Nieuw

Undercover-journalist vindt dat één op de tien moskeeën in Duitsland radicalisme predikt

Andere moskee, foto slechts ter illustratie

De Duitse auteur en undercover journalist Shams Ul-Haq beweert honderden moskeeën in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland te hebben bezocht en zegt dat één op de tien moskeeën daar radicale islamitische ideeën predikt.

De heer Ul-Haq, die oorspronkelijk uit Pakistan komt, zei dat het aantal moskeeën dat haat tegen het westen predikt en vasthoudt aan radicaal-islamitische ideeën in de Duitstalige landen van Europa toeneemt, met ten minste 50 in Oostenrijk alleen al, zo meldt Kronen Zeitung.

Tijdens zijn bezoeken merkte Ul-Haq ook op dat de imams vaak niet de echte drijfveren waren achter wat er gepredikt werd, maar werden aangespoord door geldschieters die dicteren wat ze in preken zeiden.

Ul-Haq ontmoette ook radicale salafisten, maar zei dat ze hem niet meteen benaderden en erg op hun hoede waren voor nieuwkomers.

“Het duurde bijna twee jaar voordat sommigen met mij in contact kwamen. Ze voelden zich langzaam hun weg, onderzoekend, kijkend. Ze zijn niet dom”, zei hij.

“Ze praten niet meteen over jihad of Syrië. Ze willen dat je beseft dat je wilt reageren en zelf iets wilt doen”, voegde hij eraan toe.

Beruchte haatpredikers zoals de oprichter van de Sharia Politie, Sven Lau, die vorig jaar veroordeeld werd voor pogingen om terroristen te helpen, en Pierre Vogel, zijn volgens Ul-Haq populair bij jongere leden van de moskeeën.

Propagandavideo’s van Vogel zijn gevonden in verschillende gevallen van radicaal islamitisch geweld, zoals de aanval in 2016 op een politieagent in Hannover door de 15-jarige Safia S. die zich liet inspireren door de video’s van Vogel.

Een ander groot verschil dat Ul-Haq opmerkte, was dat tussen moskeeën die in het Duits prediken en moskeeën die in het Arabisch prediken, waarbij de 43-jarige zegt dat er veel radicalere ideeën in het Arabisch worden gepredikt: “naakte haat wordt vaak in het Arabisch verspreid”.

De meest radicale moskee die hij beweerde te hebben bezocht was de An-Nur-moskee in Winterthur, Zwitserland, die berucht is geworden om zijn radicalisme en waar in 2016 een imam werd gearresteerd voor het promoten van de moord op niet-moslims.

Bron:

Undercover Journalist Finds One in Ten German Mosques Preach Radicalism

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9607 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

3 Comments on Undercover-journalist vindt dat één op de tien moskeeën in Duitsland radicalisme predikt

 1. Off topic, maar toch ook weer niet, daar al onze problemen terug te leiden zijn naar de doods-cult die ons infiltreert.

  Herinneren jullie je nog dat Groen in Antwerpen met haar vreemdelingen de stad in een symbolische houdgreep hield door ze te omringen en handen te geven?
  Volgens de Groenen om de boodschap van ‘verbinding’ over te brengen.
  Zie jij ergens verbinding?
  Zolang die hoofddoeken niet verboden worden, kan er van ‘verbinding’ nooit sprake zijn, maar dat negeert Groen.
  De islam wil niet verbinden. Groen wil alleen gehoord worden zodat de moslima’s zeker weten op wie ze moeten stemmen.
  En tegelijkertijd, hield Groen de hele stad Antwerpen met zijn vreemdelingen in een ‘symbolische’ houdgreep. (jullie zijn omsingeld)

  En Groen komt hier mee weg. Democratisch.

  Het mag niet vergeten worden.

  Like

 2. Jeanette K // november 22, 2018 om 10:21 //

  Eén op de tien? Zijn er geheid meer!
  Voor mij geen nieuws.
  https://fubar.mobi/2014/11/25/moskeeen-zijn-kazernes-2/

  Like

 3. Jack vanderVeen // november 22, 2018 om 12:40 //

  Leuk dat die Pakistaan zo kritiseert naar al die moskeeën, die voor samen samen met kerken en synagogen platgewalst mogen worden zonder enige uitzondering, maar waarom noemt het de werkelijke verhoudingen niet, die toch zeker de 20% aantikken indien men nauwkeurig beoordeelt

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s