Nieuw

De oplossing voor het Israëlisch-Palestijnse conflict? Meer vermenging tussen Joden en Arabieren!

© YouTube

Per toeval stuitte ik op een documentaire van Journeyman Pictures over Lehava, een extremistische Joodse organisatie in Israël. Hun haatvolle doel: het voorkomen van (seksuele) relaties tussen moslimmannen en Joodse vrouwen. Het is schokkend dat dusdanig openlijk racisme in een modern land als Israël voorkomt.

Door: N. Arcist

De relatie van de Palestijnse moslim Mahmoud Mansour en de Joodse Morel Malka loopt als een rode draad door de documentaire. Hun huwelijk, dat zich enkele jaren geleden voltrok, verliep niet bepaald zonder slag of stoot. Voor de deur van de zaal demonstreerde een grote menigte Joodse extremisten van Lehava, onder leiding van Ben-Zion Gopstein. De racistische organisatie probeerde het huwelijk te voorkomen, maar zij werden tegengehouden door de Israëlische politie.

‘God huilt om jou, Morel!’, schreeuwde de van haat vervulde xenofoob Gopstein naar de onschuldige vrouw.

Gopstein verdedigt zijn acties in het kader van het zionisme. Het Joodse volk is immers naar het land Israël gekomen om een nadrukkelijk Joodse staat te stichten. In de visie van Gopstein past een gemengd huwelijk – zoals dat van Mansour en Malka – daar niet bij. Dat is hardcore racisme van de meest tenenkrommende koloniale soort, maar daarbij houdt het niet op.

Eerder al daagde Mansour de extremist Gopstein voor het gerecht, om de demonstratie tijdens zijn huwelijk te voorkomen. De rechter liet de protesten desalniettemin doorgaan, wat duidt op institutioneel racisme bij de Israëlische rechtbank.

Gelukkig kregen Mansour en Malka ook bijval. Gelijktijdig protesteerde er een groep heldhaftige progressieve Israëliërs – aangevoerd door de Israëlische Antifa – die terecht stelden dat liefde geen grenzen kent. Dit leidde tot grove intimidaties en scheldkanonnades van de Lehava-extremisten. Het doet mij denken aan de jaren dertig en veertig, toen huwelijken tussen Joden en niet-Joden waren verboden.

Helaas heeft de organisatie ook veel aanhangers. Bij een Lehava-demonstratie in Tel Aviv – bekend om haar tolerante imago – krijgt de groep steunbetuigingen van veel (ogenschijnlijk) ‘normale’ Israëliërs.

Zo deelt de groep racistische folders uit die Joodse vrouwen oproepen weg te blijven bij Arabische mannen. Veel vrouwen pakken deze folders goedkeurend aan. “We kunnen niet trouwen met Arabieren, dat is niet OK. We kunnen niet vermengen!”, schreeuwt een (half bezopen) jonge Joodse vrouw. Een oudere Joodse man vertelt zonder aarzeling dat hij het nooit zou toestaan dat zijn dochters een relatie hebben met een Palestijnse man.

Ook worden de racistische folders onder hevige intimidatie verspreid bij Palestijnse etablissementen. Verder krijgen christenen tevens een sneer: ‘Wij zijn geen christenen, wij keren de andere wang niet toe’, aldus de xenofoob Gopstein. Al met al doet het mij sterk denken aan de SA-knokploegen van Nazi-Duitsland.

En alsof dat nog niet schokkend genoeg is, richten de Joodse racisten zich ook nog op jonge kinderen. Zo werd een gemengde Joods-Arabische school besmeurd met stickers en graffiti, die Joden waarschuwden weg te blijven bij Arabieren.

De populaire rabbijn Yehuda Harel – in zijn eigen woorden ‘een racist’ – spreekt zich uit tegen dit soort provocerende acties, maar steunt de ideologie van Lehava wel. Hij ziet de dialoog als het meest geschikte middel. ‘Zo lang de Arabieren hun plaats maar kennen’, voegt hij daaraan toe.

Hoewel gemengde huwelijken in Israël schaars zijn, nemen die in aantal geleidelijk toe. En dat is een bemoedigende gedachte, want Israël heeft nog niet geleerd multicultureel te zijn. De multiculturele transformatie moet plaatsvinden, opdat Israël geen monolithisch land meer zal zijn, en Palestijnen zullen hierin een hoofdrol spelen. Het is weliswaar een enorme transformatie, maar zonder die transformatie zal Israël niet overleven.

N. Arcist

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.048 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7201 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on De oplossing voor het Israëlisch-Palestijnse conflict? Meer vermenging tussen Joden en Arabieren!

 1. De oplossing voor het Israëlisch-Palestijnse conflict? Meer vermenging tussen Joden en Arabieren! Tja het diversiteitsdenken slaat in het Midden-Oosten ook al toe, net zoals de omvolking van Europa, een compleet idioot idee naar mijn mening.

  Like

 2. antiislamnu // november 22, 2018 om 11:18 //

  Als je compleet gestoord ben sluit je aan bij een geloof kan je legaal haat verkondigen en je kinderen en andere vergiftigen met je gestoorde ideeën..
  Allé geloven ik neuk ze allemaal de moeder

  Like

 3. Beste narcist, ik denk dat ik wel begrijp waarom je de vergelijking trekt tussen hoe de joden zelf behandeld zeggen te zijn door de Nazi’s terwijl ze nu exact hetzelfde doen met de palestijnen. Toch heb ik het gevoel dat je de Nazi’s hiermee in een slechter daglicht stelt dan ze de facto daadwerkelijk verdienen en de joden meer geloofwaardigheid geeft dan ze verdienen. De Palestijnen verdienen totaal niet wat de joden ze allemaal aandoen. De Palestijnen hebben de enorme pech gehad dat de engelse joden het gebied waar zij al duizenden jaren nomadisch rondtrokken, brutaalweg aan de joden hebben “gegeven”, waarna de Palestijnen vervolgens in dezelfde oeverloze armoede-, discriminatie-en geweldsspiraal werden gestort als die de joden nu bv ook teweeg hebben gebracht in de VS, en daar verdedigen zij zich uiteraard tegen. Net als de duitsers dat volkomen terecht deden in het begin van de 20e eeuw. Het duitse nationaal-socialisme was een reaktie op de eindeloze reeks banken-crashes die door de joodse (internationale) banken werden veroorzaakt en de catastrofale impact die die op de duitse bevolking hadden: hongersnood, armoede en uitzichtloze ellende, keer en keer opnieuw. Het nationaal-socialisme was een terechte beweging om Duitsland weer op poten te krijgen en een terechte verdediging tegen wat het duitse volk werd aangedaan. Hitler was succesvol in zijn pogingen om het duitse volk zijn kracht, waardigheid en zelfstandigheid terug te geven en de schade door het perfide handelen van de joodse bankiers (die uiteraard niet los stonden van de hele joodse gemeenschap in Duitsland) ongedaan te maken. dat hij daarmee die joodse internationale bankiers buiten spel zette, verdiende hem de wraak van deze mensen en bingo: WOII.
  Dus als je wat de palestijnen wordt aangedaan (zij zijn echt onschuldige slachtoffers) vergelijkt met wat de joden door eigen toedoen overkwam (zij waren toen en zijn nu GEEN slachtoffers) dan trap je mi met alle respekt in hun eeuwige wij-zijn-altijd-en-al-eeuwenlang-het-slachtoffer-business-plan en iedereen weet waar dat op uitloopt: dan moet de rest van de wereld weer dokken om een of andere uit de lucht gegrepen schuld, hoe dan ook, waar dan ook voor, maar wel tot in de zevende generatie, af te betalen.

  Liked by 1 persoon

 4. wat de laatste alinea betreft; dat maakt het verhaal niet persé duidelijker, sorry. het gaat erom dat we dat geklaag van de joden over wat hen was, is en wordt aangedaan, moeten negeren. Want dat doet absoluut niet terzake en moet gestopt worden door er geen aandacht aan te geven.

  Like

 5. N. Arcist // november 22, 2018 om 11:56 //

  Beste Themis,

  Ik snap je punt. De teneur van dit stuk is ironisch, maar misschien ben ik daarin niet duidelijk genoeg geweest.

  Like

 6. Ik vind ‘m mooi & de laatste alinea deed me glimlachen. Heerlijke parodie/paradox of is er een Nederlands woord voor ‘een parodie op werkelijkheid gebaseerd’? Ik tikte dat eens in en vond een grappig & best nog interessant pdf; te leuk om hier niet te plaatsen:
  http://www.kunstenfilosofie.nl/files/Deconstructie_aan_de_basis_van_het_postabsurdisme.pdf

  Like

 7. Wie met de Talmud is opgevoed is, bij wijze van spreken, nog erger dan Satan zelf. Vandaar dat joden die denken en handelen in de geest van de Talmud, be’et ha’knesseth – of synagoge van Satan – worden genoemd. Veel Israëli’s zijn weliswaar seculier/atheïst maar hebben er toch een tikje van meegekregen. Aan de andere kant begrijp ik hun houding wel. Een extremistische exponent van de Talmudische houding is bijvoorbeeld Ayalet Sheked, de minister van justitie. lekker ding maar een bitch eerste klas. Ze is lid van het ‘Joodse Huis’ en heeft zelfs gezegd dat het noodzakelijk is om alle Arabieren te doden. Als ergens de vlam in de pan slaat en er een globale oorlog wordt ontketend, dan is het daar. Het is een onhoudbare situatie.

  Like

 8. Beste Narcist, ik bedoelde dat mijn eigen laatste alinea niet duidelijk was :-). Het valt nog lang niet mee om een coherent verhaal te schrijven en ook nog te voorzien hoe het eventueel op de lezer overkomt, merkte ik nu dus voor mijzelf. Ik vind het interessant om je stukken te lezen en petje af voor al het leeswerk en kijkwerk wat daar in is gaan zitten.

  Like

 9. Dit, meer recente huwelijk, werd ook niet bepaald gewaardeerd:

  ‘Zij verleidde een Jood” – Knesset lid betreurt huwelijk tussen Israëlische soap-ster en Arabisch nieuwsanker

  Terwijl Joden de diversiteitspropaganda op onze beeldschermen in het Westen propageren, veroorzaakt een enkele Arabische vrouw die “een Jood verleidt” in Israël politieke controverse op het hoogste niveau.

  Zeker even vergeten dat ‘Diversiteit onze kracht’ is.

  https://fenixx.org/2018/10/11/zij-verleidde-een-jood-knesset-lid-betreurt-huwelijk-tussen-israelische-soap-ster-en-arabisch-nieuwsanker/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s