Nieuw

Zweedse politie adviseert mensen hun spullen te markeren met DNA, aangezien beroving steeds gebruikelijker wordt

© Pixabay

Roofoverval is nu zo alledaags in Zweden, dat de politie er bij de Zweden op aandringt om hun kleding met DNA te etiketteren. Vooral in de winter nemen de roofovervallen op mensen met dure jassen toe, aldus de politie.

Om roofovervallen te voorkomen, maar ook om verdachten te kunnen binden met de misdaad, dringt de politie er bij de Zweden op aan om het zogeheten “merk-DNA” op hun eigen winterjassen en die van hun kinderen te gebruiken, mobiele telefoons en andere “aantrekkelijke spullen”, schrijft de politie van Stockholm vandaag op zijn website.

Volgens de politie stijgen namelijk de berovingen van jassen als de weersgesteldheid kouder wordt.

Een DNA-etiket vergroot de kans op het opsporen van gestolen goederen en bindt een verdachte aan de misdaad, volgens de politie.

– Helaas stijgt het aantal roofovervallen op mensen met dure jassen als de kou komt. Maar de diefstallen in winkels, scholen en kleedkamers worden ook steeds meer, zegt Claes Stjernström, van de criminaliteitspreventie in Nacka.

– Onder jongeren is het gebruikelijk om jassen van hetzelfde merk te kopen. Denk daarom er ook aan om je kleding duidelijk met naam te labelen, zelfs dit al kan als misdaadpreventie werken.

“Als je een winterjas of mobiele telefoon hebt gekenmerkt, kan de politie een verdachte aan die misdaad verbinden. Bovendien kan de politie heling misdaden opsporen in verband met personen die gestolen jassen of mobiele telefoons bezitten. Dure jassen en mobiele telefoons worden meestal verkocht aan anderen”, schrijft de politie.

Merk-DNA, dat kan worden gekocht in winkels, wordt op kleding of andere items gepenseeld en wordt zichtbaar met UV-licht. Elke verpakking bevat een forensische traceerbare vloeistof met een eigen unieke forensische code.

Bron:

Polisens uppmaning: DNA-märk dina kläder inför alla rån i vinter

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7199 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Zweedse politie adviseert mensen hun spullen te markeren met DNA, aangezien beroving steeds gebruikelijker wordt

 1. Gat in de markt !!

  Like

 2. trebor2110 // november 24, 2018 om 21:10 //

  Volgens mij zitten mijn kleren al vol met mijn DNA .

  Like

 3. scherpschutter1943 // november 24, 2018 om 22:43 //

  wat een krankzinnig advies van de zweedse politie. Een betere methode om te voorkomen dat je jas gestolen wordt op straat, is om een pistool te dragen, zichtbaar in de holster en zonder aarzelen te schieten op iedere vluchteling die probeert je jas te stelen. Maar dat mag dan weer niet van die krankzinnige zweedse wetgever. Geschift zijn die lui. Zweden heeft nooit een oorlog meegemaakt daarom zijn het allemaal van die watjes die denken dat hun heilstaat eeuwig in stand blijft. Zweden loopt op de laatste benen maar de socialisten daar onderkennen het nog steeds niet. Wordt vervolgd.

  Like

 4. copywriter // november 25, 2018 om 04:32 //

  Wat een lacher. Alsof die paar koddebeiers die er in Zweden nog over zijn zich gaan bezig houden met gestolen jasjes. Die moeten alle zeilen al bijzetten om te voorkomen dat hun eigen spullen niet gejat worden.
  Dit is net zoiets als een goedkope condoom uit China.
  Geeft je een vals gevoel van veiligheid wanneer je wordt verneukt.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s