Nieuw

Britse wetgevers roepen op tot ‘islamofobie’ officieel als racisme te classificeren

Een groep Britse parlementariërs eist dat “islamofobie” officieel als een vorm van racisme in het Verenigd Koninkrijk wordt geclassificeerd, omdat het land zeer bevooroordeeld en oneerlijk tegenover moslims is.

Het nieuwe parlementaire rapport verwijt de “heersende” islamofobie voor verdeeldheid, haatdelicten en zelfs terreuraanslagen. Het blijkt ook beweringen te verwerpen dat het criminaliseren van commentaar [kritiek] op de islam de vrijheid van meningsuiting zal beperken, en eist een officiële definitie van “islamofobie”.

Het document over Britse moslims is afkomstig van de All-Party Parliamentary Group (APPG), die wordt geleid door vooraanstaand anti-Brexit Tory-parlementslid Anna Soubry.

Tory Peer Baroness Warsi, de penningmeester van de groep, gaf commentaar op de publicatie van het document: “Islamofobie is een vorm van racisme – net als antisemitisme wordt het tijd dat het een eigen definitie krijgt.”

Labour-parlementslid Wes van Labour voegde toe: “Islamophobia is niet alleen anti-moslimhaat. Het is ook de dagelijkse discriminatie die plaatsvindt – gericht tegen moslims of vermeende moslims. Het is geworteld in racisme en is een vorm van racisme. Het kan opzettelijk of onbewust zijn.”

De bevindingen werden ook ondersteund door de Muslim Council of Britain, gekoppeld aan de pro-Kalifaat islamitische Moslimbroederschap, die onlangs werd bekritiseerd voor het werken met groepen die oproepen tot de dood van afvalligen.

Toen de raadpleging voor het rapport van start ging, bekritiseerde een woordvoerder van de UKIP de parlementaire groepering voor het verzamelen van bewijsmateriaal van groepen die verbonden zijn met het islamisme en extremisme, en “het creëren van regels en definities die de vrijheden die in de loop van eeuwen van de Britse geschiedenis met moeite zijn bevochten te beknotten”.

In het document wordt ook beweerd dat moslims in het Verenigd Koninkrijk op grote schaal worden onderdrukt en wordt de Britse samenleving verweten dat moslims niet zo economisch succesvol zijn als sommige andere groepen.

Het zegt: “De Britse samenleving in het algemeen, op grond van genormaliseerde vooroordelen tegen moslimgeloof en -praktijk, is doordrongen van een arsenaal aan onwaarheden of verkeerde voorstellingen en discriminerende opvattingen”.

Toevoegend: “Academisch onderzoek heeft consequent aangetoond dat Britse moslims te maken hebben met een aanzienlijke economische achterstand ten opzichte van andere groepen in Groot-Brittannië”.

Het rapport erkent dat veel groepen, waaronder enkele feministische organisaties en de National Secular Society, in het algemeen tegen het gebruik van de term ‘islamofobie’ zijn, omdat deze vaak wordt gebruikt om kritiek op de islamitische ideologie en extremisme het zwijgen op te leggen.

In het rapport worden echter andere argumenten van student Bertie Vidgen van de Universiteit van Oxford aangehaald, namelijk dat “het afkondigen van de term islamofobie – en daarmee de mogelijkheid om juridische instrumenten te creëren om deze aan te pakken – simpelweg vanwege het vermeende risico dat het de vrijheid van meningsuiting zou kunnen beperken, zou zeer misleidend zijn”.

Universitair docent Ben Whitham benadrukt “het concept van onafscheidelijkheid van ras en religie, waarbij een aanval op de religie niet losgekoppeld kan worden van een aanval op het ras” zegt het rapport.

Een gelijkaardige APPG over Britse Moslims werd in 2010, gelanceerd, maar werd het volgende jaar gedwongen om te herstarten nadat een parlementslid van Tory en Labour Peer afhaakten toen “islamitische sympathisanten”, iENGAGE, die herhaaldelijk extremisten hadden verdedigd, tot het secretariaat van de groep werden gemaakt en parlementaire passen werd gegeven.

iENGAGE is sindsdien omgedoopt tot MEND, en in een rapport van vorig jaar werd vastgesteld dat ze nog steeds “extremisme” promoten, antisemieten huizen, en een platform geven aan islamistische opvattingen, inclusief het promoten van valse beweringen over “islamofobie”.

Bron:

UK Lawmakers Call for ‘Islamophobia’ to Be Officially Classed as Racism

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7221 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Britse wetgevers roepen op tot ‘islamofobie’ officieel als racisme te classificeren

 1. The Power behind the Throne (The position of power occupied by the Royal Family in today’s UK)

  Like

 2. Von Puffelen // november 27, 2018 om 19:28 //

  De tiefus met dat mosselgejank, caucasophobia is pas echt.
  https://www.urbandictionary.com/define.php?term=Caucasophobia

  Liked by 1 persoon

 3. 1 islamofobie kan nooit rascisme zijn en dat bewijst onmiddelijk al het gehalte van de idioten die wetten maken.
  2 er is geen geloof of cult wat erger discrimineert dan de die smerige varkens pedo club van Mo.

  Liked by 2 people

 4. Een fobie (Grieks: φόβος, phóbos = angst, vrees) is een psychische aandoening waarbij iemand, om doorgaans onduidelijke redenen, een overmatige angst ontwikkelt voor specifieke zaken of situaties.
  Er zijn reëele redenen te over om angst voor de islam te hebben.
  Er is namelijk nog nooit iets goeds ten behoeve van de mensheid uit voort gekomen.
  Alles wat de islam claimt blijkt continue te berusten op leugens.
  De duivel bestaat en Islam is zijn uitvinding.

  Liked by 2 people

 5. Jack vanderVeen // november 27, 2018 om 22:29 //

  Racisme naar de islam c.q. moslims?
  Sinds wanneer is moslims een ras?
  Dat men vrees opbouwt ten aanzien van (vele) moslims is een heel natuurlijk iets. Dat is het automatisme van zelfprotectie dat we altijd als levend wezen in ons dragen.
  Gezien de laatste decennia, sedert de ultra lynxen wat rustiger zijn geworden, is de enige westerse natuurlijke vijanden voor de mensen de fundamentalisme moslim.
  Vandaag je buurman en goede bekende, morgen ontploft ie misschien wel aan jouw eettafel tijdens het kerstdiner met de hele familie. Wie zal het zeggen. Het blijven explosieve figuren.

  Like

 6. Wie zijn de allergrootste racisten?

  Like

 7. Jeanette K // november 29, 2018 om 10:14 //

  Islamofobie bestaat niet. Het is na de Iraanse revolutie van 1979, toen Khomeini aan de macht
  kwam, uitgevonden door Iraanse mullah’s om alle kritiek op islam de mond te snoeren.
  In hun stupide beleving moet iedereen die islamofobie bedrijft, de doodstraf krijgen.
  Pas dus goed op voor linkse idioten die kritiek op islam + randverschijnselen als islamofobie
  bestempelen!
  https://www.nationalreview.com/2015/01/islamophobia-myth-brendan-oneill/

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Britse wetgevers roepen op om ‘islamofobie’ officieel als racisme te classificeren | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s