Nieuw

China dwingt 2 miljoen moslims om huisgenoten te nemen die hen bespioneren

Als een Oeigoerse moslim zijn buurman in het Arabisch begroet met de woorden ‘Assalam Aleikum’, dan zou dat door de Chinese opzichters worden aangemerkt als zowel islamitisch als niet-patriotisch.

Independent:

Door de Chinese overheid naar huizen in de provincie Xinjiang gestuurd, zei de Amerikaanse antropoloog Darren Byler dat zij de taak hadden om te letten op signalen dat de gehechtheid van hun gastheren aan de islam ‘extreem’ zou kunnen zijn.

De informanten, die zichzelf beschrijven als “familieleden” van de families waar ze mee verblijven, zouden specifieke instructies hebben gekregen over hoe ze kunnen herkennen of de moslims te islamitisch zijn.

Omdat toegewijde moslims sigaretten en alcohol weigeren kan dit wordt gezien als een manier om erachter te komen of ze extreem zijn. Is er een kopie van de Koran in huis? Gaat iemand op vrijdag bidden of vasten tijdens de Ramadan? Was de jurk van een zusje te lang of de baard van een broertje onregelmatig? Dergelijke voorbeelden worden door China als onpatriotisch beschouwd.

Maar liefst een miljoen Oeigoeren zouden zijn opgepakt en in ‘heropvoedingscentra’ zijn geplaatst, in wat China beweert dat een rem op religieus extremisme is.

Degenen die er tijd in hen hebben doorgebracht, hebben echter beweerd dat ze gedwongen waren een intensief indoctrinatieprogramma te ondergaan, en aangespoord werden om de islam af te zweren en in plaats daarvan de Chinese communistische partij te loven.

Een ex-gevangene beweerde dat moslimgevangenen gedwongen werden om varkensvlees te eten en alcohol te drinken.

Dr. Byler zei dat meer dan een miljoen Chinese burgers, die naar zichzelf verwijzen als ‘familieleden’, werden toegewezen aan de huizen van moslims voor een reeks van verblijven van een week in 2017.

Zijn claim leek te worden bevestigd in de officiële krant van de Communistische Partij, de People’s Daily, die meldde dat tegen eind september van dit jaar meer dan 1,1 miljoen mensen samenkwamen met 1,69 miljoen etnische minderheidsburgers in China.

Zij richten zich vaak op gezinnen van degenen die in de “heropvoedingscentra” worden vastgehouden.

Van China werd ook gezegd dat het probeerde te voorkomen dat mensen vasten tijdens Ramadan in Xinjiang vorig jaar. Volgens het World Uighur Congress (WUC) bevolen functionarissen in de regio alle restaurants om open te blijven en werden een reeks maatregelen genomen die schijnbaar waren ontworpen om te voorkomen dat mensen de heilige maand zouden observeren.

Chinese autoriteiten zijn ook beschuldigd van het plaatsen van Oeigoerse kinderen en kinderen uit andere etnische minderheidsgroepen in door de staat gerunde weeshuizen in de westelijke Xinjiang-regio, zelfs als hun ouders niet dood waren, omdat ongeveer een miljoen volwassenen in hun families naar interneringskampen werden gestuurd.

Dilxat Raxit, van het World Uighur-congres in ballingschap, heeft ook beweerd dat functionarissen in Xinjiang hen hebben gewaarschuwd dat ze religieuze voorwerpen zoals de koran moeten inleveren of dat ze “harde straffen” zullen ondergaan.

BNI >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.048 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9558 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

5 Comments on China dwingt 2 miljoen moslims om huisgenoten te nemen die hen bespioneren

 1. Harde maatregels……maar onkruid moet men drasich uitroeien .

  Like

 2. De T blijft soms weigeren op mijn notebook.

  Like

 3. Die pingen zijn slimmer dan de Europeanen

  Like

 4. Worden ze ook eens onderdrukt. Doe zo door!

  Like

 5. Duterte, bewaak uw grenzen!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s