Nieuw

VS-Democraten willen het veelkleurig – voortaan islamitische hoofddoeken in het VS-congres

Zelfs in de VS kan het de links-liberalen niet bont genoeg zijn. Nu willen de Amerikaanse Democraten ervoor zorgen dat in de toekomst religieuze hoofddeksels in het Congres gedragen kunnen worden. Natuurlijk kreeg het verzoek brede steun van de burgerrechtenorganisatie “Council for American-Islamic Relations”. Onder de initiatiefnemers is de moslima Ilhan Omar, die begin november bij de verkiezingen in het Huis van Afgevaardigden werd gekozen.

De in Somalië geboren Omar is een van de eerste twee moslimvrouwen die in het Amerikaanse parlement zijn gekozen. De Democraten willen nu de 181-jarige regel hernieuwen die het dragen van een hoofddeksel in het Congres verbiedt. Volgens de geplande nieuwe versie zullen in de toekomst uitzonderingen gelden voor de islamitische hoofddoek, de keppel en de Sikh-tulband.

De nieuwe verordening maakt deel uit van een pakket dat hooggeplaatste democraten zoals de vorige oppositieleider in het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, in het Congres hebben geïntroduceerd. Verwacht wordt dat het in januari zal worden aangenomen, wanneer de Democraten de meerderheid in het Huis zullen vormen.

De Democraat Jim McGovern, die aan het hoofd staat van de commissie Reglement van het Congres, zei dat de verandering een afspiegeling is van de “grotere diversiteit” van de parlementsleden. Het 116e Huis, dat op 3 januari voor het eerst bijeenkomt, zal meer vertegenwoordigers van minderheden dan ooit tevoren bevatten.

Bron:

US-Demokraten wollen es bunt: Künftig muslimische Kopftücher im US-Kongreß

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7221 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on VS-Democraten willen het veelkleurig – voortaan islamitische hoofddoeken in het VS-congres

 1. En mag Santa claus dan ook in volledig tenue verschijnen?
  Misschien is dat ook een geloof voornamelijk voor kinderen maar toch een soort geloof.
  Mag hij dan voor komen rijden in zijn arrenslee en jingle bells zingen voordat hij aan een toespraak begint.
  Dus discriminatie want alleen moslims, joden en sikhs mogen een hoofddeksel dragen.
  En die andere geloven dan, bijvoorbeeld de mensen die geloven in het vliegende spaghetti monster?
  Mogen die dan niet met een vergiet op hun hoofd aan het congres deelnemen?
  Iedere dag denk ik….gekker kan het toch niet worden en iedere dag kom ik tot de conclusie dat de waanzin regeert in de Westelijke samenleving.
  We zijn verloren, echt verloren.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s