Nieuw

Buitenlandse arts bedroog 22 jaar lang de Britse medische zorg – nu worden 3.000 artsen gecontroleerd op hun achtergrond

© Cumbria Police

Duizenden buitenlandse artsen in het Verenigd Koninkrijk worden nu onderzocht nadat een buitenlandse vrouw zonder opleiding meer dan twee decennia lang als psychiater heeft gewerkt. De zaak werd ontdekt in verband met een fraude waarbij de vrouw probeerde een testament te vervalsen van een patiënt met dementie.

De Britse organisatie General Medical Council, GMC, houdt toezicht op artsen in het Verenigd Koninkrijk en voert momenteel dringende achtergrondcontroles uit bij ongeveer 3.000 artsen in het land. Het onderzoek werd versneld na de onthulling dat een vrouwelijke psychiater sinds 1995 zonder opleiding heeft gewerkt in de statelijke National Health Service (NHS), die verantwoordelijk is voor de publieke gezondheidszorg.

Meer dan twee decennia lang beweerde de 56-jarige vrouw Zholia Alemi ten onrechte dat ze gepromoveerd was aan de Universiteit van Auckland, Nieuw-Zeeland. Alemi slaagde erin om zonder ontdekt te worden als consultant psychiater te werken in West-Cumbria, met een mogelijk jaarsalaris van maximaal 100.000 euro.

De bluf werd in oktober 2018 vastgesteld, toen Alemi werd veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor fraude tegen een patiënt met dementie. De psychiater probeerde het testament van de patiënt te vervalsen op een manier die zou betekenen dat ze het verblijf van de patiënt ter waarde van meer dan 1,3 miljoen euro zou erfen. In de context van de fraude bleek dat de educatieve achtergrond van Alemi niet klopte, sterker nog, ze verliet het eerste jaar de medische studies, schrijft de Britse krant The Sun.

De zaak heeft ertoe geleid dat de GMC-organisatie zich heeft verontschuldigd voor de ontoereikende controles van buitenlandse artsen in de jaren negentig. Daarom voert de organisatie momenteel de juiste achtergrondcontroles uit van de artsen die in de loop van die periode in Groot-Brittannië zijn aangekomen om te zien of meer mensen gezondheidszorgdiensten met een valse educatieve achtergrond verrichten.

Een woordvoerder van het ministerie van Sociale Zaken van het Verenigd Koninkrijk verklaarde dat men op het GMC vertrouwt om een grondig onderzoek uit te voeren om te zien hoe Alemi erin slaagde zich als arts te laten registreren en te voorkomen dat dit ooit nog eens gebeurt. Patiënten die in contact zijn geweest met Alemi wordt geadviseerd contact op te nemen met het GMC.

Bron:

DOC HORROR NHS probe into 3,000 foreign medics after fraudster worked as a psychiatrist for 22 YEARS on fake degree
Utländsk läkare lurade brittisk sjukvård i 22 år – nu bakgrundskontrolleras 3 000 läkare

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.048 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7202 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Buitenlandse arts bedroog 22 jaar lang de Britse medische zorg – nu worden 3.000 artsen gecontroleerd op hun achtergrond

 1. Zo zie je maar weer dat elke idioot psychiater kan worden. Beetje vaag Freudiaans voor je uit mompelen en je bent binnen.

  Like

 2. Een gevangenisstraf is niet voldoende.
  Strippen dit soort lui ..van hun gehele kapitaal en bezittingen.
  Dat is het enige afschrikwekkende middel dar er is.

  Wie de boel verraadt op welk vlak dan ook, dient voor wanprestatie, verraad aan een bevolking of iets vergelijkbaars , volledig gestript te worden.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s