Nieuw

Six million 1912 – 1938

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1422 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

11 Comments on Six million 1912 – 1938

 1. Jack vanderVeen // november 27, 2018 om 23:26 //

  Ik begrijp hem niet. Een krant uit 1915 publiceert het aantal doden c.q. slachtoffer onder joden over periode van 1912 tot 1938?

  Like

 2. shlomoshe // november 27, 2018 om 23:53 //

  https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2261129-ns-gaat-schadevergoeding-betalen-aan-holocaust-slachtoffers.html

  NOS: NS gaat schadevergoeding betalen aan Holocaust-slachtoffers

  Voor het eerst gaat de NS individuele schadevergoedingen betalen aan overlevenden en nabestaanden van de Holocaust. Daarmee komt er een einde aan de strijd tussen Salo Muller en het spoorbedrijf. Muller verwijt de NS dat ze miljoenen heeft verdiend aan het vervoer van Joden naar Westerbork tijdens de Tweede Wereldoorlog.

  “We hebben gezamenlijk besloten om niet juridisch tegenover elkaar te komen staan, maar een commissie in te stellen”, zegt Roger van Boxtel, president-directeur van de NS, na het overleg met Muller vandaag. “Die commissie gaat uitzoeken op welke wijze wij een individuele tegemoetkoming aan getroffenen kunnen vormgeven.”

  Muller, oud-fysiotherapeut van Ajax, vindt dit “buitengewoon”, vertelt hij. “Het is een uitkomst die ik misschien had durven dromen, maar die ik niet verwacht had. Het heeft me enorm geëmotioneerd en ik ben dankbaar dat het zo is gekomen.”

  “Het betekent voor mij dat de NS inziet dat het leed niet is vervallen. Dat leed blijft bestaan, voor heel veel Joodse mensen. Daarom ben ik zo blij dat de NS nu inziet dat ze inderdaad op morele gronden tot een uitkering komt.”
  ‘Historisch’

  Hoe hoog de vergoedingen worden en wie hier precies recht op hebben, is nu nog niet bekend.

  Liesbeth Muller, advocaat van Muller, noemt het besluit van vandaag “historisch”. “We hebben het nu gehad over de overlevenden en de nabestaanden van de overlevenden. Hoe groot die groep is, is echt iets dat uitgezocht moet worden. Dat is gewoon heel lastig.”
  Westerbork

  Muller was vijf jaar toen de Duitsers in 1941 zijn ouders arresteerden. Vervolgens kwamen ze met één van de treinen vanuit Amsterdam terecht in Westerbork. “Ze hebben daar precies negen weken gezeten. Toen zijn ze vervoerd naar Auschwitz en daar vergast”, vertelt Muller in een eerder interview met Nieuwsuur.

  De Nederlandse Spoorwegen hebben zich niet verzet tegen de deportatie van Joden naar kamp Westerbork. Aan de transporten heeft het bedrijf omgerekend zo’n 2,5 miljoen euro verdiend.

  “De NS gaf gehoor aan de opdracht van de Duitsers: treinen beschikbaar stellen. De Duitsers betaalden ervoor en zeiden dat de NS moest zorgen voor een dienstregeling. Dat heeft de NS kritiekloos uitgevoerd”, zei Dirk Mulder van Herinneringscentrum Kamp Westerbork vorig jaar in Nieuwsuur.

  In 2005 bood de NS openlijk excuses aan voor haar rol in de oorlog. Om de slachtoffers te herdenken steunen de Nederlandse Spoorwegen allerlei collectieve projecten, zoals 1 miljoen euro voor de nieuwbouw van Westerbork. De NS weigerde tot nu toe om een individuele schadevergoedingen te betalen aan de slachtoffers.

  Like

 3. De joden gebruiken het getal van 6 miljoen (joodse slachtoffers) al vanaf 1850 (!!!) in boeken en krantenartikelen Vlak na WOII, toen het nog aantoonbaar en duidelijk was, door rapporten van het Rode Kruis en getuigen, dat er geen sprake van was dat er zoveel joden (of andere mensen) waren vermoord in de concentratiekampen, werd dit getal helemaal niet gebruikt. Decennia later dook het weer op en waren er opeens “6 miljoen joden vermoord”. Ik weet niet waarom ze dat specifieke getal 6 miljoen hebben gekozen. maar ze zijn er in iedere geval wel in geslaagd om de meeste mensen te laten geloven dat er in WOII door “de Nazi’s” 6 miljoen joden zijn “vergast”en “vermoord”. En ze zijn er in geslaagd om het strafbaar te stellen in Duitsland en Frankrijk om daar zelfs maar vraagtekens bij te stellen. Misschien is het iets esoterisch, zoals dat het getal 666 het getal van het beest wordt genoemd. Ik weet daar verder niets van, maar 6 miljoen is bv wel een 6 met 6 nullen. In ieder geval kun je dit googlen, dat dit getal al sinds 1850 wordt gebruikt door de joden om zichzelf als slachtoffers aan te merken.

  Like

 4. Piranjaha // november 28, 2018 om 00:01 //

  Like

 5. het gaat dus om “repeat the lie” over 6 miljoen joden, zeker diezelfde die door de schoorstenen zijn vervluchtigd.

  Like

 6. Republikein // november 28, 2018 om 00:21 //

  Niet letterlijk, save our souls.

  Like

 7. Wedden dat de man van zes miljoen ook door joden was uitgevonden.

  Like

 8. Republikein // november 28, 2018 om 01:50 //

  Feit of fictie.

  Like

 9. Mij is in elk geval duidelijk dat gescheidenis les en gescheidschrijving in de “vrije wereld” een aan eenschakeling is van leugens. Met die wetenschap, en de huidige ondervonden lessen over democratie in theorie en de praktijk is alles wat we te horen krijgen leugens en propaganda.
  Blijft eigenlijk niks meer over van het verleden om trots op te zijn, alles is in de Ramsj gegaan.

  Like

 10. En waar is Tijl uylenspiegel gebleven? Mag zijn stem tegen het jodenhaat georakel hier niet meer dangehoord worden?

  Liked by 1 persoon

 11. @Marijke // november 30, 2018 om 22:43

  Goh Bram alias Karen, heb je weer een nieuw IP-nummer aangeschaft om te komen trollen?
  Begrijp je dan niet dat ondanks je manipulaties met IP-adressen de twee locaties die je gebruikt nog steeds hetzelfde zullen blijven en daarmee je identiteit verraden, Einstein.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s