Nieuw

Malta voorziet benzine en kompassen aan migranten en stuurt ze verder naar Italië

Zes dagen geleden onderschepte de Maltese kustwacht een boot met 13 migranten aan boord. In plaats van hen te ‘redden’, gaf de bemanning een kompas om hen te helpen de kust van Italië te bereiken.

De Maltese kustwacht gaf ook water, twee jerrycans benzine en reddingsvesten met het opschrift “Mekka Marine” (een Maltees bedrijf dat ook uniformen maakt voor de marinevloot van Valletta). Uiteindelijk arriveerde de boot op Lampedusa, waar de migranten (10 Tunesiërs en 3 uit de Hoorn van Afrika, waarvan slechts twee vrouwen) vertelden wat er gebeurd was. Onderzoekers stellen dat er bewijzen zijn die de getuigenis versterken.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini verklaarde:

“Een groot aantal aanwijzingen doet ons vermoeden dat er een vijandige handeling van een ander EU-land is uitgevoerd: zoals de afgelopen weken in Claviere werd onthuld, kan worden vastgesteld dat Italië op een sensationele manier wordt aangevallen. Sommige lidstaten van de EU geven niet om migranten en dumpen ze simpelweg op ons, terwijl Brussel ons bedreigt met boetes vanwege de economische maatregelen en stappen die we hebben genomen. We laten ons niet bang maken.”

Malta’s minister van Binnenlandse Zaken Michael Farrugia gaf de volgende antwoorden op Twitter:

“Stop met het bekritiseren van Malta voor zijn plichtdoening en vestig de aandacht op wat Italië beter zou moeten doen om prioriteiten te stellen en de veiligheid van het leven op zee te waarborgen om zijn internationale verplichtingen na te komen. Het is Italië dat duidelijk niet voldoet aan de SAR-verdragen en internationale verplichtingen.”

Farrugia schreef ook:

“Malta heeft altijd het principe van het dichtstbijzijnde veilige land gevolgd. Salvini moet zich realiseren dat migrantenschepen op volle zee zich niet altijd in nood bevinden. Als personen aan boord weigeren om gered te worden, kan geen enkele SAR-autoriteit hen ervan weerhouden hun reis voort te zetten. Malta heeft veel meer gedaan dan verwacht kan worden en heeft om humanitaire redenen migranten in Malta opgenomen als gevolg van het systematisch falen van Italië om hulp te bieden aan mensen in nood.”

Salvini antwoordde direct:

“Italië heeft de afgelopen jaren 700.000 migranten ontvangen. Niemand moet beginnen met ons te beschuldigen, en zeker niet Malta.”

Bron:

Malta förser migranter med bensin och kompasser och skickar dem vidare till Italien

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7208 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s