Nieuw

Afghaanse moet dochter verkopen om te overleven: “Anders zouden we allemaal verhongeren”

CNN maakt er weer een drama van, maar als ze wel geld gehad had om eten te kopen zou ze haar dochter ook verkocht hebben. Alle dochters worden namelijk verkocht/uitgehuwelijkt.

Schrijnende toestanden in het Afghaanse schrijft het Clinton News Network ‘De Afghaanse vrouw is lang niet de enige die geen uitweg meer ziet. De VN schat dat meer dan 275.000 mensen ontheemd zijn geraakt door de extreme droogte in het land‘.

Klimaatvluchtelingen, zie je wel. Kom maar binnen als Mark Rutte’s linkerhand Mark Harbers zo meteen zijn handtekening zet in Marrakesh. Het ligt natuurlijk niet aan de achterlijke landbouwmethodes en dat mensen gaan wonen in gebieden die alleen voor geiten geschikt zijn.

Grote boosdoener is in dit geval dus het klimaat. In vier jaar tijd is er veel te weinig neerslag gevallen. Als gevolg daarvan is de opiumproductie nu bijvoorbeeld met een derde teruggevallen‘.

Het klimaat is dus niet de boosdoener. Het probleem is dat die Afghanen drugs verbouwen in plaats van eten.

Er groeien geen planten meer en de dieren sterven van de droogte. Verschillende gezinnen kunnen hun kinderen geen eten meer geven en zien geen andere optie om te overleven dan één van hun kinderen te verkopen‘.

Het heeft natuurlijk ook niks te maken met dat het land nu eten moet opbrengen voor meer dan het kan voeden.

Het probleem is niet het klimaat, maar de bevolkingsgroei. De enigen die dat wél begrepen en er wat aan deden waren de Russen, zoals duidelijk blijkt uit het kaartje hierboven. In plaats van de Amerikanen zouden we de Russen er weer naar toe moeten sturen. Die zouden die 5 triljard die de Amerikanen daar uitgegeven hebben wel beter weten te besteden.

CNN:

Buiten Herat, in een vluchtelingenkamp, ontmoette een cameraman van CNN Mamareen, die haar man heeft verloren aan de oorlog, haar huis aan het klimaat en nu haar dochter aan de dringende behoefte om haar andere kinderen te voeden. Akila, 6 jaar oud, is nu, onder de kromme economie van deze tentenstad, in het bezit van een andere familie. Mamareen verkocht Akila voor $3.000 aan Najmuddin, die haar heeft beloofd aan zijn 10-jarige zoon, Sher Agha.

Dus het klimaat heeft haar huis opgegeten en dochters van 6 worden niet als sinds Mohammed ge-shariaad ?

“Ik ben mijn dorp met mijn drie kinderen ontvlucht vanwege ernstige droogte,” zegt ze. “Ik kwam hier met de gedachte dat ik wat hulp zal krijgen, maar ik kreeg niets. Om verhongering onder mijn kinderen te voorkomen, gaf ik mijn dochter aan een man voor ongeveer 3.000 dollar, maar ik heb tot nu toe slechts 70 dollar gekregen. Ik had geen geld, geen eten en geen kostwinner — mijn man werd ook gedood.

“Ze weet nog niet wat haar te wachten staat. Ze kán het ook niet beseffen, ze is nog een kind. Niemand verkoopt met plezier een stuk van zijn hart, maar ik had geen andere keuze”.

Een liefdadigheidsactie ?

Haar lot lag meters verder, in een andere, rijkere tent in het kamp, ​​met Najmuddin, haar koper. Een deel van deze transactie is cultureel – een deel van de mores van een samenleving waar meisjes al geruime tijd worden ingeruild voor bruidsschatten en niet om toestemming worden gevraagd. Maar voor Najmuddin was dit een daad van naastenliefde.

“Haar familie had niets te eten. Zij hadden honger,” zei hij. “Ik weet dat ik ook arm ben, maar ik weet zeker dat ik het langzaam kan afbetalen…. in twee tot drie jaar”.

De Afghaanse cameraman vroeg: zijn het geen kinderen? “Het maakt niet uit. Deze dingen gebeuren hier. Zelfs een oude man trouwt met een jong meisje. Het gebeurt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9556 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

4 Comments on Afghaanse moet dochter verkopen om te overleven: “Anders zouden we allemaal verhongeren”

 1. trebor2110 // november 22, 2018 om 22:55 //

  Like

 2. Jack vanderVeen // november 23, 2018 om 02:54 //

  Zooooooo islamitisch.
  Nog steeds worden wereldwijd de meisjes vanvreligieuze moslims uitgehuwelijkt.
  En nog moslimmer: er wordt dik voor betaald, hoe duurder hoe trotser.
  En het overall moslims: de man probeert zijn aanstaande wel te trouwen, maar als de schoonfamilie niet oplet, er niet (volledig) voor te betalen.
  Dat laatste is echt DES MOSLIMS.

  Like

 3. Dat Afghaans kieken moet doen wat het beste voor haar kinderen is, en wanneer je een kind niet kan voeden, is het misdadig om hen voor eigen belang (wereldheerschappij) op de wereld te zetten.
  De moslim-mentaliteit.

  Like

 4. Mensenhandel; in dit geval een sektarisch cultuur’dingetje’.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s