Nieuw

Libische kustwacht kickt gestrande migranten van reddingsschip af

De Libische autoriteiten hebben op dinsdag met geweld meer dan 90 migranten ontscheept die hadden geweigerd een vrachtschip te verlaten dat hen had gered alvorens in een haven ten westen van Tripoli aan te meren, verklaarde een bevelhebber van de kustwacht.

Het onder Panama-vlag varende schip redde hen en andere migranten tien dagen geleden voor de Libische kust, toen hun boot begon te zinken en hen naar Misrata bracht.

Daar aangekomen zijn er 14 vrijwillig van boord gegaan, maar in het eerste gedocumenteerde geval in zijn soort, weigerden de andere 92 om te vertrekken.

– Een gezamenlijke troepenmacht viel het vrachtschip binnen en gebruikte rubberboten en traangas om ze van het schip af te forceren, vertelde de lokale commandant van de kustwacht telefonisch aan Reuters.

Sommigen waren gewond geraakt tijdens de ontscheping, maar zijn na behandeling in het ziekenhuis nu “in goede staat”, en allen zijn naar een detentiecentrum in de stad gebracht, verklaarde hij.

De verrichting was uitgevoerd onder de auspiciën van de procureur-generaal van Libië, voegde hij toe. De westkust van Libië is een belangrijk vertrekpunt geweest voor migranten die armoede ontvluchtten en hoopten op een nieuw leven in Europa. Maar sinds vorig jaar leidde de zware druk van Italië – dat het zwaarst te lijden had onder de aankomsten – tot de verstoring van de smokkelnetwerken aan de kust en de terugtrekking van reddingsschepen van liefdadigheidsinstellingen.

Bron:

Libyan coast guards force stranded migrants off rescue ship

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7199 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

11 Comments on Libische kustwacht kickt gestrande migranten van reddingsschip af

 1. christ Kanters // november 22, 2018 om 12:59 //

  Met medelijden is dat volk niet te redden al 100 jaar word er gecollecteerd voor Afrika , en daar waar het moet zijn komt het nooit aan , de top vangt alles op , en houd het voor zich ,dus er veranderd nooit iets , nu de voortplanting als maar door gaat, zijn die eliten nu bezig zich te ontdoen van , duizenden die te mondig worden , en zetten ze letterlijk overboord , zo dat er NOG meer overblijft voor hun , en onze regering praat alleen met de machthebbers daar , dus er veranderd nooit niks ,want die hebben daar hun eigen agenda , en lachen zich kapot zo gauw die weer in het vliegtuig zitten , en als ze verslag doen , hebben ze weer veel bereikt daar ( en lachen zich sa,vonds ook een deuk dat de rest er weer in trapt )

  Liked by 2 people

 2. ieznogoedh // november 22, 2018 om 13:20 //

  Met medelijden is dat volk niet te redden al 100 jaar word er gecollecteerd voor Afrika , en daar waar het moet zijn komt het nooit aan

  Dat mag zou zijn.
  Echter, niet moet worden vergeten dat als het wel komt waar het zou moeten zijn, het opgesoupeerd wordt zonder dat wordt nagedacht of het misschien beter is om te gebruiken om iets op poten te zetten zodat men voor zichzelf kan zorgen.

  Het is een zinloze gedachte om te denken dat het daar beter kan gaan.
  Niet mee bemoeien, behalve dan 90% van de bevolking steriliseren.

  Liked by 1 persoon

 3. nee honderd procent. Mannen castratie en vrouwen steriliseren.

  Liked by 2 people

 4. christ Kanters // november 22, 2018 om 13:36 //

  Ja sommigen zijn wel heel radicaal , wat ik mij af vraag is er dan van die zogenaamde bemoeials van uit de europese regeringen , niemand die daar met het gebrachte geld inderdaad iets op poten kan zetten , dat de bevolking wakker word en kan zien dat er dingen MOETEN veranderen en dat het ook kan , , er is aarde lucht en water zo was het hier vroeger ook begonnen , waarom kan dat daar niet , niks als alleen voort planten , ???

  Like

 5. Henk der Niederlánder // november 22, 2018 om 14:54 //

  Ik was erbij @ Christ toen in Zambia op enkele plaatsen nieuwe pompen gezet werden om in het buitengebied schoon drinkwater op te pompen zodat men daar geen ziektes op zou lopen wegens het drinken van vervuild water.
  Een van die pompen was misschien een maand in werking en daar komt een zwarte aan die ergens een onderdeel voor nodig had.
  Sloopt hij dus van de pomp en de hele omgeving zat weer zonder schoon drinkwater.
  Als je daar iets op poten zet is dit lijkt me wel de duidelijkste manier om te laten zien dat wat je daar ook doet het geen ene moer helpt.

  Liked by 1 persoon

 6. Begin eens met geboortebeperking.
  Deze onverantwoordelijke ouders – welke in tijden van hongersnood onophoudelijk kinderen maken – dienen zelf op te draaien voor hun generisch afval.

  Like

 7. Henk, in de fam waren er die na 20 jaar hulp uitvonden dat het water naar de zee dragen was

  Like

 8. Eindelijk eens GOED NIEUWS.
  Kick out illigalen profiteurs.

  Like

 9. Deze libische moslims weten hoe ze moeten handelen met deze barbaren

  Like

 10. Claudia M. // november 23, 2018 om 17:05 //

  Q; “…de Internationale Organisatie voor Immigratie (IOM) noemt de situatie alarmerend.

  https://ejbron.wordpress.com/2018/11/23/fotoshopper-513/#comment-859182

  Ik noem het 631 monden minder te voeden!

  Like

 11. Goed gedaan van die Libiërs…die weten van aanpakken…kunnen ze hier een voorbeeld aan nemen

  Like

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Libische kustwacht kickt gestrande migranten van reddingsschip af | toodlessss
 2. Libische kustwacht kickt gestrande migranten van reddingsschip af – KORTE METTEN MET DE GELOOFSBROEDERS | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s