Nieuw

Zweedse metrobestuurders waarschuwen voor zakkenrollers – gerapporteerd voor racisme

Metro in Stockholms. Foto: Melker Larsson / Persfoto Gemeente Stockholm.

Volgens verschillende mensen met wie P4 Stockholm heeft gesproken, zijn er in de afgelopen week “racistische aankondigingen” in de metro omgeroepen. Naar verluidt zouden bedelaars [n.v.d.r. Roma-zigeuners] zijn aangeduid als zakkenrollers, wat nu bij de politie zal worden aangegeven.

Het is P4 Stockholm die meldt dat er in de afgelopen week “ongebruikelijke oproepen” zijn gedaan in de metro van Stockholm. Verscheidene personen getuigen dat verscheidene metrobestuurders bij verschillende gelegenheden op een bepaalde groep zakkenrollers heeft gewezen. De groep waar het om gaat blijken bedelaars te zijn.

Josefin Meissner is één van hen die de oproep bij SL (Storstockholms Lokaltrafik) heeft aangemeld en beweert dat het racisme is. “Let op je telefoons, je computers, houd je koffie goed vast, want deze mensen nemen alles mee”, had ze dinsdag in de metro moeten aanhoren. Ze is ook van plan om aangifte te doen bij de politie wegens discriminatie.

– Ik had het gevoel dat het zeer gericht was op een specifieke groep. Dat het geen gewoonlijke waarschuwing was voor zakkenrollers, maar het was meer een “pas op voor deze mensen”. En ik dacht meteen dat het hier om bedelaars ging, zegt Josefin Meissner tegen P4.

Een andere die een soortgelijke oproep heeft gehoord is Linn Björlund. Een mannelijke stem heeft op woensdag bij passagiers er op aangedrongen om waardevolle spullen zoals telefoons, computers en sieraden te verbergen.

– En erger nog, daarna deed hij het ook nog eens in Engels, hij noemde de zakkenrollers “ze”, “ze” komen er nu aan, zegt Linn Björlund.

Claes Nyberg, voorzitter van het MTR bedrijf dat verantwoordelijk is voor de metro, zeg dat men met het personeel gaan overleggen over “goede toon”.

– Als er één of meer medewerkers zijn met wie we een gesprek moeten voeren, dan doen we dat ook. Maar het belangrijkste voor ons is dat onze medewerkers weten in welke kaders ze zich moeten bewegen en wat een goede toon is, en wat wel en niet gezegd kan worden. En we houden dat natuurlijk in de gaten, zegt Claes Nyberg tegen P4.

Bron:

Varnade för ficktjuvar – anmäls för rasism

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7199 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Zweedse metrobestuurders waarschuwen voor zakkenrollers – gerapporteerd voor racisme

 1. Eerste halte: stockholmsyndroom en tevens eindbestemming van deze trein.

  Like

 2. Claudia M. // november 25, 2018 om 20:12 //

  Ik vraag me wel eens af, dit soort artikelen met deze waanzin uit Zweden lezend, of ze daar misschien iets in het water stoppen? Met zulke landgenoten heb je toch geen vijanden meer nodig…

  Like

 3. Joey France // november 26, 2018 om 09:54 //

  De tactiek is duidelijk: bij elke gelegenheid altijd maar meer brainwashen.
  Ik hoop echt dat die beroepsklagers gauw zelf eens heel grondig gepluimd worden, liefst van iets wat voor hen heel heel kostbaar is.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s