Nieuw

30-jarige man beweerde een scholier te zijn – klagende ouders werden racisten genoemd

Het 15-jarige vluchtelingkind dat eigenlijk 30 jaar was.

Toen een “tiener”, Siavash uit Iran, in de klas op de Stoke High School in Ipswich in Engeland kwam, realiseerden zowel schoolkinderen als ouders zich dat er iets niet klopte. De vermeende 15-jarige jongen was meer dan 185 cm lang, had baardstoppels, een grote adamsappel en een hoge haarlijn die achteruit week. Leerlingen en ouders beoordeelden dat de “tiener” dichter bij de 30 dan bij de 15 was.

Maar toen de ouders begonnen te klagen dat een volwassen man samen op school zat met hun minderjarige kinderen, werd hun bezorgdheid afgedaan als een uitbarsting van racisme.

– Ik ging naar binnen om te klagen maar werd afgescheept. Ze worden bedrogen en schijnen  zich meer zorgen te maken over hoe die vent zich zou kunnen voelen. Ik weet niet of deze man iets ongepast heeft gedaan, maar het is duidelijk verkeerd dat hij in een klas met kinderen zit,  zei een vader van twee meisjes van Stoke High.

Een andere ouder vertelt dat de man tijdens de lunch op een bankje bij de tienermeisjes zat en “alleen maar staarde”. Een schoolmeisje ging naar de schoolleiding nadat Siavash via Facebook contact met haar had opgenomen en haar  had gevraagd hoe dicht ze bij de school en waar ze woonde. Maar de schooldirectie van de school vond niets vreemds aan de vragen, schrijft Daily Mail.

Al snel bleek echter dat de ongerustheid terecht bleek te zijn. Siavash bleek een volwassen man te zijn en werd van school verwijderd.

Hij had de school verteld dat hij samen met zijn jongere broer – die volgens de autoriteiten een werkelijke minderjarige is – uit Iran was gevlucht en in Groot-Brittannië aangekomen. Siavash wilde zich echter gratis onderwijs aanschaffen en pretendeerde daarom dat hij een tiener was.

Zoals Daily Mail aangeeft, heeft Siavash geprofiteerd van het genereuze Britse asielsysteem, waarvan is vastgesteld dat deze misbruikt wordt door personen die gratis onderwijs willen krijgen door te beweren dat ze minderjarig zijn.

“Het Britse systeem, waaronder elk jaar ongeveer 3.000 onbegeleide jongeren asiel aanvragen, van wie ongeveer 80 procent mannen zijn, kwam in 2016 onder de loep te liggen toen een buslading van zogenaamde tieners in Croydon aankwam nadat ze vanuit Calais naar het Verenigd Koninkrijk waren overgebracht.

Door te beweren kinderen te zijn, hadden de nieuwkomers niet alleen recht op gratis onderwijs, maar ook op plaatsen in gemeentelijke kindertehuizen (in gebieden met een grote migrantenbevolking, zoals Kent, wordt tot de helft van de plaatsen in dergelijke huizen ingenomen door onbegeleide asielzoekers).

Toch hebben critici er al lang op gewezen dat deze regels ook een stimulans vormen voor volwassen migranten om eenvoudigweg identiteitspapieren te vernietigen en zich als kwetsbare kinderen voor te doen. Een aantal van de jonge mannen die in Croydon uit de touringcars zijn gestapt, bleken zelfs mannen met grote vierkante kaken van een jaar of twintig of dertig jaar te zijn.”

Na deze controverse werden de asielregels aangescherpt en het jaar daarop werd in 705 gevallen de leeftijd in twijfel getrokken. In vijfenzestig procent van de 618 opgeloste gevallen bleek de persoon (bijna alle mannen) ouder dan 18 jaar te zijn, die zich voordeden een kind te zijn. Asielmedewerkers hebben nu instructies gekregen om asielzoekers als volwassenen te behandelen als ze als volwassen voorkomen en geen betrouwbare documentatie hebben.

Bron:

Parents were ‘dismissed as racist’ by school officials when they complained about 6ft 1ins Iranian migrant posing as a 15-year-old who appeared in their children’s classroom
30-årig man utgav sig för att vara skolelev – klagande föräldrar kallades rasister

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7208 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s