Nieuw

Het welkom heten van de vreemdeling is een Joodse kernwaarde, zei Rabbijn Josh Whinston, die een immigrantendetentiekamp in Texas bezocht

Rabbijnen leiden de bedevaart naar de grens om te protesteren tegen de detentie van kindmigranten.

klik voor groter

Rabbijnen en andere religieuze leiders hielden donderdag een wake in de buurt van een grootschalig detentiekamp voor migrantenkinderen in de woestijn van West-Texas, in de hoop een boodschap te sturen naar de regering van president Donald Trump dat ze niet blij zijn met de manier waarop de kinderen worden behandeld.

Naar schatting 200 mensen – waaronder joden, christenen en moslims – zongen liedjes en deelden bespiegelingen buiten het Tornillo-kamp, een grenspost dat de federale overheid heeft omgevormd tot een tentstad waar honderden niet-begeleide minderjarige kinderen wonen.

Rabbijn Josh Whinston, een Joodse leider uit Ann Arbor, Michigan, die meehielp om het protest te organiseren, zei dat hij denkt dat de strategie van de regering bij Tornillo neerkomt op de ‘gevangenname van kinderen’.

Whinston zei dat hij zeer duidelijke overeenkomsten ziet tussen de migrantenkinderen in Tornillo en de Israëlieten in de Bijbel die op zoek naar een beter leven gevlucht zijn voor een Egyptische farao.

“De mensen die onze grenzen oversteken, ze vluchten voor geweld, ze vluchten voor vervolging, ze vluchten voor hun leven. Misschien is het in sommige gevallen een kwestie van economische redenen, maar dat is voor de meeste mensen niet meer het geval,” zei Whinston. “Het is onze verantwoordelijkheid als religieuze mensen, als een van de rijkste landen ter wereld, om te doen wat we kunnen om deze asielzoekers te helpen, in plaats van ze als criminelen te behandelen.

HuffPost >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (516 Articles)
Remigratie-activist | White Supremacist

11 Comments on Het welkom heten van de vreemdeling is een Joodse kernwaarde, zei Rabbijn Josh Whinston, die een immigrantendetentiekamp in Texas bezocht

 1. De hypocrisie is stuitend.

  Like

 2. enorm, het principe “Tollenaar” is een onderdeel van zulke traditie….welkom mits je eerst schuift.
  Het land zelf hanteerd zelfs een betaling om te mogen vertrekken….Pink Floyd zou het volkslied geschreven kunnen hebben.

  Like

 3. ..en uit de Trojaanse Paarden kwamen steeds meer Trojaanse Paarden en daaruit kwamen er nog meer en ze hadden een leuk keppeltje op de kop, een mooi bidmatje onder de arm of een roze armbandje aan de pols twerwijl ze alsmaar hinnikten dat we het Eerlijke Verhaal nóg eerlijker moeten vertellen en Het Paradijs aan den Einder ligt te gloren. Paarden zijn onwetende nuttige idioten, vooral als ze uit Troje zeggen te komen…

  Liked by 1 persoon

 4. De hypocrisie van deze lui is zo kwaadaardig, dat het moeilijk uit te leggen valt aan al die slome duikelaars die ‘savonds lekker op de bank naar Twan Huys en Bram Vermeulen en De wereld draait door zitten te kijken om toch maar vooral niet na te hoeven denken over hoe onze samenleving wordt gesloopt. Mensen schrikken zich dood als je ze bv dit artikel doorstuurt en willen het helemaal niet weten.

  Liked by 2 people

 5. antiislamnu // november 22, 2018 om 11:04 //

  Like

 6. Waarheid is een kernwaarde, eerlijkheid en openheid zijn kernwaarden, maar deze zaken ontbreken waar een prijskaartje aan alles hangt. In deze wereld hebben we te maken met vele “waarden” en “normen” die bijna allemaal als grondslag een leer cq “geloof” hebben die door anderen is bedacht. Van het grootste deel van de tweevoeters genaamd mensen op deze wereld kun je dan ook zeggen dat hun gedachten niet hun eigen gedachten zijn maar een erfenis die door indoctrinatie is verkregen. Om die reden zou religie buiten elke algemene besluitvorming moeten worden gehouden, omdat het niet het heden vertegenwoordigd maar de waanvoorstellingen en oppertunistische momenten van het verleden.
  Wie logisch nadenkt en enkel in zichzelf kijkt wat waarde heeft en vooral eerlijk is kan de toekomst hebben en leven in eigenwaarde.
  Eigenwaarde is de kern van ieder mens, en een aangeleerde cq geindoctrineerde eigenwaarde is geen eigenwaarde maar een voorfront, waarachter het hele spectrum van menselijk onvermogen word verstopt.

  Heel soms komt iemand op eigen kracht voorbij dat aangeleerde opgelegde voorfront, die nep cultuur, door gewoon niet langer aangeleerde schaamte of arrogante waarden te koesteren en taboes en kunstmatige, vaak “mannelijke”, normen tegen rede en logica te houden en ze daar van uit te doorbreken.
  Terwijl sommigen mensen lintjes en medailles nastreven als hoogste goed in het leven of ze krijgen voor het “trouw” zijn, iets wat je gerust eens diep mag overdenken, net als dapperheid, zijn anderen in stilte helden zonder erkenning.

  En soms valt iemand in beide catagorieeen, het een na het ander.
  Marco Kroon bijvoorbeeld, gewoon een echt iemand die iets buiten het gewone heeft gedaan en ook op het juiste moment een leegte vulde in een systeem dat kunstmatig een cultuur van verering wil opbouwen.
  Want dat is wat Nedeland doet, van bijna iedere militair een “veteraan” maken door speciale dagen en lintjes te creeeren, door mensen te binden met hebbedingetjes die nog net niet uit de kaugomballen automaat komen. Maar al die mensen die oud zijn en hun leven lang hebben gezwoegd, die krijgen als ereteken een pisluier en in het weekeinde warm eten, de staat is goed in het hanteren en stileren van maatstaven al naar gelang het nut voor die staat.
  Marco Kroon heeft de macho cultuur van het leger, iets wat eigenlijk in de basis geen flikker voorsteld voor 90% van de “strijdmacht”, doorbroken. Een man is pas een man als hij de optie en vrije keuze heeft om lles wat hij wil te doen en hij ervoor kiest diemmacht niet te gebruiken. Geld voor vrouwen ook.

  Onze held met Willems orde is door de vijand verkracht! Lauwrence van Arabie overkwam het in de Turkse cel, tijdens mijn diensttijd was een jongen op een andere kamer ook onvrijwillig intiem met een bezemsteel en hulp van een aantal “kamergenootjes”, met S5 als gevolg, psychisch een wrak. Hij kwam van het toemalige Bataljon Limburgse Jagers bij de Stootroepen, en dat was zijn ondergang. Macho cultuur gebaseerd op feitelijk niks en in stand gehouden door opeenvolgende dienstplichtingen zonder enig eigen vermogen tot denken en beoordelen, en door het puur voor zichzelf en de eigen zak functionerd kader, eeuwige ruzie als erfenis van een dronken gebral van misschien 60 jaar geleden die als traditie werd beschouwd en met slachtoffers in het heden. Achterlijk !
  En daarom is Marco Kroon nu pas een echte held van mensen geworden, het lef hebbende om te zeggen hoe dingen zitten, niet de grote stoere vent uithanden maar de echte mens zijn, door voorbij te stappen aan wat voorgeschreven “eer” word genoemd maar een masker van leugen en kunstmatigeheid is.
  Dat Marco door de vijand verkracht is maakt hem niet minder mens, niets minder soldaat, het maakt hem helaas een van de velen die door anderen respectloos en als minderwaardig zijn gebruikt. Zoals de politici doen met de burgers na een referendum, als iets vies aan de kant vegen.
  Mijn respect voor Marco Kroon is deze week een stuk groter geworden, van uithangbord voor een nep regeringen een vrij miserabel geleid en georganiseerd leger naar een soldaat die ook nog mens is en zich niet verstopt. Mens ! Dit is meer man en held dan een regering ooit kan decoreren. Zoals er in stilte nog velen zijn.

  Helaas zijn velen in uniform gewoon bezig met een carriere en eigen broekzak, hangt het geweten ergens thuis in de kast te vergaan en zal er daarom nooit iets goeds komen van een krijgsmacht die niets mag kosten maar ook nog voor andermans gewin mag en word ingezet.
  Je kunt geen leger ergens op de wereld inzetten als je politici niet stabiel zijn in hun woord en handelen, niet eens beseffen wat de gevolgen daarvoor van zijn, nooit wetende of die politici de eigen soldaten tijdens het handen schudden een mes in de rug steken of dat al eerder deden…

  Je kunt geen politiemacht voor orde en gerechtigheid door een land laten rondtuffen als je rechtssysteem met verschillende maatstaven werkt en je wetten van elastiek zijn als het een politieke winst of een ministeriele carriere kans betreft.
  Je kunt als land niet een deel van je bevolking in het zogenaamde” democratische” systeem uitsluiten en het woord vrijheid nog roepen. Dan ben je gewoon aan het liegen.

  Ik wens Marco Kroon het beste, en al die andere mensen die ergens zichzelf hebben gevonden en niet achter regeltjes of “tradities” wegkruipen maar als mens met mensen omgaan.

  Ik wens dit land een massale “griep” die de ogen doet openen, die mensen terug gooit op wat echt de waarde is van leven en vrijheid, en ik hoop dat ze een pilletje dapperheid en verstand weten te vinden.

  Het enige verschil tussen een stembus en een brievenbus is dat wat door de brievenbus word gestopt word gelezen en meestal goed afgehandeld.
  De stembus….wie gelooft nog in die leugen?

  Helden, kijk maar eens naar de moeder die door weer en wind kinderen op de fiets naar school brengt en vervolgens voor een paar rot centen wc’s staat te poetsen, en aankomendvoorjaar de rekeningn niet meer kan betalen terwijl de nieuwe buren met subsidies een nieuw leven in rust mogen beginnen, kijk naar de vader die jarenlang een kut baan heeft en toch zijn kinderen steunt en tracht tot en hoger levens niveau te brengen, die bij de kist mag staan omdat zoon lief cultureel werd verrijkt met een mes in de borst toen hij naar school ging . Helden zijn overal, erkenning van de staat met een lintje of een stukje ijzer geldt enkel voor wie de staat tot nut dient. Helden zijn eerlijke mensen, eerlijk naar zichzelf en naar anderen, en dat zie je.
  Die medailles zijn altijd zichbaar, zelfs als iemand naakt en in ellende zit.
  We noemen ze ogen.

  Ik kots van de nep politiek en hun nep normen en waarden, maar vooral van het feit dat politici en sommige van hun dienaren de ziekelijke arrogantie hebben zichzelf nog geweldig te vindenen anderen de mond te snoeren in hun geweldigheid.

  Mocht het leger ooit teveel Coghels hebben, het binnenhof smeekt erom en de bevolking zal juichen. Zover is het gekomen, nep land. Te weinig eerlijke mensen.

  Liked by 1 persoon

 7. Jack vanderVeen // november 22, 2018 om 12:56 //

  Duchesne, jammer dat ik je verhaal gelezen heb hierboven waar het over die Marco Kroon gaat. je laat jezelf ook aardig beetnemen door een pisvlek. want dat is hij in mijn ogen en niet meer. Daarvoor heb ik hem mogen beleven va<n behoorlijk dichtbij en jij, Duchesne??

  Like

 8. Jack vanderVeen // november 22, 2018 om 12:58 //

  Rabbijn Josh Whinston heeft teveel gesnoven in zijn leven en snuift blijkbaar nog steeds. Want zo als hij hallucineert, dat is bovennatuurlijk.
  Daar is Marco Kroon niets bij.

  Like

 9. tim pietersen // november 22, 2018 om 14:08 //

  #openbordersforisrael laten we geld inzamelen voor deze rabbi om zijn boodschap in israel te prediken

  Like

 10. Ik blijf bij mijn visie, ik heb hem ook een keer meegemaakt en ik kwam slechts redelijkheid tegen.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s