Nieuw

Die medailles zijn altijd zichtbaar, we noemen ze ogen

Waarheid is een kernwaarde, eerlijkheid en openheid zijn kernwaarden, maar deze zaken ontbreken bij alles waar een prijskaartje aanhangt. In deze wereld hebben we te maken met vele “waarden” en “normen”, die bijna allemaal als grondslag een leer c.q. “geloof” hebben die door anderen is bedacht. Van het grootste deel van de tweevoeters genaamd mensen op deze wereld kun je dan ook zeggen dat hun gedachten niet hun eigen gedachten zijn, maar een erfenis die door indoctrinatie is verkregen. Om die reden zou religie buiten elke algemene besluitvorming moeten worden gehouden, omdat het niet het heden vertegenwoordigt, maar de waanvoorstellingen en opportunistische momenten van het verleden.

Door: Duchesne

Wie logisch nadenkt en enkel in zichzelf kijkt wat waarde heeft en vooral eerlijk is, kan de toekomst hebben en leven in een volwaardige eigenwaarde. Eigenwaarde is de kern van ieder mens, en een aangeleerde oftewel geïndoctrineerde eigenwaarde is geen eigenwaarde maar een façade, waarachter het hele spectrum van menselijk onvermogen word verstopt.

Heel soms komt iemand op eigen kracht voorbij dat aangeleerde opgelegde vooraanzicht, die nepcultuur, door gewoon niet langer aangeleerde schaamte of arrogante waarden te koesteren en taboes en kunstmatige, vaak “mannelijke”, normen tegen rede en logica te houden en ze daar vanuit te doorbreken. Terwijl sommigen mensen lintjes en medailles nastreven als hoogste goed in het leven of krijgen voor het “trouw” zijn, iets wat je gerust eens diep mag overdenken, net als dapperheid, zijn anderen in stilte helden zonder erkenning.

En soms valt iemand in beide categorieën, het een na het ander. Marco Kroon bijvoorbeeld, gewoon een echt iemand die iets buiten het gewone heeft gedaan en ook op het juiste moment een leegte vulde in een systeem dat kunstmatig een cultuur van verering wil opbouwen. Want dat is wat Nederland doet, van bijna iedere militair een “veteraan” maken door speciale dagen en lintjes te creëren, door mensen te binden met hebbedingetjes die nog net niet uit de kauwgomballenautomaat komen. Maar al die mensen die oud zijn en hun leven lang hebben gezwoegd, die krijgen als ereteken een pisluier en in het weekeinde warm eten, de staat is goed in het hanteren en stileren van maatstaven al naar gelang het nut voor die staat.

Marco Kroon heeft de macho cultuur van het leger, iets wat eigenlijk in de basis geen flikker voorstelt voor 90% van de “strijdmacht”, doorbroken. Een man is pas een man als hij de optie en vrije keuze heeft om alles te doen wat hij wil en ervoor kiest die macht niet te gebruiken. Geldt voor vrouwen ook.

Onze held met Willems-orde is door de vijand verkracht! Lauwrence van Arabië overkwam het in een Turkse cel, tijdens mijn diensttijd was een jongen op een andere kamer ook onvrijwillig intiem met een bezemsteel en hulp van een aantal “kamergenootjes”, met S5 als gevolg, psychisch een wrak. Hij hij kwam bij de Stoottroepen vanuit het toenmalige 42e Bataljon Limburgse Jagers, en dat was zijn ondergang. Machocultuur gebaseerd op feitelijk niks en in stand gehouden door opeenvolgende dienstplichtigen, zonder enig eigen vermogen tot zelf te denken en te beoordelen, en door het puur voor zichzelf en het eigen functionerend kader, eeuwige ruzie als erfenis van een dronken gebral van misschien 60 jaar geleden die als traditie werd beschouwd en met slachtoffers in het heden. Achterlijk !

En daarom is Marco Kroon nu pas een echte held van mensen geworden, het lef hebben om te zeggen hoe dingen zitten, niet de grote stoere vent uithangen maar een echt mens zijn, door voorbij te stappen aan wat voorgeschreven “eer” word genoemd maar een masker van leugen en nep is.

Dat Marco door de vijand verkracht is maakt hem niet minder mens, niet minder soldaat, het maakt hem helaas een van de velen die door anderen respectloos en minderwaardig zijn gebruikt. Zoals de politici doen met de burgers na een referendum, als iets vies aan de kant vegen.

Mijn respect voor Marco Kroon is deze week een stuk groter geworden, van uithangbord voor een nepregering en een vrij miserabel geleid en georganiseerd leger naar een soldaat die ook nog mens is en zich niet verstopt. Mens! Dit is meer man en held dan een regering ooit kan decoreren. Zoals er in stilte nog velen zijn.

Helaas zijn velen in uniform gewoon bezig met een carrière en eigen portemonnee, hangt het geweten ergens thuis in de kast te vergaan en zal er daarom nooit iets goeds komen van een krijgsmacht die niets mag kosten maar ook nog voor andermans gewin mag en wordt ingezet. Je kunt geen leger ergens op de wereld inzetten als je politici niet stabiel zijn in hun woord en handelen, niet eens beseffen wat de gevolgen daarvan zullen, nooit wetende of die politici de eigen soldaten tijdens het handen schudden een mes in de rug steken of dat al eerder hebben gedaan…

Je kunt geen politiemacht voor orde en gerechtigheid door een land laten rondtuffen als je met een rechtssysteem met verschillende maatstaven werkt, en je wetten van elastiek zijn als het een politieke winst of een ministeriële carrièrekans biedt.
Je kunt als land niet een deel van je bevolking in het zogenaamde ”democratische” systeem uitsluiten en dan nog het woord vrijheid roepen. Dan ben je gewoon aan het liegen.

Ik wens Marco Kroon het beste, en al die andere mensen die ergens zichzelf hebben gevonden en niet achter regeltjes of “tradities” wegkruipen maar als mens met mensen omgaan.

Ik wens dit land een massale “griep” die de ogen doet openen, die mensen teruggooit op wat echt de waarde is van het leven en vrijheid, en ik hoop dat ze een pilletje dapperheid en verstand weten te vinden.

Het enige verschil tussen een stembus en een brievenbus is dat wat door de brievenbus word gestopt word gelezen en meestal goed afgehandeld. De stembus….wie gelooft nog in die leugen?

Helden, kijk maar eens naar de moeder die door weer en wind kinderen op de fiets naar school brengt en vervolgens voor een paar rot centen wc’s staat te poetsen, en aankomend voorjaar de rekening niet meer kan betalen terwijl de nieuwe buren met subsidies een nieuw leven in rust mogen beginnen, kijk naar de vader die jarenlang een kutbaan heeft en toch zijn kinderen steunt en tracht tot en hoger levensniveau te brengen, die bij de kist mag staan omdat zijn zoonlief cultureel werd verrijkt met een mes in de borst toen hij naar school ging. Helden zijn overal, erkenning van de staat met een lintje of een stukje blik geldt enkel voor wie de staat tot nut dient. Helden zijn eerlijke mensen, eerlijk naar zichzelf en naar anderen, en dat zie je.
Die medailles zijn altijd zichtbaar, zelfs als iemand naakt en in ellende zit. We noemen ze ogen.

Ik kots van de neppolitiek en van hun nepnormen en nepwaarden, maar vooral van het feit dat politici en sommige van hun dienaren de ziekelijke arrogantie hebben zichzelf nog geweldig te vinden en anderen de mond te snoeren in hun zogenaamde glansrijkheid.

Mocht het leger ooit teveel Coghels hebben, het binnenhof smeekt erom en de bevolking zal juichen. Zover is het gekomen, nepland. Te weinig eerlijke mensen.

Duchesne

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7262 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Die medailles zijn altijd zichtbaar, we noemen ze ogen

 1. De foto is knap gekozen, precies ikzelf….

  Liked by 1 persoon

 2. correctie “hij kwam BIJ de Stoottroepen vanuit 42BLJ….”

  Like

 3. Mooi.
  Ik heb mezelf helemaal losgemaakt van alle maatschappelijke conventies en ben mijn eigen weg gegaan.
  Het was eng, een sprong in het diepe.

  De ‘kerkindoctrinatie’ heeft op mij nooit vat gekregen, want ik heb altijd geweten dat die zever uit mijn hoofd moest blijven.
  Ik was er dus stoïcijns doof voor.
  Mijn hele persoon is op waarheid gebasseerd, zo heb ik mezelf ontwikkelt.
  Nu blijkt dat de waarheid voor de leugenachtige Europese regering de vijand is.

  Like

 4. Dank je wel.Fantastisch verwoord voor velen.

  Liked by 1 persoon

 5. Precies, zo zit het In elkaar.Het moet naar waarheid zijn een mens. Dan is iedereen een held.

  Like

 6. Chip…..zelf kiezen blijft een doorlopende ontdekkingsreis, maar ik denk de mooiste reis die een mens kan maken. Dat de ontdekking wie de echte vijand is van mens en vrijheid, je eigen regering, dat is een trieste ontdekking, met alle kennis die er beschikbaar is zou het ook heel anders kunnen zijn.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s