Nieuw

Wil Macron met politiegeweld zijn macht veiligstellen? Is Frankrijk op weg naar een burgeroorlog?

Screenshot europe1.fr

Het begon met een vreedzame optocht van ongeveer 8.000 “gele vesten” door Parijs. Maar toen de roep om het aftreden van Macron uit de menigte steeds luider werd, zette Macron het staatsapparaat in beweging en liet de veiligheidstroepen los op de tot voorheen vreedzame demonstranten.

Zolang de “gele vesten” in Parijs en andere Franse steden en gemeenten alleen demonstreerden tegen de hoge brandstofprijzen, leek het erop dat het de Franse president Macron relatief onverschillig was. Hoewel hij zijn veiligheidstroepen had gemobiliseerd, liet hij de demonstraties zeer terughoudend begeleiden. Maar tijdens de demonstraties van vorig weekend kwam uit de gelederen van de demonstranten de oproep tot aftreden van Macros. Dit ging toen duidelijk te ver voor de aangesproken persoon en hij gaf de politieagenten de opdracht om de demonstraties te ontbinden of de demonstratie van zijn oorspronkelijke route af te duwen.

De veiligheidstroepen hebben vervolgens een enorme druk uitgeoefend op de demonstranten, die zich nu uiteraard voorbereiden om zich te verzetten. Binnen een zeer korte tijd ontwikkelde zich hevige straatgevechten. Verschillende bronnen melden dat er al twee mensen om het leven zijn gekomen bij de botsingen met de veiligheidstroepen van Macron, honderden mensen zouden gewond zijn geraakt.

Afhankelijk van de geaardheid van het rapportagemedium wordt de escalatie veroorzaakt door de demonstranten die de politie zouden hebben aangevallen, of door de veiligheidstroepen die traangas en waterkanonnen op de demonstranten hebben afgevuurd. Ongeacht wie als eerste de volgende escalatiefase verricht: Frankrijk is op weg naar een burgeroorlog. Het aantal demonstranten neemt met de dag toe, de roep om Macron’s aftreden wordt steeds luider; een einde aan de onrust is op dit moment niet in zicht.

Bron:

Will Macron mit Polizeigewalt seine Macht sichern?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7200 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

12 Comments on Wil Macron met politiegeweld zijn macht veiligstellen? Is Frankrijk op weg naar een burgeroorlog?

 1. Jack vanderVeen // november 27, 2018 om 04:28 //

  Het belangrijkste ventje of vrouwtje van de klas te willen zijn breekt iedereen op op termijn. Dit merken zowel Macron nu als Merkel straks. Het kan niet uitblijven.
  Rutte is zijn koffers reeds aan het pakken samen met de bloedrode Oranjes, heb ik van Sinterklaas gehoord, om op tijd weg te kunnen zijn wanneer het hier misloopt.

  Liked by 1 persoon

 2. Het moet ergens beginnen. Het kan nog relatief vreedzaam over een paar jaar niet meer. Dus kom op Frankrijk.

  Liked by 1 persoon

 3. Ergens gelezen dat niet de gele vesten, maar onbekende, in zwart geklede figuren de demonstraties laten ontsporen door brandstichting en geweld. Misschien in opdracht?

  Liked by 1 persoon

 4. Hypocriet. Zou beter zijn moslim-enclaves eens uitkuisen. Zijn burgers worden gemarteld.

  Liked by 1 persoon

 5. @Aad, de linkse relschoppers om hen in een kwaad daglicht te stellen, of Antifa.

  Like

 6. scherpschutter1943 // november 27, 2018 om 16:52 //

  Laat het maar escaleren in frankrijk. Daarna zijn wij aan de beurt. Kan niet wachten.

  Liked by 1 persoon

 7. Liked by 1 persoon

 8. Laat de hel maar los breken in Frankrijk en Duitsland en Nederland.
  We zijn die RUTTE zat en eu zat .
  Revolutie mensen opstaan hoelang laten jullie nog naaien door overheid en kabinet plukken

  Liked by 1 persoon

 9. in Frankrijk was het altijd al steviger met stakingen en demonstraties.

  Liked by 1 persoon

 10. @Fubar,
  ik word nog misselijk wanneer ik aan die dansende GIF van Macaronie terug denk.

  Like

 11. Dat alle landen terug hun eigen valuta invoeren en grenzen terug bewaken.
  Deporteer zij met het dubbele paspoort die vasthouden aan tegengestelde Westerse Waarden en daar openlijk voor uitkomen, al dan niet ‘symbolisch.’ (hoofddoek)

  Het zou al een heel goed begin zijn.

  Like

 12. scherpschutter1943 // december 5, 2018 om 21:21 //

  het moet nog veel erger worden. Macron moet de regie volledig kwijt raken.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s