Nieuw

Eis in Amnesty International rapport: Bouw permanente huisvesting voor Roemeense bedelaars in Zweden

"Bouw huizen voor Roma-bedelaars" eist Johanna Westeson van Amnesty

In een recent rapport beschuldigt de mensenrechtenorganisatie Amnesty International Zweden ervan dat het de VN Conventie voor de Rechten van de Mens schendt. Men is van mening dat Zweden door de conventie verplicht is om te zorgen voor de duizenden mensen, voornamelijk Roma-zigeuners, die hier vanuit Roemenië en Bulgarije naartoe reizen om te bedelen. Een van de eisen in het rapport is dat Zweden huizen gaat bouwen voor de bedelaars.

“Het zijn mensen, en mensen hebben rechten”, verklaart Johanna Westeson, advocate en expert in discriminatiezaken bij Amnesty International, en initiatiefneemster van het huidige rapport. De basis bestaat uit diepgaande interviews met 58 zogeheten “kwetsbare EU-burgers” die vanuit Roemenië naar Zweden zijn gereisd om te bedelen.

Volgens het rapport leven deze mensen in totale ellende in Zweden. Men verwijst onder meer naar de illegale en onhygiënische nederzettingen die de bedelaars bewonen en waar ze geen toegang hebben tot stromend water en toiletten. Er wordt ook op gewezen dat de naar Zweden vertrokken bedelaars niet dezelfde mogelijkheden hebben als de Zweden om in Zweden te worden verzorgd.

Het aantal varieert en het is een duister aantal, maar momenteel worden er in Zweden iets minder dan vijfduizend zogenaamde “kwetsbare EU-burgers” geschat. De meesten zijn uit Roemenië en Bulgarije.

Vroeger was dit aantal nog hoger, maar daalde omdat de Zweden minder bereidwillig werden om geld aan hen te geven. Dit na onthullingen over georganiseerde uitbuiting, mensenhandel, gewelddadige rellen tussen verschillende zigeuner-clans en problemen in verband met de krottenwijken die de onzindelijke bedelzigeuners bouwen

Tegelijkertijd wordt het concept ‘EU-burger’ in twijfel getrokken, omdat er geen Europees burgerschap bestaat, maar alleen maar nationaal burgerschap. In het verlengde hiervan worden er ook de vragentekens gesteld over de verantwoordelijkheid van andere EU-landen voor Roemeense en Bulgaarse burgers.

De EU neemt ook een grote financiële verantwoordelijkheid voor deze groep, waaronder bijvoorbeeld het feit dat Roemenië ongeveer 30 miljard euro heeft ontvangen voor sociale inspanningen gericht op bedelarij en andere “kwetsbare Roma”.

Volgens Johanna Westeson en het verslag dat zij schreef met de titel “A Cold Welcome. Human rights of Roma and other ‘vulnerable EU citizens’ at risk”, schendt Zweden het VN-Verdrag inzake de rechten van de mens van 1971. Ze eist onder andere dat Zweden permanente huisvesting voor naar Zweden gereisden bedelaars bouwt, waar ze kunnen wonen als ze hier zijn.

“Zweden heeft bindende verplichtingen. In Zweden bestaat de neiging om zich te onttrekken aan deze verantwoordelijkheid voor deze groep. Dit zijn mensen, en mensen hebben rechten”, aldus Westeson.

Bron:

Krav i Amnesty-rapport: Bygg permanenta bostäder åt rumänska tiggare i Sverige

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7262 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

11 Comments on Eis in Amnesty International rapport: Bouw permanente huisvesting voor Roemeense bedelaars in Zweden

 1. Het voordeel van een bejaardentehuis op die basis is dat alle diefstal niet langer door het personeel word gedaan maar door bewonersen hun gasten, die dan van elkaar kunnen stelen. Kortom, van een op afkomst gebaseerd bejaarden tehuis gaat een zelfreinigende werking uit, bijna een KZ lager uitde jaren 30, zigeuners apart zetten is een van de Duitsers gejat idee, althans, dat beweren ze in de geschiedenisboeken.

  Selectie door ras voorstaan……..way to go Amnesty !

  Like

 2. Wat een waanzin alweer.
  En weer een extreem links trutje
  Rechten moet je verdienen door te werken, belasting te betalen en je als een normale fatsoenlijke burger te gedragen
  niet zoals die roma alleen maar bedelen, roven en stelen.

  Liked by 1 persoon

 3. ‘CV OF MS JOHANNA WESTESON
  Johanna Westeson is the Regional Director for Europe at the Center for Reproductive Rights. In
  this capacity she leads the Center’s litigation and legal advocacy in various European countries
  and in European regional bodies to advance women’s reproductive health and rights. Prior to
  joining the Center, she worked as a consultant with the World Health Organization on human
  rights and sexual health in Europe, with the Swedish Foundation for Human Rights, and as a
  Human Rights Advisor with the Swedish International Development Cooperation Agency, Sida,
  in Latin America. Johanna has a law degree from Uppsala University and an LL.M from
  Columbia University, New York. She is based in Stockholm, Sweden. ‘
  http://www.europarl.europa.eu/document/activities/cont/201301/20130131ATT60141/20130131ATT60141EN.pdf

  http://www.intlawgrrls.com/2012/01/introducing-johanna-westeson.html

  https://www.debatingeurope.eu/leader/johanna-westeson/

  Johanna Westeson responds to a question from Garence on abortion

  Like

 4. Overigens vernam ik onlangs van een observant dat ook hier een behoorlijke toestroom zou zijn van deze bevolkingsgroep. Heb nagelaten te vragen waar deze waarneming was gedaan..

  Like

 5. Henk der Niederlánder // november 22, 2018 om 17:11 //

  @ Greengo

  Het klopt wel dat er hier een toename is van Zigeuners.
  De meesten zitten momenteel in Spanje en Italie maar omdat in Italie ze het leven zuur gemaakt word door de overheden zijn ze langzaamaan aan het vertrekken daar.
  Hoeveel er ondertussen hiernaartoe gekomen zijn weet Ik niet maar het zullen aanzienlijke aantallen zijn.
  Daarbij komt ook dat minder zigeuners naar Italie zullen gaan omdat ze weten dat het leven ze daar moeilijk gemaakt wordt en zwermen ze uit over de rest van Europa.
  Daar komt dan ook nog eens bij dat de Roemeense overheid ze allemaal een paspoort gegeven heeft met de vermelding Roemeen dus het is moeilijk te zeggen wie nou Echt Roemeen is of zigeuner.

  Like

 6. Claudia M. // november 22, 2018 om 17:30 //

  De rechten weten ze altijd prima uit te leggen, maar over plichten hoor je dan weer niemand! Hoe zit het met de rechten van de oorspronkelijke bewoners van Europa? Oh, wacht…, die zijn er niet! Bek houden, je te barsten werken tot je 70ste en misschien wel 80ste straks en je geld inleveren voor al die klaplopers die ze hier naar binnen laten wandelen.

  Ik vraag me af hoelang de oorspronkelijke bevolking dit nog toe gaat laten…

  Like

 7. Dit filmpje moet je gezien hebben, Roma’s als buren!

  Like

 8. Niet de goeie facebook heeft het filmpje vervangen deze wel

  Like

 9. Jack vanderVeen // november 22, 2018 om 18:47 //

  Doet die ontspoorde trut met haar aanhangers niet aan openlijke discriminatie? Zij zet zomaar een bevolkingsgroep opzij. Roma’s apart roeptoetert zij.

  Like

 10. Amnesty schijnt ook al aan het infuus van G.Sores te liggen. Wiens brood men eet ,wiens woord men spreekt.

  Like

 11. VN, AmnAsty, en aanverwante clubjes zijn volledig losgezongen van elke werkelijkheid maar wel de drijvende kracht achter bijv. het ‘politieke correctheids denken’ en het ‘cultuurmarxisme’.
  Kortom, gevaarlijke en abjecte clubjes die men in eerste instantie volledig dient te negeren en op het moment dat zij té dichtbij komen met hun op waanzin gebaseerde ideëen, met alle mogelijke middelen dient te bestrijden !

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s