Nieuw

Lucia-viering wordt als “kwetsend” beschouwd – kleuterschool stopt met de traditie

Foto ter illustratie. Personen op de foto hebben niets met het artikel te maken. © Claudia Gründer (Creative Commons Attribution Share-Alike)

Zweden – Een kleuterschool in Motala heeft besloten om dit jaar geen Lucia-viering te organiseren, onder andere op grond van de motivatie dat de traditie voor sommigen “kwetsend” kan zijn. Bovendien wordt het beschouwd als strijdig met het “genderperspectief” wanneer kinderen zich in de lopende Lucia-rij aansluiten.

Het lokale dagblad Motala Vadstena bericht over boze ouders in Motala vanwege het besluit van de kleuterschool Kärrbacken om dit jaar geen Lucia-viering te organiseren.

Er zijn meerdere verklaringen voor het afblazen van de traditie. De school beweert onder andere dat het zich niet kan veroorloven om kleding te kopen voor de viering en dat het in strijd is met het “genderperspectief” wanneer de kinderen zich in de Lucia-rij aansluiten.

De school heeft nagelaten om de ouders van de kinderen te raadplegen omdat het niet hun zaak zou zijn om een beslissing te nemen, meent men.

– Het is niet iets waar ze aan mee kunnen doen en beslissen. We nemen de beslissing in het kader van de schoolwet, tegen discriminatie en kwetsende behandeling. We willen niemand uitsluiten, zegt kleuterschool directrice Anna Karmskog tegen MV.

Tijdens de ouderbijeenkomst afgelopen woensdag was er een geërgerde stemming en zouden verschillende ouders tijdens de discussie zich door de kleuterschoolleidster volledig over hen heen gelopen moeten voelen, schrijft Aftonbladet.

– Ik werd zo boos dat ik opstond en zei “Nu verlaat ik de ouderraad”, zegt Jessica Gunninge, die ook in de ouderraad zit, tegen Aftonbladet en wijst erop dat er volledig over hen heen gewalst is.

Volgens de moeder moeten scholen zich niet bemoeien met dergelijke tradities die door velen worden gewaardeerd, en proberen te stoppen.

Bron:

Luciafirande anses “kränkande” – förskola stoppar traditionen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7221 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Lucia-viering wordt als “kwetsend” beschouwd – kleuterschool stopt met de traditie

 1. Ik had er nog nooit van gehoord & wie die Lucia was, heb ik verder niet opgezocht, moet ik eerlijk bekennen.

  Luciamorgon i Kungsholms kyrka

  (Een onderhangende reactie: ‘What I do not understand is the Santa Lucia holiday in sweden! I mean Santa Lucia is a Sicilian, catholic saint. In Sicily we celebrate Santa Lucia on 13th Dezember, it is a big Thing. So how Did the sicilian, catholic Santa Lucia come to the Protestant Sweden! And the Swedish sing even the same Song like we do in Sicily, of Course they sing in swedish but the Music is the same!!!!! I assume the Lutheran Church just broke with the Pope but the Lutheran Church kept some roman-catholic rituals.. like the Anglican churche maybe…’)

  Ik kwam hier terecht; mag vast wel op dit draadje. 😉 🙂

  Why Christians Shouldn’t Celebrate Christmas

  The NIV Says Jesus is Lucifer

  Like

 2. Kwetsend? Nou en? Hun probleem!
  Jezus is het Licht van de wereld

  Like

 3. Ik vind het uiten van het gedachtegoed en het dragen van islamitische symbolen kwetsend en beledigend voor de rest van de wereld.
  Welk “normaal denkend persoon” leert zijn kinderen dat een polygamist en tevens vrouwenhater, massamoordenaar, pedofiel, een slavenhouder en slavenhandelaar de ideale man is?

  Liked by 1 persoon

 4. ‘He was one of the first to fathom the metaphysical essence of the revolutionary movement, showing that what is taking place is actually a religious war, an age-old a worldwide clash between two antagonistic worldviews.’

  https://archive.org/details/TheOccultWarDePoncins

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s