Nieuw

De VN roept op tot een crisisbijeenkomst

De VN-Veiligheidsraad heeft opgeroepen tot een crisisvergadering sinds Rusland op zondag in de omstreden Straat van Kerch de Oekraïense marineschepen heeft beschoten. Rusland beschuldigt Oekraïne van een bewuste provocatie.

Het was afgelopen zondag dat Rusland drie Oekraïense marineschepen verhinderde om door de Straat van Kerch te varen, die de Zee van Azov in het noorden verbindt met de Zwarte Zee in het zuiden.

Sinds de annexatie van het Krim-schiereiland in 2014 heeft Rusland de langste brug, de Krimbrug, die 18,1 kilometer lang is, van Europa gebouwd over de Straat van Kerch.

Rusland is van mening dat Oekraïne vooraf moet aankondigen wanneer het de zeestraat wil passeren. Oekraïne, dat de annexatie van de Krim niet erkent, is echter van het tegenovergestelde standpunt overtuigd.

Toen de drie marineschepen op zondag probeerden te passeren, opende Rusland het vuur en raakten drie Oekraïense bemanningsleden lichtgewond. Ook gingen Russische militairen aan boord en namen de schepen in beslag.

Beide landen beschuldigen elkaar van provocaties en noemen het internationale recht als achtergrond voor hun daden.

Russische politici beweren dat de president van Oekraïne, de oligarch Petro Porosjenko, zijn populariteit voor de verkiezingen van volgend jaar probeert te vergroten.

Nu heeft Rusland een grote civiele tanker onder de Krim-brug geplaatst om de zeestraat te blokkeren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7208 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on De VN roept op tot een crisisbijeenkomst

  1. Republikein // november 26, 2018 om 12:05 //

    Naar de klote dus.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s