Nieuw

Zweedse veiligheidsdienst wil geen geheime rapporten laten zien aan de regering

© Pixabay

De rapporten over de kwetsbaarheden van Zweden zijn zo gevoelig dat de regering ze niet mag zien. Dit schrijft Säpo (Zweedse nationale veiligheidsdienst) in een verzoekschrift aan de overheid en vraagt om een wijziging van de regels om de rapporten niet weer te geven.

De Säpo wil in plaats daarvan mondeling verslag uitbrengen aan het overheidsbureau, in plaats van regelmatig rapporten over de kwetsbaarheid van Zweden te overhandigen, zoals nu het geval is, meldt SvD, achter een betaalmuur.

In een brief aan de regering vraagt Säpo om een wijziging in de regelgeving voor vrijstelling van de rapportageplicht van de zogenaamde risico- en kwetsbaarheidsanalyses. De gegevens zouden “gebruikt kunnen worden om de Zweedse samenleving ernstig te schaden”, schrijft men en voegt eraan toe dat de verspreiding ervan beperkt moet worden.

Lars Nicander, hoofd van het Centrum voor asymmetrische bedreiging- en terrorismestudies van het Ministerie van Defensie , interpreteert de brief als een indirecte kritiek op de organisatie van de overheid – dat de verantwoordelijkheid voor het ontvangen van gevoelige informatie teveel verspreid is.

Rommel noteert drie zaken:

De Zweedse nationale veiligheidsdienst vertrouwt er niet op dat de regering het geheim kan houden.
De veiligheid van Zweden is zo slecht dat het een ernstige bedreiging vormt voor de Zweedse samenleving.
De regering, in het heden en het verleden, geeft prioriteit aan de veiligheid van buitenlanders, in plaats van aan de Zweden.

Bron:

Säpo vill inte visa hemlig rapport för regeringen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7208 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Zweedse veiligheidsdienst wil geen geheime rapporten laten zien aan de regering

  1. We hadden hier een hoofd van staatsvuiligheid die geen verantwoording aan de minister wilde geven, en een minister die geen verantwoording aan de kamer wilde geven, en twee keer een hond van een premier die aan de bevolking het welbekende overdadige schijt heeft en een democratie die door een meerpartijen dictatuur en een monarchie worden overvleugeld en onder gepoept, …kon allemaal compleet ongestraft….dus waar praten we over?

    Like

  2. Dat land is als eerste totallos in Europa en Nederland zal snel volgen,ook wij hebben een regering die de andere kant op kijkt wat gerechtigheid en REGEREN betreft en hebben eigenhandig zonder enige zeggenschap dit land verkocht aan Brussel ,geen wonder dat het REFERENDUM afgeschaft werd en de DADER van het misdrijf tegen de Staat moest verdwijnen ,maar hij zal gevonden worden een berecht op gepaste wijze.

    Like

  3. Je mag niet weten dat het oorlog is en wie de verraders zijn

    Like

1 Trackback / Pingback

  1. Zweedse veiligheidsdienst wil geen geheime rapporten laten zien aan de regering – DAT ZEGT WEL IETS… | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s