Nieuw

Rutgers University trekt straf in voor professor die zei dat hij ‘blanken haat’

Geschiedenisprofessor die een tirade hield over "kleine Kaukasische klootzakken" vrijgesproken van schuld

via twitter

Rutgers University heeft de straf ingetrokken voor een geschiedenisprofessor die zei dat hij “blanke mensen officieel haat” en hem vrijgesproken van schuld voor het schenden van het beleid van de instelling inzake discriminatie en intimidatie.

In mei publiceerde James Livingston op Facebook en Twitter dat hij “officieel een hekel heeft aan blanke mensen” na een bezoek aan een café waar hij “kleine Kaukasische klootzakken ontmoette die weten dat hun ouders alles goed zullen keuren wat ze doen”.

Livingston beweerde vervolgens dat hij “ontslag zou nemen” uit zijn ras en schreef: “Doe wat je wilt, niemand hier gaat je recht om blank te zijn beperken. Ik neem hierbij ontslag uit mijn ras. Fuck these people. Yeah, I know it’s about access to my dinner. Fuck you, too.”

Nadat de universiteit was geattendeerd op “talrijke klachten over de beweerde racistische inhoud van de posten”, concludeerde het onderzoek dat Livingston de reputatie van de instelling had geschaad door een verklaring af te geven waarin stond: “Gezien de nadruk van professor Livingston op het maken van minachtende raciale opmerkingen, kan een redelijke student zich misschien zorgen maken dat hij of zij in zijn lessen gestigmatiseerd zal worden vanwege zijn of haar ras”. 

Naar aanleiding van een beroep van Livingston, die werd vertegenwoordigd door het FIRE, een belangenbehartigingsgroep voor de burgerlijke vrijheden, heeft Rutgers de beslissing omgekeerd.

“FIRE is blij dat Rutgers het juiste heeft gedaan en de aanklacht van rassendiscriminatie tegen professor Livingston heeft teruggedraaid”, aldus Marieke Tuthill Beck-Coon van FIRE. “Elk ander resultaat zou de vrijheid van meningsuiting en academische vrijheidsrechten van alle faculteitsleden van Rutgers hebben ondermijnd”.

Men vraagt zich af of het resultaat hetzelfde zou zijn geweest als een professor had gezegd dat hij “zwarte mensen haat”.

Zou Rutgers niets hebben gedaan, of hem ter plekke hebben ontslagen?

Het lijkt alsof de vrijheid van meningsuiting zonder consequenties alleen van toepassing is wanneer het doelwit van racisme blanke mensen zijn.

Bron:

RUTGERS UNIVERSITY WITHDRAWS PUNISHMENT FOR PROFESSOR WHO SAID HE “HATES WHITE PEOPLE”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (516 Articles)
Remigratie-activist | White Supremacist

4 Comments on Rutgers University trekt straf in voor professor die zei dat hij ‘blanken haat’

 1. Daaruit volgt dat men ook vrijelijk mag zeggen zwarten en/of mohammedanen te haten..toch?
  Pfff pak van mijn hart. een opluchting dat de vrijheid van meningsuiting toch prevaleert.

  Like

 2. Blank is beautiful

  Liked by 1 persoon

 3. Die poort van de universiteit lijkt een beetje op de ingang van een zeker kamp …

  Like

 4. ja dat lijkt er veel op alleen stond op die andere poort arbeid macht frei.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s