Nieuw

Geen homohuwelijk in Taiwan

Foto ter illustratie.

Volgens de eerste resultaten hebben de de nee-stemmers in Taiwan een referendum over homoseksualiteit gewonnen.

Zaterdag werd in Taiwan een referendum gehouden over de vraag of homohuwelijken legaal zouden moeten zijn in het land. Volgens de eerste resultaten heeft de nee-kamt gewonnen. Het betekent een grote nederlaag voor activistische groepen, maar ook voor de reputatie van het land als de meest liberale in Azië.

De stemming werd door conservatieve fracties afgedwongen nadat vorig jaar in het parlement een voorstel tot legalisering van homoseksualiteit was aangenomen. Een concreet wetsvoorstel is echter nog niet aangenomen.

Het Taiwanese Constitutionele Hof oordeelde in mei vorig jaar dat wetten die homoseksualiteit verbieden in strijd zijn met de grondwet van het land. Volgens het Hof zal het homohuwelijk binnen twee jaar legaal zijn, tenzij de wet eerder wordt veranderd.

Taiwan zal, als het gebeurt, het eerste land in Azië zijn waar het homohuwelijk legaal is. Hoe het homohuwelijk wel of niet zal worden beïnvloed door het referendum valt nog te bezien.

Bron:

Nej till samkönade äktenskap i Taiwan

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7262 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s