Nieuw

Joodse leiders willen de Bijbel aanpassen omdat het een haatboek is

The European Jewish Congress (EJC) wil antisemitische waarschuwingen in de marge van Bijbels en Korans toevoegen voor wat zij als antisemitische passages beschouwen.

Crucifixion of Jesus of Nazareth, medieval illustration from the Hortus deliciarum of Herrad of Landsberg (12th century) Wikipedia

Joodse leiders roepen op tot nieuwe edities van de Bijbel en Koran met waarschuwingsboodschappen die antisemitische passages in de heilige teksten benadrukken.

De aanbevelingen zijn opgenomen in een nieuw document getiteld ‘An End to Antisemitism! A Catalogue of Policies to Combat Antisemitism’.

De catalogus is tot stand gekomen na een internationale conferentie georganiseerd door The European Jewish Congress, waar academici bijeenkwamen om te bespreken hoe vooroordelen en discriminatie kunnen worden aangepakt.

Een van de in het document genoemde beleidslijnen was het idee van waarschuwingsboodschappen in heilige teksten, een onderwerp dat werd besproken in een hoofdstuk getiteld ‘aanbevelingen inzake religieuze groepen en instellingen’.

Het document luidt: ‘Vertalingen van het Nieuwe Testament, de Koran en andere christelijke of islamitische literatuur hebben een kanttekening in de marge en introducties nodig die de nadruk leggen op continuïteit met de Joodse erfenis van zowel het christendom als de islam en lezers waarschuwen voor antisemitische passages in hen.

Hoewel er in het geval van het christendom enige inspanningen in deze richting zijn gedaan, moeten deze inspanningen in beide religies worden uitgebreid en consistent worden gemaakt.

Er zijn verschillende thema’s in het Nieuwe Testament die onder vuur liggen voor hun gebruik als rechtvaardiging voor antisemitische houdingen.

Deze omvatten de schuld van Joden voor de dood van Jezus en de schijnbaar koppige aard van het Joodse volk en hun ontrouw aan God.

De aartsbisschop van Canterbury Justin Welby heeft eerder gesproken over hoe religieuze teksten kunnen worden uitgebuit of verkeerd geïnterpreteerd om discriminerende houdingen te bevorderen.

In een bundel essays uit 2016 schreef hij: ‘Het is een schandelijke waarheid dat de kerk, die een tegengif had moeten bieden, door haar theologische leerstellingen de verspreiding van dit virus heeft verergerd.

© The Times (Creative Commons Attribution Share-Alike)

Het feit dat het antisemitisme het lichaam van de kerk heeft geïnfecteerd is iets waarvoor wij als christenen ons diep moeten schamen. Wij leven met de gevolgen van onze geschiedenis van ontkenning en medeplichtigheid.

Andere aanbevelingen zijn onder meer dat religieuze leiders en denkers publiekelijk ‘canonieke of quasi-canonieke geschriften van religieuze antisemieten’ publiekelijk veroordelen als onheilige geschriften.

De rechtvaardiging voor deze veranderingen, zo wordt in de documenten gesteld, is dat goddelijke boodschappen altijd via de mens worden overgebracht en dus vatbaar zijn voor vergissingen.

Het luidt: ‘Gods openbaring wordt aldus ontsierd door menselijke feilbaarheid. Te beginnen met het Nieuwe Testament, openbaart goddelijke openbaring zich in christelijke heilige teksten die ook een vorm van haat uiten.

‘De manifestaties van deze haat resulteerden in een traditie van antisemitisme die morele legitimiteit gaf aan misdaden tegen het Joodse volk, waarvan de belichaming de Shoah is.’

Zodra de ‘antisemitische inhoud van een religieus gedenkschrift is geïdentificeerd’, moeten religieuze leiders en volgelingen worden geïnformeerd, besluit het document.

Andere aandachtsgebieden die na afloop van de conferentie naar voren zijn gekomen, zijn onder meer het online en binnen onderzoeksorganisaties en academische instellingen aan de orde stellen van antisemitisme.

Dit houdt onder meer in dat ervoor wordt gezorgd dat internetzoekmachines positieve afbeeldingen van het jodendom bevatten en nauwkeurige beschrijvingen van de geschiedenis van antisemitisme bevatten.

Academici hebben gereageerd op de voorgestelde aanbevelingen in de documenten.

Muhammad Abdel Haleem, hoogleraar islamitische studies aan de Universiteit van Londen, zei dat de Koran “niet elke jood als slecht bestempelt” en “zeer gunstige” passages over joden bevat. Echter, zei hij, het toonde ook spanning tussen vroege moslims en joden. Hij voegde eraan toe: “Als iemand betrokken wil raken bij antisemitisme of anti-islamitisch gedrag, zal hij het doen of je wel of niet waarschuwingen en voetnoten toevoegt.

Dr. Christine Joynes, theologiedocent bij Oxford, zei dat ze “enige sympathie” had met oproepen tot waarschuwingen, maar wees erop dat bijbelpassages ook zijn gebruikt om homofobie en misogynie te bevorderen. Ze zei: “De hele Bijbel heeft een gezondheidswaarschuwing nodig om deze door de juiste kritische lens en in historische context te lezen”.

Bron:

Jewish leaders call for new editions of the Bible and the Koran to carry trigger warnings highlighting anti-Semitic passages

Trigger warnings ‘needed for Bible’

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (516 Articles)
Remigratie-activist | White Supremacist

5 Comments on Joodse leiders willen de Bijbel aanpassen omdat het een haatboek is

 1. En zo worden we gesandwiched, religie lijkt weer sterk in opkomst en dat betekent middeleeuwen 2.0.

  Liked by 2 people

 2. Jack vanderVeen // november 25, 2018 om 17:56 //

  Hun eigen jaarboek, nog slechter dan de bijbel (O.T.) en (herschreven) Koran bij elkaar.
  “Alleen joden zijn mensen!”

  Liked by 1 persoon

 3. De plaatjes in de tekst weerleggen duidelijk de subversieve, satanische geest van overspelige rabbi’s. Wat kan daaraan nog worden toegevoegd. ‘Zij hebben hun beloning reeds ten volle’.

  Liked by 1 persoon

 4. Mind Blowing Occult Sanskrit Hebrew Linguistic Symbolism: Vedic Origins of Civilization

  Liked by 1 persoon

 5. Vonden wij ook daarom is er het NT.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s