Nieuw

Directrice Berlijnse school luidt de noodklok: “We zijn gearabiseerd!”

Van de 103 eersteklassers die naar haar school in de voorstad Neukölln in Berlijn kwamen, spreekt er maar één thuis Duits. Het is een gevolg van het vertrek van de arbeidersklasse-Duitsers uit het gebied, gezinshereniging en fiscale maatregelen.

“We zijn hier aan het front”, zegt schooldirectrice Astrid-Sabine Busse (61). Busse: “Het is het resultaat van een derde generatie migranten die hun bruiden uit hun voormalige thuisland importeren. Alweer een andere ouder die geen Duits kan spreken”, zegt ze.

Busse zegt dat het veel kinderen ontbreekt aan basisbehoeften en sociale vaardigheden: “Veel kinderen hebben geen eigen bed, laat staan een plek om huiswerk te maken. De grote broers en zussen spelen op de computer, kijken tv. Het kost een klein kind rust om te verwerken wat ze geleerd hebben. Er is geen dagelijkse structuur. Zelfs de maaltijden worden afgebroken”.

Volgens de observaties van de schooldirectrice zijn de problemen verreikend. Veel kinderen worden volgens Busse totaal niet opgevoed.

Daarom oefenen de nieuwe leerlingen eerst met hen het ABC: daarna leren de kleintjes dingen die eerder onbekend voor hen waren, zoals: Als je iemand ontmoet, begroet je hem of haar.

Busse zegt dat de situatie ‘volstrekt ondraaglijk’ is en zegt: “De politiek is slechts een paar jaar verantwoordelijk. De school is er altijd. En de problemen zijn duidelijk”.

Bron:

“We are Arabised!” – Only one of 103 new pupils at Berlin school speaks German at home

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7221 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Directrice Berlijnse school luidt de noodklok: “We zijn gearabiseerd!”

 1. ‘Volgens de observaties van de schooldirectrice zijn de problemen verreikend.’
  Ik moest het echt even twee keer lezen, maar ja, ze ‘zegt’ het echt: “verreikend”.
  En dat terwijl ze datzelfde woord in onze regio’s steeds maar met een ‘ij’ schrijven en bedoelen.
  Eindelijk iemand in het onderwijssysteem die heeft opgelet.

  Like

 2. Vervelend is het absoluut.
  Zaken die “over nacht gebeuren” leiden er meestal toe dat je de volgende morgen voor voldongen feiten wordt geplaatst………….

  Nog een vraagje aan deze directrice;……..is ‘wegkijken’ wellicht nog een optie?!
  (is tenslotte de afgelopen 2 a 3 decennia ook goed gelukt)

  Liked by 2 people

 3. Jack vanderVeen // november 25, 2018 om 13:59 //

  Wanneer wordt deze directrice op staande voet ontslagen? Of is dat reeds gebeurd. Evenals hoofd veiligheid Duitsland, nu in handen van een islamitische karabijn

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s