Nieuw

Frankrijk – Verkrachtlim uit Bangabangaladesh vrijgesproken omdat hij “niet over de culturele codes beschikte” om te beseffen wat hij deed

Op 16 februari werd de jongeman gearresteerd, aangeklaagd en vervolgens gevangen gezet in de gevangenis van Caen. Op de zitting verklaart het tweede slachtoffer, in tranen, het leed van het niet gehoord zijn, bovenop het trauma van verkrachting.

Wanneer de verdachte, die Engels spreekt en wordt bijgestaan door een tolk, wordt ondervraagd door de rechtbank, beweert hij dat de meisjes daarmee instemden. De president vroeg hem: “Hoe komt het dat twee jonge vrouwen, als ze instemden met seks met jou, zich naar het politiebureau haasten om een klacht in te dienen?” Een vraag die onbeantwoord blijft.

Op de tweede dag van het proces voor de rechtbank werden politieagenten die het onderzoek uitvoerden, geïnterviewd.

De hoofdcommandant van de departementale veiligheid van Saint-Lô onthult aan de rechtbank dat hij tijdens de hoorzitting met de beschuldigde een brigadegeneraal moest plaatsen tussen de tolk en de verdachte omdat hij het probeerde om de dijen van de tolk te betasten.

Volgens hem beschouwt de beschuldigde Franse vrouwen als h**ren en vertoont hij roofzuchtig gedrag.

De experts die de verdachte hebben onderzocht, zijn het erover eens om hem te beschrijven als narcistisch en egocentrisch en dat in de mannelijke cultuur van Bangladesh, zijn land van herkomst, “vrouwen worden gedegradeerd tot de status van seksueel object”.

Het gerechtshof van Coutances spreekt de Macronparel vrij voor de verkrachting van een meisje van de middelbare school en veroordeeld hem voor de aanranding van een andere minderjarige. Het vonnis is woensdag 21 november 2018 uitgesproken.

De advocaat-generaal had zes jaar strafrechtelijke gevangenisstraf geëist.

De beschuldigde wordt vrijgesproken van de verkrachting maar veroordeeld voor de aanranding van het eerste slachtoffer tot twee jaar gevangenisstraf met voorwaardelijke straf. Hij wordt geregistreerd in het zedendelinquentenbestand.

De advocaat van de verdediging pleitte voor interpretatieproblemen die volgens haar de rode draad door deze zaken vormen. Moeilijkheid van interpretatie door haar cliënt die “niet over de culturele codes beschikte” om zich ervan bewust te zijn dat hij door dwang of intimidatie gemeenschap afdwong.

Na de uitspraak van het vonnis heeft de president zorgvuldig gespecificeerd dat “de beslissing van de rechtbank niet de oprechtheid betwist” van de klager.

De rechtbank oordeelde dat de verdachte zich er niet van bewust was dat hij seksuele gemeenschap oplegde.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9565 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

4 Comments on Frankrijk – Verkrachtlim uit Bangabangaladesh vrijgesproken omdat hij “niet over de culturele codes beschikte” om te beseffen wat hij deed

 1. koddebeier // november 23, 2018 om 14:52 //

  Je ben niet alleen slachtoffer, maar je wordt ook nog eens verraden door je ‘eigen’ overheid !!!
  Dit gebeurd in de hele Europese Unie, hoelang blijven we dit verraad nog accepteren ???

  Like

 2. Wanneer koppensnellers niet over onze culturele ‘codes’ beschikken, waarom laat je hen dan binnen in de eerste plaats?
  Ze zijn de Europeanen aan het scalperen/villen.

  Like

 3. Met deze uitspraak bevestigt nota bene een deugrechter dat niet alle culturen gelijk zijn!! Dat is zeer interessant omdat dat het gelijkheidsideaal juist een motiverende reden zou zijn om allerlei culturen binnen te halen, met deze uitspraak halen ze het zelf onderuit en dan te bedenken dat degenen die zeiden dat niet alle culturen gelijk zijn zoals bv Pim voor fascisten worden uitgemaakt door mensen zoals deze deugrechter.

  Het is echt schrijnend want het is net alsof mensen massaal hun nuchtere en rationele verstand bij de vuilnis hebben gezet.

  Like

 4. Ik bid ervoor dat dit soort rechters iets gelijkwaardigs overkomt.
  Je wordt er gewoon verdrietig van als je dit leest.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s