SPD een idee heeft van dit probleem, hebben recente verklaringen aangetoond van Andrea Nahles, die nog steeds de redding van de SPD ziet in het plaatsen van nog meer vrouwen in leidende posities.

In ScienceFiles zegt het beknopt: “We vinden gewoonweg geen reden waarom een werknemer vandaag nog steeds op SPD zou stemmen”.

Bron:

Sozialistische Parteien europaweit im Abstieg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7221 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Socialistische partijen in heel Europa in neergang

 1. Die Nahles is de dood in de pot met haar vrouwen quotums.
  wat er van de SPD overblijft is een vrouwen kliek die steeds meer barbaren naar Duitsland willen halen.

  Like

 2. tim pietersen // november 27, 2018 om 14:24 //

  50 shades of rapefugee

  Like

 3. Andrea zou eens kunnen kijken naar de factore wegbereiding voor islamisering en naar Duitse belastingbetalers doorgeschoven cumulerende kosten kunnen kijken om de neergang wat beter te kunnen adresseren.

  Like

 4. Op naar nul zetels voor die links liberale, globalistische sosi’s

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s