Nieuw

Het gaat beginnen – Het Witte Huis machtigt grenstroepen om dodelijk geweld te gebruiken

Onze nieuwe collega was wat pessimistisch de afgelopen dagen met stukjes als ‘Amerikaanse leger deserteert terwijl het land binnengevallen wordt door Zuid-Amerikaanse horden‘ en ‘Pentagon vindt het te duur om de Amerikaanse Zuidgrens tegen hordes shithole people te verdedigen ‘, maar nu lijkt er toch schot [ .. ] in de zaak te zitten.

RT:

Het Witte Huis heeft naar verluidt een memo uitgegeven dat troepen die gestationeerd zijn aan de Mexicaanse grens machtigt om zich bezig te houden met wetshandhavingstaken en waar nodig dodelijk geweld te gebruiken tegen illegale immigranten.

Nu meldt de Militairy Times meldt dat het Witte Huis afgelopen dinsdag een memo heeft ondertekend waarin de troepen worden gemachtigd om “de militaire beschermingsactiviteiten uit te voeren waarvan de minister van Defensie vaststelt dat ze redelijkerwijs noodzakelijk zijn” om grensagenten te beschermen. “a show or use of force (including lethal force, where necessary), crowd control, temporary detention, and cursory search.”

De “kabinetsorder” werd niet ondertekend door President Trump, maar door de stafchef van het Witte Huis, John Kelly. In de aanloop naar de tussentijdse verkiezingen van deze maand had Trump gesuggereerd dat migranten bij de grens zouden kunnen worden neergeschoten, maar kwam later terug op die verklaring, en zei dat stenengooiers gearresteerd zouden worden in plaats van ter plekke afgeschoten.

De autorisatie was nodig, schreef Kelly naar verluidt, omdat “we geloofwaardig bewijs en intelligentie” hebben dat de duizenden man sterke horde migranten “geweld en ongeregeldheden kunnen veroorzaken” aan de grens.

Met migranten die zijn samengebracht in de Mexicaanse stad Tijuana in afwachting van hun poging om de VS binnen te komen, vertelde het Department of Homeland Security maandag aan journalisten dat er meer dan 500 criminelen zich onder de menigte bevinden. Tijuana-ingezetenen hebben al geprotesteerd tegen de groeiende aantallen migranten in hun stad en de Mexicaanse autoriteiten hebben 34 karavaan-leden gearresteerd voor drugs- en openbare ordestoringen.

Maar helaas, stamp de nootjes maar fijn in je vloerbedekking, gooi je bier dat je net geopend had ook maar weg. Het gaat niet door. Die pessimistische vis had toch gelijk 😦

Zelfs als ‘geweld en wanorde’ zou uitbreken, zouden de Amerikaanse troepen mogelijk geen geweld tegen de migranten kunnen gebruiken, ongeacht wat de nieuwste order beweert. Het is het Amerikaanse leger verboden om zich bezig te houden met wetshandhavingstaken op Amerikaanse bodem door de Posse Comitatus Act van 1878, oorspronkelijk opgesteld om te voorkomen dat staten worden gecontroleerd door federale troepen.

De regels van het leger stellen eenheden in staat zichzelf of Amerikaanse burgers te verdedigen tegen vijandige troepen of troepen die “vijandige bedoelingen” hebben getoond, wat mogelijk een pad biedt rond de beperkingen van Posse Comitatus, als het gaat om dodelijk geweld. Detentie en vluchtig zoeken lijken echter in strijd te zijn met het verbod van de wet op wetshandhavingsplichten.

Als zodanig zou de order een langdurig gerechtelijk gevecht kunnen veroorzaken voor de Trump-administratie.

Het is tijd om de wetten te negeren en het recht van de sterkste te laten prevaleren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9556 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

7 Comments on Het gaat beginnen – Het Witte Huis machtigt grenstroepen om dodelijk geweld te gebruiken

 1. Het leger van de VS mag zich in principe inderdaad niet bezig houden met ordehandhaving, tenzij er ‘martial law’ wordt uitgeroepen in een bepaald gebied.
  De vraag is echter of het ordehandhaving is wanneer ze illegale grensoverschrijders oppakken, of dat het gezien moet worden als het tegenhouden van een invasie. Trump is van mening dat het om het laatste gaat en ik geef hem daar groot gelijk in. En in dat geval is het geen kwestie meer van ordehandhaving maar van het beschermen van de grenzen en de eigen souvereine staat.

  Like

 2. Nood breekt wet. Schijt aan de wet. Knallen!

  Like

 3. Ik wilde exact het zelfde schrijven als Johan P maar die was me voor. Het is natuurlijk slap gelul om de Posse Comitatusact in te roepen in een situatie waarvoor deze niet is bedoeld. Ook in Amerika heet het leger ‘Defensie’ en dat is exact waar die militairen voor zijn ingehuurd en wat ze nu gaan doen, te weten het land beschermen tegen een invasiemacht. Toch vreemd dat ze dat daar in enkele dagen wel begrijpen en hier in Europa na jaren nog steeds niet.

  Like

 4. Probeert Trump zijn grens te bewaken tegen ongewenste elementen? Ooooohhh wat erug, racisme fascisme uitsluiting xenofobie vreemdelingenhaat. Wij willen multiculti (het liefst illegalen) divers en inclusief. Dat zijn de drie woorden die we enkel nog nodig hebben, de rest kunnen we schrappen.

  Nu allemaal in koor;

  Multiculti divers en inclusief.

  Like

 5. We moeten onze grenzen inderdaad verdedigen tegen fascistische en racistische APEN!

  Like

 6. Opdracht is om wetsovertreders de toegang te ontnemen, dat is duidelijk.
  Bedenk zelf maar hoe, als de opdracht maar wordt uitgevoerd

  Like

 7. Geen mens is illegaal. Maar moet jij eens proberen om heden het Catshuis binnen te komen en dat dan vervolgens te roepen tegen die veiligheidsdienstinvullers als ze je pakken. Het is mij overigens in het verleden meermalen gelukt om op het terrein van het Catshuis te komen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s