Nieuw

Het aantal ‘ankerkinderen’ in Canada veel groter dan de autoriteiten hadden geschat

© Pixabay

Ankerkinderen, of anchor babies in het Engels, zijn kinderen van niet-staatsburgers die opzettelijk in het land geboren zijn voor het staatsburgerschap. Volgens nieuwe cijfers is dit aantal vijf keer zo hoog als de overheid hen eerder had geschat.

Net als in de Verenigde Staten wordt degene die in Canada geboren wordt automatisch staatsburger. Dit heeft geleid tot een fenomeen genaamd geboortetoerisme, birth tourism, waar zwangere moeders naar Canada gaan om te bevallen.

Statistics Canada heeft dit aantal sinds 2013 naar schatting op 1.561 berekent – ongeveer 312 ankerkinderen per jaar. Volgens een nieuwe studie van het Institute for Research on Public Policy ligt dit aantal echter eerder tussen de 1.500 en 2.000 per jaar.

Geschat wordt dat tot 50 procent van de ankerkinderen door birth tourism-moeders ter wereld werden gebracht.

Volgens de huidige regelgeving kunnen de Canadese migratieautoriteiten het visum van een persoon niet weigeren onder verwijzing naar het feit dat het hier gaat om een beraamde bevalling in Canada. Individuen kunnen alleen de toegang worden geweigerd als ze niet geacht worden genoeg geld te hebben om zichzelf te verzorgen tijdens het bezoek of als ze een strafbaar feit hebben gepleegd.

Migratie zal naar verwachting een heet hangijzer zijn voor de verkiezingen van volgend jaar, en de conservatieven hebben deze zomer gestemd om het zogenaamde birthright citizenship, het automatisch geboorterechtelijk burgerschap, af te schaffen als ouders geen staatsburgerschap of verblijfsvergunning hebben.

Bron:

Number of ‘anchor babies’ born in Canada far greater than official estimates, study shows

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7262 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Het aantal ‘ankerkinderen’ in Canada veel groter dan de autoriteiten hadden geschat

 1. ‘..de conservatieven hebben deze zomer gestemd om het zogenaamde birthright citizenship, het automatisch geboorterechtelijk burgerschap, af te schaffen als ouders geen staatsburgerschap of verblijfsvergunning hebben.’

  Op zich absurd dat zoiets anno nu nog geregeld moet worden. Zoiets heet ‘achter de feiten aanlopen’. Dat dit na te laten ‘willens en wetens’ is gedaan, is ondertussen niet meer te ontkennen.

  Item ‘Ankerkinderen’ is overigens 100% gerelateerd aan de inzet van Johanna Westeson;
  https://fenixx.org/2018/11/22/eis-in-amnesty-international-rapport-bouw-permanente-huisvesting-voor-roemeense-bedelaars-in-zweden/

  Like

 2. Greengo, de conservatieven hebben niks te stemmen, de lieberals hebben een meerderheid regering.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s