Nieuw

Frankrijk: immigrant voor verkrachting vrijgesproken wegens het “niet beschikken over de culturele codes”

De asielzoeker werd door het Hof van Assisen van La Mancha vrijgesproken voor de verkrachting van een middelbare school meisje en veroordeeld voor het seksueel geweld van een andere minderjarige. Het vonnis werd op woensdag 21 november 2018 uitgesproken.

De 21-jarige man werd beschuldigd van verkrachting en seksueel geweld tegen twee meisjes van de middelbare school in Saint-Lô (Manche) in 2015. De officier van justitie had zes jaar gevangenisstraf geëist.

De verdachte werd vrijgesproken voor de verkrachting, maar werd voor het seksueel geweld tegen het eerste slachtoffer tot twee jaar voorwaardelijke gevangenisstraf met voorwaardelijke invrijheidstelling veroordeeld. Hij wordt ook ingeschreven in het register van de zedendelinquenten. Vervolgens werd hij vrijgelaten uit het gerechtsgebouw van Coutances.

Kent de “culturele codes” niet

De advocate van de verdediging pleitte voor “interpretatieproblemen”, die volgens haar de rode draad door deze zaken vormt. De moeilijkheden met interpretatie bij haar cliënt die “niet over de culturele codes beschikt” om zich ervan bewust te zijn dat hij met angst of overrompeling een relatie oplegde. Moeilijkheid bij de interpretatie van het slachtoffer, die het misschien als een bedreiging en dus als een dwang beschouwt. Moeilijk te interpreteren voor onderzoekers die niet in staat waren het leed van het slachtoffer te meten.

Nadat het vonnis was uitgesproken, maakte de rechtbank duidelijk dat “de beslissing van de rechtbank geen uitdaging is voor de oprechtheid van de klager [slachtoffer]”. De rechtbank oordeelde dat de verdachte zich er niet van bewust was dat hij seksuele gemeenschap oplegde.

Bron:

Normandie : jugé pour le viol d’une lycéenne, il est acquitté

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7199 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

10 Comments on Frankrijk: immigrant voor verkrachting vrijgesproken wegens het “niet beschikken over de culturele codes”

 1. En daarmee krijgt dus iedere exoot een vrijbrief op het molesteren van vrouwen en meisjes.
  Deze rechter voert zijn taak niet uit.

  Liked by 2 people

 2. Hiermee wordt opnieuw aangetoond dat een op mensen gebaseerde polycultuur, vanwege onverenigbare diversiteit, héél simpel: niet werkt.

  Globalists are criminials. Per definitie.

  Liked by 2 people

 3. Henk der Niederlánder // november 23, 2018 om 11:39 //

  Het is inderdaad zo dat telkens als je denkt het kan niet gekker, de “rechters” wel even zullen laten weten dat je het toch steeds niet goed begrepen hebt.
  En daarmee krijgt Feniks gelijk in bovenstaande reactie.

  Like

 4. Henk der Niederlánder // november 23, 2018 om 12:29 //

  Trouwens om het even verder uit te diepen.
  Dan zal binnenkort de eerwraak ook niet meer bestraft worden.
  Cutlurele codes en zo.

  Liked by 1 persoon

 5. Wat valt hier eigenlijk nog op de te zeggen, we worden hier opgeroepen grof te doneren om de positie van de vrouw daar te verbeteren en verkrachtingen tegen te gaan en hier krijgen ze vrij spel op onze vrouwen. Om van te kotsen.

  En hiermee bevestigt de rechter tevens dat culturen niet gelijk zijn, een deugrechter die dat bevestigt!! Laten we dankbaar gebruik maken van de visie van de rechter zou ik zeggen.

  Liked by 1 persoon

 6. Eigen volk eerst // november 23, 2018 om 14:05 //

  Waarom lezen we dit soort vonnissen toch vaak? Zijn dit gewetenloze rechters? Bange bedreigde rechters? Incapabele rechters? Wat is dat toch?
  Deze “rechters” laten de slachtoffers in de kou staan en deze rechters vormen zelfs een gevaar voor de maatschappij. Deze daders pakken nog meer onschuldige kinderen. Misschien wel de kinderen of familieleden van deze rechters.
  Ik weet wel dat de rechterlijke macht van nu niets meer waard is en zo vreselijk oneerlijk!

  Liked by 1 persoon

 7. Jack vanderVeen // november 23, 2018 om 17:11 //

  Volgens mij dient een rechter naar eer en geweten de geldende grondwet te implementeren en correct toe te passen. Waarbij iedereen die zich op het grondgebied van betreffend land begeeft geacht wordt op de hoogte te zijn van de geldende regels. Om dan Timboektoe erbijbte halen of luchtkastelen die elders gebouwd zijn is natuurlijk de grootste achterlijkheid die men kan bedenken. Arme rechter, voor mij mag hij met de beklaagde samen aan dezekfde boom.

  Liked by 2 people

 8. @Eigen volk eerst, dit is een dictatuur voor intellectuelen.
  Zij voeren hun agenda uit, en de gewone man, heeft geen enkele (!) inspraak, kan hen niet bereiken.
  Het zijn allemaal criminelen, welke denken dat de bevolking genoeg geïndoctrineerd is om overal ongestraft mee weg te komen.

  Ik denk dat het spelletje over is, en die irritante VTM-nieuwsankers die het nieuws brengen alsof het belangrijkste op aarde het winter- of zomeruur is, zou ik graag klop geven.

  EU-politici, zijn zij die afvallen van het normale politieke toneel.
  Daarom is het mogelijk dat er zulk lelijk schepsel als Kristof Calvo aan politiek kan doen.
  Omdat deze afgewezen politici niet capabel zijn – want daarom zijn ze afgewezen – klonteren zij als een troep rosse mieren aan bij het EU-parlement.
  Omdat zij incapabel zijn politiek rationeel te benaderen, spelen zij het toneelspel van de gutmensh.
  Inderdaad, over de ruggen van de bevolking heen, omdat ze niet onder ogen durven komen dat ze gefaald hebben.
  En omdat zij gefaald hebben, dienen wij gestraft te worden.
  Linkse politici zijn niet goed genoeg, en dat moet verborgen worden onder oeverloos, misselijkmakend en wereldvreemd gelul.
  Zolang Jan modaal – die heel zijn leven braaf gewerkt heeft – alles wat politici brabbelen slikt omdat hij het niet begrijpt, (en niet ziet dat het inhoudsloos is) zal het politieke establishement daar misbruik van blijven maken.
  De domme werkmens is geïndoctrineerd, heeft immers heel zijn leven braaf aan het handje van Big Brother vast gehangen.
  Jan modaal, is een mens dat zijn ogen sluit voor dingen die hij niet begrijpt.

  Liked by 1 persoon

 9. Jack vanderVeen // november 24, 2018 om 13:18 //

  even completeren om misverstanden te voorkomen: ‘……. aan dezelfde boom tewerk gesteld worden (om deze uit te graven, dan heeft ie geen tijd om van die ongewenste beslissingen te nemen en de (toekomstige) verdachten geen tijd en energie om te verkrachten of anderzins ongewenste activiteiten in strijd met de grondwet uit te oefenen’

  Liked by 1 persoon

 10. Eigen volk eerst // november 28, 2018 om 11:22 //

  Helemaal mee eens.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s