Nieuw

Amerikaanse missionaris gedood door wilde inboorlingen

© Indian Coastguard / Survival International

Een Amerikaanse missionaris probeerde contact op te nemen met een inheemse oervolk op een Andamanen eiland in de Indische Oceaan. Het eindigde met zijn dood door een pijlenregen, zo meldt RT.

De Sentinelezen, de inboorlingen van het kleine Indiase eilandje North Sentinel Island, worden beschreven als “de gevaarlijkste stam ter wereld”. Ze leven in principe volledig geïsoleerd en hebben naar verluidt al sinds 60.000 jaar bijna alle contact met de buitenwereld vermeden.

De ongeveer 150 inboorlingen hebben zich keer op keer berucht gemaakt en zonder aarzelen bezoekers gedood die dom genoeg zijn om te proberen op hun eiland te landen.

Hun laatste slachtoffer is de 27-jarige Amerikaanse missionaris John Allen Chau, die zou hebben geprobeerd de stam tot het christendom te bekeren.

Nadat hij door een lokale visser naar het gebied was gebracht, bereikte hij op vrijdag het strand van het eiland

De volgende dag werd Chau’s dode lichaam gevonden door een groep vissers, vol met pijlen en half begraven in het zand, schrijft RT.

– Hij werd aangevallen met pijlen, maar ging toch door. De vissers zagen hoe de stam een touw om zijn nek sloeg en zijn lichaam meesleurde. Ze waren bang en vluchtten, maar keerden de volgende ochtend terug en vonden zijn lichaam op het strand, verklaart een anonieme bron aan AFP.

De Indiase regering verwijderde eerder dit jaar North Sentinel Island en 28 andere eilanden van een lijst van plaatsen waar beperkingen gelden. Dit betekent dat het voor buitenlanders vrij is geworden om het eiland te bezoeken – als ze het durven.

Stephen Corry, voorzitter van Survival International in Londen, is een van degenen die kritisch staan tegenover deze beslissing.

– Deze tragedie had nooit mogen gebeuren. De Indiase autoriteiten hadden de bescherming van de Sentinelezen en hun eiland moeten handhaven, om de veiligheid van zowel de stam als de buitenwereld te waarborgen, zegti Corry.

Hij waarschuwt ook dat het bezoek van de missionaris de eilandbevolking kan hebben blootgesteld aan ziekteverwekkers waar ze niet immuun voor zijn.

Eerder was het strafbaar met maximaal drie jaar gevangenisstraf om de stammen zelfs maar te filmen of te fotograferen. In de context van de tsunamiramp van 2004 schoten de wilden pijlen naar een reddingsvliegtuig dat in het gebied naar overlevenden zocht.

Bron:

American missionary slain by volley of arrows from ‘world’s most dangerous tribe’

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7221 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Amerikaanse missionaris gedood door wilde inboorlingen

 1. Kijk, dat is nou eens wat ik altijd bedoel met Eigen Volk Eerst. Die mensen weten al duizenden jaren dat al die mafkloten die in een jurk een heleboel waanzin komen vertellen er alleen maar op uit zijn om je druivenschaal leeg te vreten, je dochters vol te pompen en dan ook nog enge ziektes meebrengen als toetje. Wij gingen ze vroeger ook o te lijf maar ja de klompen zijn verboden en hooischuren om ze zelfmoord te laten plegen zitten vol asbest.

  Like

 2. Ja, die stam kijkt waarschijnlijk ook naar CNN en bedankt hartelijk voor de zegeningen van de amerikaanse cultuur. Ik kan mij weinig ergers voorstellen dan een of andere fanatieke amerikaanse zendeling die je komt vertellen dat je het allemaal helemaal niet hebt begrepen en ziektes, kleding, slavernij, armoede en het begin van het einde komt brengen. Halleluja in christ. Vraag maar aan de Indianen, of wat daar nog van over is, in Zuid-Amerika.
  Hoe verzin je het.

  Liked by 2 people

 3. Waarom zijn die eilanden van de beschermde lijst geschrapt ¿ Om ze op te laten jagen door RIJK & MACHTIG ? Er zullen daar vast wel rijke bodemschatten verborgen zitten . Werk voor B.Gates wellicht om ze vol te pompen met de super-beschermende vaccinazies !

  Like

 4. Van zg. ‘leermomentjes’ steek je altijd iets op en zijn derhalve uiterst handig voor in de toekomst.

  Voor zover daar sprake van is………

  Like

 5. Claudia M. // november 22, 2018 om 17:39 //

  Met een beetje mazzel laten ze het dus wel uit hoofd nog eens naar dat eiland te gaan, doen ze goed die inboorlingen. Lekker met rust laten die mensen, die hebben ook rechten en het is hun eiland!

  Like

 6. Hij kwam de multiculti prediken en wat zeiden deze fascisten daarop?! Dacht het niet, eigen volk eerst en deze pijl is voor jou, doei doei

  Like

 7. Dat eiland is al berucht. Heb ik jaren geleden al gezien. Ze hadden beter moeten weten. Zelfde verhaal in de Amazone. Lekker met rust laten die mensen en niet ook over hun ruggen het globaliseren preken.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s