Nieuw

Protestspreuken tegen het terrorisme in Duitsland voor Kerstmis: “Danke Merkel”

In Berlijn bereidt de stad dit jaar de kerstmarkt voor op de Breitsheidsplatz, twee jaar na de terroristische aanslag toen een vrachtwagen door de kerstmarkt ploegde, waarbij twaalf mensen omkwamen en meer dan 70 gewond raakten. Sinds de aanslag zijn de geplaatste anti-terrorisme barrières elk jaar beklad met de tekst “Danke Merkel”.

De kerstmarkt gaat op 26 november open en er wordt momenteel rondom de locatie gewerkt aan beveiligingsmaatregelen. De stad heeft anti-terrorisme barrières geplaatst in de vorm van 160 geassembleerde stalen kooien gevuld met zandzakken, grote hoeveelheden betonnen barrières en hoge stalen hekken rond de marktplaats.

Het beveiligingsarrangement moet bestand zijn tegen de druk van een vrachtwagen van 40 ton en zou de stad 2,6 miljoen euro gekost hebben, bericht Berliner Zeitung.

Op 19 december 2016 werd de kerstmarkt op de Breitsheidsplatz blootgesteld aan een terroristische aanslag. De dader, de 23-jarige asielzoeker Anis Amri uit Tunesië, had een vrachtwagen gekaapt en de Poolse vrachtwagenchauffeur gedood, waarna hij de vrachtwagen over de nabijgelegen weg reed en de markt inreed.

De islamitische staat nam de verantwoording van de aanslag op zich en de terrorist kon op de vlucht in Milaan worden opgespoord, waar hij later in confrontatie met de Italiaanse politie werd doodgeschoten. De Duitse media meldden dat de terrorist zijn asielaanvraag was afgewezen en onder toezicht stond van de Duitse veiligheidsdienst, die echter niet op tijd handelde.

Sarcastische leuzen op de anti-terrorisme barrières

Sinds de terroristische aanslagen van 2016 hebben burgers in de stad hun ongenoegen geuit over de ontwikkelingen in het land en de veiligheidsmaatregelen zelf. Elk jaar worden de betonnen barrières beklad met teksten als “Danke Merkel” en “Merkel-Lego”, waarbij de barrières worden gelijkgesteld met Legostukken.

Bron:

Schutz vor Terror Breitscheidplatz wird zum sichersten Weihnachtsmarkt Berlins
Protestklotter på terrorhinder i Tyskland inför jul: ”Danke Merkel”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7208 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Protestspreuken tegen het terrorisme in Duitsland voor Kerstmis: “Danke Merkel”

 1. ik heb een andere gedachte ipv zandzakken erin zetten, die hele rot regering daar, of moslims die ons naar het leven staan, een terrorist rijdt toch niet zijn moslim broeders aan?

  Like

 2. ik bedoel dus de regering daar in de kooien zetten, kunnen die de eerste klappen opvangen

  Liked by 2 people

 3. Ach de regering komt er mee weg bloed handen of niet.
  Kijk even naar Rutte deze man gaat vrolijk verder!
  De onderste steen komt boven .
  En ze worden nog beloond ook dik pensioen goed salaris.
  Wie is nu de crimineel.!
  Het zijn allemaal misdadigers in de politiek.

  Like

 4. Henk der Niederlánder // november 22, 2018 om 15:27 //

  Het is natuurlijk van de gekke dat dit soort flauwe kul verkocht word aan de Duitsers want dit is gewoon een vorm van schijnveiligheid.
  Deze versperring staat alleen in Berlijn bij de kerstmarkt maar rond deze tijd heeft iedere stad of dorp wel zijn eigen kerstmarkt, dus het zet helemaal geen zoden aan de dijk.
  Het idiote is dat deze versperringen feitelijk aan de landsgrenzen zouden moeten staan om al het migrantentuig buiten de deur te houden.
  Dan zou zo iets pas echt zoden aan de dijk zetten.
  Helaas hebben de Duitsers op de verkeerde partijen gestemd en krijgen ze er dus dit soort volks verlakkerij gratis bij.

  Like

 5. Nürnberg,staat vol met bewaking ,en alle kerstmarkten eigenlijk ,allemaal omdat er zogenaamd niks aan de hand is ,vroeger kon je overal laat op straat lopen ,nu kan je het vergeten .met dank aan dat gespuis in Brussel ,wat kost wat kost die lui door ons strot duwen ,zelf worden ze dag en nacht bewaakt en wonen in paleizen .Op straat zonder bewaking durven ze ook niet ,en ze weten zelf waarom .

  Like

 6. Eigen volk eerst // november 22, 2018 om 19:34 //

  Bedankt Merkel. Bedankt EU.

  Like

 7. Het is nergens veilig meer. Overal waar veel mensen zijn kan terreur ontstaan. En het bestuur gaat door
  Met dat gespuis binnenhalen. Volgens mij zijn ze bang voor hun eigen hachje.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Protestspreuken tegen het terrorisme in Duitsland voor Kerstmis: “Danke Merkel” | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s